Kerstboom borrelbrood gevuld met mozzarella

Yes ik ben weer de keuken in gedoken om een leuke video voor jullie te maken. Op video doe ik dit jaar niet ingewikkeld maar maak ik lekere kleine gerechtjes. Deze kun je serveren bij de kerstborrel, maar ook als voorgerecht of amuse. Vandaag ga ik voor een lekker kerstboom borrelbrood gevuld met mozzarella.

Kerstboom borrelbrood gevuld met mozzarella

Ik ben gek op dit soort hartige broodjes die super simpel zijn om te maken. Dit is een lekker warm borrelbrood gevuld met mozzarella. Als topping heb ik extra kruiden toegevoegd, en Parmezaan.

Bekijk snel de video waarin ik dit lekkere kerstboom borrelbrood klaar maak en
klik hier om de andere kerstrecepten waarvan we een video hebben gemaakt te bekijken.

P.s. is het geen kerst en wil je dit recept toch maken? Leg de bolletjes brood dan in een iedere andere vorm die je leuk vindt.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

TIP: Ben je opzoek naar meer kerstinspiratie? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier staan alle kerstrecepten bij elkaar.

Kerstboom borrelbrood gevuld met mozzarella

Borrelbrood gevuld met mozzarella

Ingrediënten

 • 1 rol pizzadeeg
 • 2 bollen mozzarella
 • 20 gram gesmolten boter
 • 2 takjes verse basilicum
 • 2 takjes verse peterselie
 • 1 takje rozemarijn
 • 80 gram Parmezaan geraspt

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 °C.
 • Snijd de mozzarella in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
 • Rol het deeg wat meer uit en snijd het in vierkantjes van 2 bij 3 cm.
 • Verpak de blokjes mozzarella in het pizzadeeg. Leg de bolletjes met de vouwkant naar beneden op de bakplaat in de vorm van een kerstboom. Bak dit 8 minuten in de oven.
 • Hak de kruiden ondertussen fijn.
 • Bestrijk de kerstboom met de gesmolten boter en bestrooi dit met de gehakte kruiden en Parmezaan. Verwarm de het borrelbrood hierna nog 12 minuten in de oven tot het deeg gaar is en goudbruin is gekleurd.
 • Lekker met tomatensaus of pizzasaus er bij om in te dippen.
Pin dit recept
Afdrukken

 

Kerstboom borrelbrood gevuld met mozzarella recept


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
10 comments
 1. Hoi Brenda,

  Dit lijkt me een heerlijk recept. Maar ik vroeg me wel even af waar je het ei voor gebruikt. Ik kan het in de bereidingswijze namelijk niet terug vinden.

  Groet, Esther

 2. Deze kerst Brood-Pizza broodjes lijken me echt heerlijk en idd niet zo moeilijk te maken door jouw video. Ik oefen eerst een keer en dan wil ik ze maken voor bij de kerstbrunch.. Het pizzadeeg wil ik ook zelf maken en bij het googlle daarop vond ik een recept bij PizzaPassie wat me wel goed lijkt. Vandaar dat ik geheel even oefen : -)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk