Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Havermout met pompoen en speculaaskruiden

Havermout met pompoen en speculaaskruiden óf pumpkin spice oats…. net hoe je het wilt noemen ;)

De pumpkin spice latte van de starbucks kent denk ik iedereen? Dat bracht me op dit idee. Nu ik twee weken plantaardig eet leek het me een goed idee om weer vaker te ontbijten met havermout. Dat heb ik het laatste jaar namelijk niet gedaan omdat de yoghurt met granola het van de havermout won.

Maar nu in de herfst is het juist lekker om de dag te starten met een warme kom havermout. En je havermout maak je extra lekker met een aantal extra ingrediënten. Confession: ik houd niet van havermout zonder extra dingen om het lekker te maken.

Deze keer maakte ik er een lekker herfstkommetje van pompoen en speculaaskruiden. En als extra topping pakte ik ook nog een paar kruidnootjes!

Tip: ben je op zoek naar meer havermout-recepten? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Havermout met pompoen

Havermout met pompoen en speculaaskruiden

Havermout met pompoen en speculaaskruiden

15 minuten
1 persoon

Ingrediënten

  • 200 ml melk of een plantaardige drank
  • 50 gram haver ongeveer 4 eetlepels
  • 2 eetlepels pompoenpuree of gekookte pompoen of geroosterde pompoen
  • halve theelepel speculaaskruiden
  • halve theelepel vanille extract

Ter garnering: speculaaskruiden, pompoenpitten of noten, maar wat ook lekker is: (gehakte) kruidnootjes

    Bereiding

    • Breng de melk in een pannetje aan de kook. Voeg de haver er bij en laat dit op zacht vuur 1-2 minuten koken. Roer de pompoenpuree en speculaaskruiden door de havermout.
    • Haal de havermout pap van het vuur, verdeel het over een schaaltje of kom. Serveer met een beetje extra speculaaskruiden, pitten of noten. En wat ook lekker is: kruidnootjes!

    Havermoet met pompoen recept

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept