Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Chicken Tikka Massala (uit de slowcooker)

Er staat een super lekker receptje voor jullie klaar: Chicken Tikka Massala. Een kruidig Indiaas gerecht met rijst en super malse kip. Dit gerecht is anders dan jullie van me gewend zijn, ik maakte het namelijk klaar in mijn nieuwe slowcooker. In dit artikel vertel ik je er alles over, ik ben inmiddels namelijk helemaal fan van het apparaat.

Chicken Tikka Massala slowcooker

Crock-Pot slowcooker van Like2Cook

Ik dacht al lang dat een slowcooker een ideaal keukenapparaat voor ons zou zijn. We zijn namelijk gek op stoofschotels. Vooral in de herfst en winter eten we dit regelmatig. Maar ik dacht ook dat het veel gedoe zou zijn, een moeilijk apparaat. Gelukkig bleek ik daar helemaal naast te zitten, de Crock-Pot is namelijk juist super simpel in gebruik! Inmiddels heb ik drie recepten getest, iedere keer was het een groot succes. Het vlees was super mals, en de smaken kwamen nog meer tot hun recht. En super handig als je een drukke dag hebt: als je de ingrediënten in de pan hebt gedaan heb je er geen omkijken meer naar.

Van webshop Like2Cook ontving ik de Crock-Pot CR038 om te testen. Het fijne aan dit exemplaar is dat de binnenpan ook geschikt is om te gebruiken op inductie, gas en in de oven. Zo kun je vlees even aanbakken voor het de slowcooker in gaat. Daarbij bevat de pan maar 1 knop, met 3 standen, namelijk sauteren, slowcooken en warmhouden.

Hoe werkt een slowcooker? 

Een slowcooker werkt super simpel. Als je snel aan tafel wilt kun je beter een andere pan gebruiken, maar als je alle tijd hebt is het een ideaal apparaat. Vlees gaat rauw in de slowcooker, samen met smaakmakers en een minimale hoeveelheid vocht. Dit laat je een aantal uur garen. In het begin denk je misschien dat het niet goed gaat komen, dat het gerecht te droog is. Maar het komt goed. Door de lage temperatuur komt vocht uit de ingrediënten vrij, zo stooft het gerecht in zijn eigen sappen gaar. Dit zorgt voor super veel smaak, en mooi zacht vlees.

Naast stoofschotels met vlees (en vis) kun je de slowcooker ook gebruiken voor het maken van soepen zoals uiensoep en snert, maar ook rode kool, pastasaus en risotto zijn nog lekkerder uit de slowcooker.

 

crock-pot

Bij Like2Cook ben je aan het juiste adres voor luxe keukenapparatuur. Zo hebben ze het grootste assortiment van KitchenAid, maar ook voor andere merken zoals Crock-Pot, Boretti en SMEG ben je hier aan het juist adres.

chicken tikka massala

Chicken Tikka Massala

Chicken Tikka Massala is een kruidig gerecht uit India. Nadat ik (jaren geleden) een docu van Heston Blumenthal zag waarbij hij opzoek ging naar de echte Chicken Tikka Massala staat dit gerecht al op mijn to-cook lijstje.

Chicken Tikka Massala kent vele varianten, iedere familie heeft zijn eigen recept. Het aller belangrijkste is de boterzachte kip. En dat kun je het beste bereiken door een tajine of slowcooker te gebruiken. Toen ik de slowcooker van Like2Cook ontving om te testen wist ik dat ik snel aan de slag zou gaan met Chicken Tikka Massala.

Om de slowcooker te testen heb ik ‘normale’ kipfilet uit de supermarkt gebruikt. Eerlijk gezegd had ik hier lage verwachtingen van, ik had niet gedacht dat de kip echt zacht en mals zou worden. Maar niets is minder waar. Toen ik de kip uit de pan wilde pakken viel het al uit elkaar, zo zacht is het geworden.

Mijn versie van de Chicken Tikka Massala is iets minder pittig, wij houden namelijk niet zo van erg pittig eten. Daarom voegde ik een halve eetlepel garam masala minder toe aan de marinade. Ook voegde ik kokosmelk toe om de saus romiger te maken, maar dit zorgt er ook voor dat het gerecht minder scherp is.

Gewone pan: Het lekkerste is de Chicken Tikka Massala als je het net als ik in de slowcooker bereidt, dan komen de smaken beter tot zijn recht is de kip super mals. Maar je kunt het ook in een gewone pan bereiden. Snijd de kip dan in blokjes en marineer dit zoals in het recept. Bak dit hierna aan in een grote koekenpan of wok. Voeg de kokosmelk toe (eventueel met een beetje water) als de kip gaar is en laat dit nog even mee pruttelen.

Chicken Tikka Massala slowcooker

Chicken Tikka Massala (uit de slowcooker)

20 minuten
+ 5 uur 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 500 gram kipfilet
 • 250 ml halfvolle yoghurt
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1,5 eetlepel garam masala
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • ½ eetlepel paprikapoeder
 • 1 theelepel cajunkruiden
 • sap van een halve citroen
 • 2 uien ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 3 laurierblaadjes
 • 2 eetlepels maïzena
 • 400 ml kokosmelk
 • peterselie voor de garnering
 • rijst voor erbij

Bereiding

 • Meng de yoghurt met de tomatenpuree, garam masala, komijnpoeder, kaneel, paprikapoeder, cajunkruiden en citroensap. Laat de kipfilet in dit mengsel ongeveer 20 minuten marineren.
 • Snijd de uien en pers de knoflook en verwarm dit met een klein beetje olijfolie in de slowcooker op het fornuis. (Let op: niet iedere slowcooker is hiervoor geschikt! Check dit even)
 • Plaats de pan hierna in de slowcooker en voeg de kipfilet en de marinade erbij samen met de laurierblaadjes en doe de deksel op de pan. Laat dit mengsel 5 uur op de laagste stand van de slowcooker garen.
 • Haal de kipfilet uit de slowcooker en trek dit met twee vorken uit elkaar zodat kleine sliertjes ontstaan. Doe de kip weer in de pan en voeg de kokosmelk toe. Los de maïzena op in een beetje koud water en doe dit ook bij de slowcooker. Roer door en verwarm dit alles nog 30 minuten.
 • Kook ondertussen de rijst.
 • Serveer de chicken tikka massala met de gekookte rijst en garneer met peterselie (of koriander als je daarvan houdt)

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Like2Cook, lees mijn disclaimer.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

29 Reacties

 1. Marieke 30 november 2018 om 13:43

  Hoi Brenda, ik ga em maken hoor vandaag! Kijk uit naar vanavond ??. Zou wel even in je recept veranderen dat je je slowcooker pan nooit op het fornuis moet zetten. Dat heeft verschillende mensen in mijn omgeving al een pan gekost.

  1. Brenda Kookt 30 november 2018 om 13:59

   Wat leuk om te horen Marieke, dat wordt smullen! De pan die ik gebruik is hier juist geschikt voor. Maar fijne tip, ik zal vermelden dat dit niet voor iedere slowcooker geldt.

 2. Amanda 23 januari 2019 om 16:57

  Hoelang moet dit gerecht in een gewone pan garen?

 3. Jolanda 24 januari 2019 om 10:05

  Hoi Brenda,

  Ziet er heerlijk uit, maar met een groot gezin wil ik graag de dubbele hoeveelheid maken, kan ik dan gewoon alle ingrediënten verdubbelen? Of zou 500 ml yoghurt en 800 ml kokosmelk teveel vocht toevoegen?

  Groetjes
  Jolanda

 4. Noëlle 1 februari 2019 om 17:51

  Hallo Brenda, ik ga deze zeker proberen, al moet ik bekennen dat ik nog nooit een lekker kipgerecht uit de slowcooker heb weten te toveren. Het wordt zo ontzettend droog bij mij. Zou het ook met kipdijfilet kunnen ipv kipfilet? Misschien wordt dit wat malser?

  1. Brenda Kookt 6 februari 2019 om 14:55

   Kippendij wordt inderdaad malser dan gewone kipfilet. Wat jammer dat hij bij jou iedere keer zo droog wordt. Kan het zijn dat je de kip er dan te lang in had?

   1. Constance 21 augustus 2019 om 17:26

    Ohlalala, hij was zoooooooooo lekker. De kip was totaal niet droog, zelfs na 6,5 uur in de slowcooker en nog een uurtje warmhouden. Kip moet wel echt op standje ‘low’ of de laagste stand, daar wordt kip het lekkerst van….

 5. Thalina 26 mei 2019 om 21:47

  Wat een fantastisch gerecht! We hebben hem vandaag gemaakt in onze nieuwe Crockpot! Heerlijk!!! Bedankt voor het mooie recept. Ik zie er graag meer met de slowcooker ?

 6. Annemiek 30 november 2019 om 13:20

  Moet het één eetlepel of één theelepel komijn zijn?

  1. Brenda Kookt 3 december 2019 om 23:18

   Wat scherp van je annemiek, ik zie dat het niet juist vermeld staat. Moet 1 theelepel zijn inderdaad.

 7. Annemiek 4 december 2019 om 00:56

  Dank je, ondanks dat smaakte hij echt heerlijk.
  Bedankt voor het recept!

 8. TIrza 11 december 2019 om 01:17

  klopt het dat er helemaal geen zout in zit?

 9. Lucien 15 december 2019 om 20:04

  Vandaag gemaakt, maar wij vinden het helaas een zeer laf gerecht dat niet in de buurt komt van Chicken Tikka Masala. De enorm weke smaak is niet hetgeen wij zochten. De kip is wel mals.

 10. Conny 12 januari 2020 om 19:23

  Zag er lekker uit rook heerlijk kip was goed gaar
  Maar was een beetje flauw toch gewerkt met het lijstje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept
Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!