Hongaarse stoofschotel van kip en gehaktballetjes

Het voordeel van de wintermaanden is dat je lekker veel stoofschotels kunt eten. Ik ben gek op kruidige warme gerechten die lekker lang op het vuur kunnen staan. Maar soms heb je niet zoveel tijd om iets lang te laten sudderen. Dan komt deze Hongaarse stoofschotel van kip en gehaktballetjes van pas.

Hongaarse stoofschotel van kip en gehaktballetjes

Vorig jaar aten we een variant op deze Hongaarse stoofschotel bij mijn schoonouders. Ik vond het zo lekker dat ik diezelfde week nog aan de slag ging om mijn versie (zonder pakjes en zakjes) te maken.

Doordat in dit recept geen stoofvlees maar kip en gehakt wordt gebruikt is de stooftijd veel korter dan we gewend zijn van schotels als deze. Lekker met gestoofde ui en reepjes paprika met daarbij een saus (of jus) met tomaten.

P.s. ik ben nog steeds heel blij met de slowcooker, ik krijg hier nog veel vragen over. Binnenkort zal ik hier nog een artikel over schrijven waarbij ik recepten van mijn blog zal delen die je ook in de slowcooker kunt bereiden.

Hongaarse stoofschotel met kip en gehaktballetjes

Hongaarse stoofschotel van kip en gehaktballetjes

20 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 uien in ringen
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 kipfilets in blokjes
  • 250 gram gehakt
  • 2 theelepels gehaktkruiden
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 4 paprika’s rood en groen, in reepjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blokje runderbouillon
  • 400 gram tomatenblokjes
  • paprikapoeder
  • zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Serveer met aardappelen of rijst

    Bereiding

    • Verwarm olie in een braadpan en fruit hier de ui met knoflook in aan. Doe hierna de kipfilet er bij en bak dit rondom mee.
    • Maak ondertussen gehaktballetjes door het gehakt te kneden met de gehaktkruiden en paneermeel. Bak deze mee met de kip.
    • Doe hierna de paprika’s, paprikapoeder en tomatenpuree er bij, roer goed door bak dit 5 minuten mee.
    • Doe het bouillonblokje, de tomatenblokjes en 200 ml water bij de pan. Breng aan de kook en laat op zacht vuur 20 minuten pruttelen.
    • Serveer de Hongaarse stoofschotel met gekookte rijst of aardappelen.
    Pin dit recept
    Afdrukken
    Hongaarse stoofschotel met kip en gehaktballetjes

    (Visited 33 times, 7 visits today)

    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    12 comments
    1. Namens mijn man en mijzelf bedankt voor de heerlijke recepten !!,volgende week de Hongaarse schotel met kidney beans . Hartelijke groet ,Minke Hersevoort.

    2. Allereerst wil ik zeggen dat ik blij ben met mijn kalender. Ik heb alleen een vraag of tip. Zou het mogelijk zijn om, indien er een vervolg komt op de kalender, de achterkant andersom te printen zodat als je het blaadje omslaat het zo kan lezen en het niet hoeft af te scheuren.
      Verder ben ik ook benieuwd naar je slowcooker recepten. Ik heb er al 20 jaar 1 (inmiddels 3) en gebruik hem graag. Heb je de Hongaarse schotel er ook in klaar gemaakt en hoe lang dan? Groet annemiek

      1. Hoi Annemiek, deze Hongaarse schotel heb ik niet in de slowcooker bereid. Toen ik deze maakte had ik hem nog net.
        Bedankt voor het compliment en de tip over de kalender. Ik moet zeggen dat ik hier zelf ook tegenaan loop, bij een vervolg wil ik de achterkant inderdaad andersom drukken.

    3. Gisteravond mogen smullen van dit maal. Alleen hebben wij de paprikapoeder vervangen door de gerookte versie, en op de gok maar twee theelepels gedaan, want de maatvoering staat er niet bij. Evengoed was het heerlijk, blijft in het assortiment??

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk