Ga naar de inhoud

Pasta met avocado en spinazie

Tussen de kerstrecepten door is het tijd om vandaag een lekkere makkelijke maaltijd met jullie te delen. Deze keer eentje met avocado, ik maakte namelijk een hele lekkere pasta met avocado en spinazie. En er is meer lekkers met avocado, want ik ben de afgelopen weken op instagram zo’n beetje...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Pasta met avocado en spinazie


Tussen de kerstrecepten door is het tijd om vandaag een lekkere makkelijke maaltijd met jullie te delen. Deze keer eentje met avocado, ik maakte namelijk een hele lekkere pasta met avocado en spinazie.

En er is meer lekkers met avocado, want ik ben de afgelopen weken op instagram zo’n beetje overspoeld met avocado-recepten door de bloginsiders die mee deden met de EAT ME actie! De ene creatie zag er nog lekkerder uit dan de ander. Hieronder zie je een collage van de avocado-recepten van mijn bloginsiders die zijn gedeeld met de #favocado. Ontbijtjes, lunches, avondmaaltijden en desserts werden er gemaakt, niets was te gek!

Ik stond versteld van super mooie avocado rozen (mij is het tot nu toe niet gelukt deze zo perfect te maken), en avocadotaarten. Het zag er allemaal zo lekker uit.

Het was super lastig om de avocadoqueen te kiezen, maar we hebben een winnaar! Marieke van @madebymarieque is de avocadoqueen! Marieke maakte Avo fudge, maar ook hele leuke avocado-banaan pannenkoekjes met Griekse yoghurt en frambozen. Avocado op een pannenkoek had ik al eerder gegeten, maar nog nooit er in. De foto van Marieke (in het midden in de collage) ziet er super lekker uit.

EAT ME Avocado’s

Vorige week bracht ik een bezoekje aan Nature’s Pride waar de geïmporteerde EAT ME avocado’s binnenkomen en worden verwerkt. Super interessant om te zien hoe het er daar aan toe gaat.

Wist je dat de EAT ME Avocado’s na binnenkomst eerst 5 dagen worden gerijpt in een klimaatkamer? In de klimaatkamer worden de omstandigheden (temperatuur, luchtvochtigheid en wind) zo afgestemd dat de avocado’s perfect rijpen waardoor wij thuis direct kunnen genieten van eetrijpe avocado’s. Klik hier om de verkooppunten van de ready to eat EAT ME avocado’s te bekijken.

Naast de avocado’s wordt dit bij de EAT ME Mango’s ook gedaan. Daarnaast hebben ze nog heel veel andere tropische vruchten in het assortiment.

Pasta met avocado en spinazie

Snel door naar mijn receptje van de pasta met avocado en spinazie. Van de avocado heb ik een saus gemaakt, een soort avocadopesto die ik door de gekookte spaghetti heb verdeeld.

Het resultaat is snelle maaltijd, een romige spaghetti met heel veel smaak. Als extraatje voeg ik spinazie toe, en Parmezaanse kaas mag in dit gerecht ook zeker niet ontbreken.

Dit artikel is een samenwerking met Nature’s Pride, lees mijn disclaimer

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta met avocado en spinazie

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de spaghetti gaar in ruim water en giet het hierna af.
2
Stap 2
Snijd 1 avocado door en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe dit in een keukenmachine. Doe de knoflook, pijnboompitten, basilicum, Parmezaan erbij, samen met 2 handjes spinazie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper en pureer tot een gladde saus.
3
Stap 3
Snijd de overige halve avocado in blokjes.
4
Stap 4
Roer de saus door de spaghetti en verdeel hier ook de rest van de verse spinazie door.
5
Stap 5
Verdeel de spaghetti met avocado over de borden. Verdeel de blokjes avocado erover en maak de borden af met extra snippers Parmezaan.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

3 reacties

Sanne Schippers

Erg lekker! We hebben er spekjes en kastanjechampignons bij gebakken. Ook de jongens (1 en 4) vonden het een succes??

Laat een bericht achter

Tineke

Héérlijk was het weer! Super recept voor een dagje zonder vlees!

Laat een bericht achter

Mariella

Heb de pasta gemaakt met spinazie en avocado smaakt lekker maar wel moeilijk om hst smeuig door de pasra te brengen.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op