Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

5x zalm recepten – Inspiratie artikel

Zalm recepten

Als ik vis wil eten dan ga ik vaak voor verse zalm. Ik vind het een lekker stukje vis dat bij veel gerechten goed past. Regelmatig eet ik zalm gewoon gebakken uit de koekenpan maar kunt er natuurijk veel meer mee. Daarom zet ik vandaag de 5 lekkerste zalm recepten in het zonnetje.

Zalm is heel goed te combineren met verschillende gerechten. Zo eet ik het graag met aardappelen en rode kool of bietjes, maar ook met spinazie. Zalm en spinazie zijn sowieso een hele fijn combi, dat zul je verderop in dit artikel ook zien. Ook is zalm heerlijk in een verschillende pastagerechten. En ik sluit af met een stukje zalm uit de oven met een lekker krokant korstje.

Wat is jouw favoriete zalm recept?

5 zalm recepten

Paksoi met broccoli en zalm

Paksoi met broccoli en zalm

Toen we een keer met vriendinnen gingen eten introduceerde een van de meiden een gerecht met paksoi, zalm en mihoen. Het was super lekker en na deze eerste keer hebben we het vaker gegeten. Ik vond het leuk om hier iets mee te doen op het blog, en zo ontstond mijn variatie op dit gerecht met broccoli er bij. Nog steeds een van mijn favoriete gerechten.

Zalm met pesto

Zalm met pestokorstje

Ik ben gek op vis met een krokant korstje, een van mijn favorieten is dan ook de zalmfilet met een pestokorstje. Een typisch gevalletje van kleine moeite met groots resultaat. Een stukje zalm uit de oven met heel veel smaak én een krokant korstje. Lekker!

Zalm met spinazie

Zalm en spinazie zijn een super lekkere combi. Ik weet niet hoe het komt, maar het is nou eenmaal altijd goed. Omdat ik niet kon kiezen tussen de vele recepten met zowel zalm als broccoli op mijn blog geef ik je meerdere tips:

Pasta met spinazie en zalm is altijd goed. Ga voor deze klassieker met gerookte zalm, of een lasagne met zalm en spinazie. Maar spinazie ravioli met zalm is ook altijd erg lekker, zeker met een beetje citroen erbij.

Geen zin in pasta? Dan ga je voor deze ovenschotel, of de zalm en spinazie in filodeeg.

zalm met avocado wraps

Wraps met zalm en avocadospread

Op zoek naar een heel snel receptje met zalm? Ga voor deze wraps met zalm en avocadospread! Tijdens het bakken van de zalm maak je de snelle avocadospread klaar, en daarna kun je meteen aanvallen.

zalmburger met wasabi

Zalmburger met wasabimayo

Wil je echt eens iets anders met zalm? Wat dacht je van een lekkere frisse zalmburger? Bijna net zo gemakkelijk te maken als een gehaktbal, en dit is me toch lekker joh.

Serveer de zalmburger met een snelle wasabimayo, een hamburgerbroodje en een pluk rucola en klaar is Kees!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *