Cajunkip met mangosalsa – en broccoli

Tijd voor een lekker maaltje met rijst. Een lekkere gekruide cajunkip met mangosalsa. Een beetje pittig en zoet samen, zo lekker!

Qua makkelijke maaltijden vervallen ook wij vaak op dezelfde gerechten. Aardappelen zijn op dit moment zeer favoriet, dat is iets waar ik op dit moment altijd trek in heb (zwangerschapscraving?), het is super makkelijk waardoor ik niet over het avondeten hoef na te denken op drukke dagen. En dan weet ik ook meteen dat ons kleine moppie lekker (en genoeg) eet.

Toch probeer ik ook af te wisselen met pasta, rijst en andere dingen. Al vind ik rijst nog het lastigste. Dat eten we gewoon niet zo vaak, en als ik rijst eet ga ik snel voor standaard dingen zoals nasi, kip kerrie of zoiets als deze chicken tonight. Ik houd van rijst met sausjes ;)

Cajunkip met mangosalsa

Maar deze week besloot ik het eens anders te doen. We gaan lekker voor een gekruid stukje kip met een fruitig tintje, een lekkere mangosalsa. Daarbij moest nog wat groente en ik ga lekker voor broccoli. Zo weet ik namelijk dat Fem genoeg groente eet ;) Broccoli eet ze het liefst zo uit het vuistje namelijk. Maar wees vrij om dit gerecht te combineren met een andere groente (sperziebonen bijvoorbeeld).

Cajunkip met mangosalsa

Cajunkip met mangosalsa

30 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijfiet
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snuf zout
  • teen knoflook geperst

Voor de mangosalsa:

  • 1 mango in blokjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 2 stengels lente ui in ringen

Sweet chilisauce, voor erbij

    Serveer met rijst en broccoli

      Bereiding

      • Meng de cajunkruiden met de olijfolie, zout en een geperst teentje knoflook. Roer de kippendijfilets erdoor en laat dit 30 minuten marineren.
      • Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hierin de gemarineerde kipfilet rondom aan.
      • Meng blokjes mango, tomaat en lente ui in een kom.
      • Serveer de Cajun kip samen met de mangosalsa, gekookte rijst en broccoli. Lekker om er een beetje sweet chilisaus bij te eten.
      Pin dit recept
      Afdrukken

      Cajunkip met mangosalsa


      Brenda Hoff
      Brenda Hoff
      Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
      4 comments
      1. Hoi Brenda,
        Gisteren heb ik dit gemaakt. Wij zijn met ons 2-en, dus vandaag eten wij het weer. Het is echt heerlijk. Een aanrader.
        Groetjes van Barry.

      2. Je hebt de titel aangepast, zie ik (nog niet overal), ik vroeg me al af waar de wraps waren. Gisteren bereid voor dochter, schoonzoon en mijzelf, weer heel erg lekker! De sweet chilisaus erbij vind ik ook echt een aanrader.

      Geef een reactie

      Misschien vind je dit ook leuk