Ga naar de inhoud

Havermout met pompoen en speculaaskruiden

Recept voor een lekkere kom havermout met pompoen. Een ideaal ontbijtrecept voor regenachtige herfstdagen. Extra lekker met kruidnootjes on top!
15 minuten Voorbereidingstijd

Havermout met pompoen en speculaaskruiden

Havermout met pompoen en speculaaskruiden óf pumpkin spice oats…. net hoe je het wilt noemen šŸ˜‰

De pumpkin spice latte van de starbucks kent denk ik iedereen? Dat bracht me op dit idee. Nu ik twee weken plantaardig eet leek het me een goed idee om weer vaker te ontbijten met havermout. Dat heb ik het laatste jaar namelijk niet gedaan omdat de yoghurt met granola het van de havermout won.

Maar nu in de herfst is het juist lekker om de dag te starten met een warme kom havermout. En je havermout maak je extra lekker met een aantal extra ingrediƫnten. Confession: ik houd niet van havermout zonder extra dingen om het lekker te maken.

Deze keer maakte ik er een lekker herfstkommetje van pompoen en speculaaskruiden. En als extra topping pakte ik ook nog een paar kruidnootjes!

Tip: ben je op zoek naar meer havermout-recepten? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Havermout met pompoen

Havermout met pompoen en speculaaskruiden

Havermoet met pompoen recept

Ingrediƫnten

persoon

Ter garnering: speculaaskruiden, pompoenpitten of noten, maar wat ook lekker is: (gehakte) kruidnootjes

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze havermout met pompoen en speculaaskruiden

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Breng de melk in een pannetje aan de kook. Voeg de haver er bij en laat dit op zacht vuur 1-2 minuten koken. Roer de pompoenpuree en speculaaskruiden door de havermout.
2
Stap 2
Haal de havermout pap van het vuur, verdeel het over een schaaltje of kom. Serveer met een beetje extra speculaaskruiden, pitten of noten. En wat ook lekker is: kruidnootjes!
Bekijk ook andere recepten
MonChou in een glaasje met lemon curd
Caprese salade met gekarameliseerde perzik
Brioche met ossenworst en mosterdmayonaise
Caesar salade met krokante kip-Parmezaan

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op