Het voordeel van de wintermaanden is dat je lekker veel stoofschotels kunt eten. Ik ben gek op kruidige warme gerechten die lekker lang op het vuur kunnen staan. Maar soms heb je niet zoveel tijd om iets lang te laten sudderen. Dan komt deze Hongaarse stoofschotel van kip en gehaktballetjes van pas.
Hongaarse stoofschotel van kip en gehaktballetjes
Vorig jaar aten we een variant op deze Hongaarse stoofschotel bij mijn schoonouders. Ik vond het zo lekker dat ik diezelfde week nog aan de slag ging om mijn versie (zonder pakjes en zakjes) te maken.
Doordat in dit recept geen stoofvlees maar kip en gehakt wordt gebruikt is de stooftijd veel korter dan we gewend zijn van schotels als deze. Lekker met gestoofde ui en reepjes paprika met daarbij een saus (of jus) met tomaten.
P.s. ik ben nog steeds heel blij met de slowcooker, ik krijg hier nog veel vragen over. Binnenkort zal ik hier nog een artikel over schrijven waarbij ik recepten van mijn blog zal delen die je ook in de slowcooker kunt bereiden.
Hongaarse stoofschotel van kip en gehaktballetjes
Ingrediënten
- 4 uien in ringen
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 kipfilets in blokjes
- 250 gram gehakt
- 2 theelepels gehaktkruiden
- 1 eetlepel paneermeel
- 4 paprika’s rood en groen, in reepjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blokje runderbouillon
- 400 gram tomatenblokjes
- paprikapoeder
- zout en peper
- olijfolie om in te bakken
Serveer met aardappelen of rijst
Bereiding
- Verwarm olie in een braadpan en fruit hier de ui met knoflook in aan. Doe hierna de kipfilet er bij en bak dit rondom mee.
- Maak ondertussen gehaktballetjes door het gehakt te kneden met de gehaktkruiden en paneermeel. Bak deze mee met de kip.
- Doe hierna de paprika’s, paprikapoeder en tomatenpuree er bij, roer goed door bak dit 5 minuten mee.
- Doe het bouillonblokje, de tomatenblokjes en 200 ml water bij de pan. Breng aan de kook en laat op zacht vuur 20 minuten pruttelen.
- Serveer de Hongaarse stoofschotel met gekookte rijst of aardappelen.

