Marokkaanse runderstoofschotel met kikkererwten

Het is inmiddels dé tijd voor lekkere warme wintergerechten. Daarom deel ik nu deze topper, een Marokkaanse runderstoofschotel met kikkererwten. Het recept van deze lekkere kruidige stoofschotel komt de hele winter van pas!

Stoofpotjes doen het hier bij mij thuis altijd goed. Al moet ik wel bekennen dat vriendlief wel een beetje moest wennen aan de kikkererwten die ik aan deze stoofschotel heb toegevoegd ;) Het fijne aan stoofpotjes is dat het lekker makkelijk is om te maken. Een aantal ingrediënten in een stoofpan zet je op het fornuis en een paar uur later staat er een heerlijk gerecht voor je neus.

marokkaanse stoofschotel met kikkererwten

Marokkaanse runderstoofschotel met kikkererwten

Stoofschotels maak ik het liefst van runderstooflappen. Na een paar uur stoven is het vlees heerlijk mals, zeker als je een zuur toevoegt, zoals wijn, tomaten, azijn of citroensap. Ben je opzoek naar meer informatie over duurzaam rundvlees en stoven? Neem dan een kijkje op vlees.nl, hier vind je heel veel inspiratie en informatie.

De ras el hanout die ik aan het rundvlees toevoeg geeft de schotel een lekkere smaakkick, waardoor het een Marokkaanse twist krijgt. Dit proef je in de hele schotel terug. Om dit te versterken heb ik lekker wat kikkererwten toegevoegd en serveer ik de stoofschotel met couscous.

Maar als je het lekkerder vindt om er aardappelen bij te serveren kan dat natuurlijk ook. En zijn ze bij jou thuis ook niet zo gek op kikkererwten? Dan kun je die er zelfs uit laten.

Ben je opzoek naar andere stoofschotels? Neem dan eens een kijkje bij deze Hollandse stoofschotel, of deze met een Italiaans tintje. En deze met wortel en champignons eten we ook nog steeds regelmatig.

marokkaanse stoofschotel met kikkererwten

Marokkaanse runderstoofschotel met kikkererwten

20 minuten
+ 3 uur
4 -5 personen

Ingrediënten

  • 2 uien in halve ringen
  • 1 kilo runderstooflappen
  • 1,5 tl ras el hanout
  • 250 gram kikkererwten uitgelekt
  • 1 blik 400 ml tomatenblokjes
  • 500 ml runderbouillon
  • 500 gram pompoenblokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • boter of olie om in te bakken
  • verse peterselie of koriander ter garnering
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm olie of boter in een stoofpan. Meng het vlees met de ras el hanout en roer het door elkaar. Bak het vlees rondom aan in de pan.
  • Bak de ui met het vlees een paar minuten mee.
  • Doe de tomatenblokjes, bouillon en kikkererwten bij de pan, roer goed door en breng aan de kook. Laat dit mengsel met de deksel op de pan 1,5 uur sudderen.
  • Voeg hierna de pompoenblokjes en blokjes courgette toe, verwarm dit nog 1,5 uur mee. Kijk hierna of het vlees goed gaar is, en breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi voor het serveren met fijngesneden peterselie of koriander.
  • Serveer de runderstoofschotel me couscous of aardappelen.
Pin dit recept
Afdrukken

marokkaanse stoofschotel met kikkererwten

Dit artikel schreef ik in samenwerking met vlees.nl, lees mijn disclaimer.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk