Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Gnocchi met courgettepesto

Het fijne aan mijn samenwerking met Joor is dat zij zorgt voor meer variatie op brendakookt.nl. Zo ben ik niet zo’n fan van gnocchi, en daarom zie je dit dan ook niet zo vaak voorbij komen op de blog. Al moet ik zeggen dat dit recept voor gnocchi met courgettepesto er wel erg lekker uit ziet. Misschien moet ik het toch weer een keer proberen?

Gnocchi met courgettepesto

Gnocchi vind ik het ondergeschoven kindje uit de Italiaanse keuken, ik eet het veel te weinig. En dat terwijl ik wel heel erg fan ben van deze aardappelballetjes. Dus besloot ik dat het tijd werd om weer eens iets te maken met gnocchi.

Oorspronkelijk wilde ik gnocchi met pesto en semi-zongedroogde tomaatjes maken. Totdat ik bedacht dat dat dan wel te weinig groenten per persoon zou zijn. Niet dat ik dat heel erg vond, maar zeker met alle feestdagen achter de rug was het wel tijd voor wat meer vitaminen en mineralen. Dus besloot ik een pestosaus van courgette te maken.

Gnocchi met courgettepesto

Juist die verborgen courgette maakt dit gerecht extra bijzonder: je kunt namelijk ongemerkt nog wat extra groenten in je gerecht smokkelen op deze manier.

Ook leuk: je maakt zelf semi-zongedroogde tomaatjes. Gewoon in je eigen oven. Op deze manier smaken ze echt heel erg lekker, misschien wel lekkerder dan wanneer je ze in de winkel koopt. Probeer maar!

Gnocchi met courgettepesto

Gnocchi met courgettepesto

35 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 bakjes 30 gram basilicum
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 pakken gnoccchi

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en de courgette in dunne plakken.
  • Leg de courgette op de voorste helft van de bakplaat en de cherrytomaten erachter. Verdeel de olijfolie over de groenten en voeg ook wat zout toe.
  • Rooster de cherrytomaten 20 minuten in de oven. Haal de courgetteschijven na 10 minuten uit de oven en laat kort afkoelen.
  • Doe de courgetteschijven vervolgens met de basilicum, de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en de teen knoflook in een keukenmachine. Maal totdat de mix de textuur van pesto heeft. Voeg eventueel wat olijfolie extra vierge toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de gnocchi in een pan met ruim, gezouten water volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en doe de gnocchi terug in de pan. Roer de courgettepesto door de gnocchi.
  • Serveer de gnocchi met de geroosterde cherrytomaatjes.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept