Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

10 makkelijke maaltijden (best bekeken)

Vandaag deel ik een lijstje. En dit lijstje is er niet zomaar één. Het zijn de 10 best bekeken makkelijke maaltijden van de blog. Maaltijden zonder poespas die binnen 30 minuten op tafel staan. Zoals jullie van mij gewend zijn. De pasta’s, ovenschotels en rijstgerechten die door jullie het meest bekeken zijn de afgelopen jaren.

7 jaar Brenda Kookt

Het lijstje makkelijke maaltijden deel ik om iets te vieren. Ik vier 7 jaar Brenda Kookt.

7 jaar geleden begon ik met brendakookt.nl. Gewoon voor de hobby. Om te leren hoe een website werkt, mezelf uit te dagen meer te koken en de fotografie erbij dat trok me ook wel. Een recept zonder foto dat kan natuurlijk niet.

Inmiddels staan er meer dan 1800 artikelen online. Toetjes, taarten, kerstrecepten, inspiratie voor de paasbrunch en lekkere broodjes. Maar het alles leukste om te delen vind ik de makkelijke maaltijden. Ik maakte er niet voor niets een scheurkalender van ;)

10 makkelijke maaltijden

Via de statistieken ben ik opzoek gegaan naar de 10 makkelijke maaltijden die het meest bekeken zijn. Opvallend: veel van deze makkelijke maaltijden staan bij ons thuis ook nog regelmatig op tafel.

10. Pasta met spinazie en zalm

Spinazie en zalm is een topcombi. Pasta en zalm ook. Dit simpele recept dat ik maakte ‘even snel’ van restjes uit de koelkast. Nog steeds een topper!

9. Chicken tonight

Ik weet nog goed dat ik een variatie op de chicken tonight uit een potje voor het eerst zelf kookte, zonder pakjes. Wat was ik trots! Sindsdien komen de potten er hier in huis niet meer in. Regelmatig eten we ‘rijst met een sausje’ zoals wij het noemen.

8. Kip Cajun wraps

De Kip Cajun wraps is ook een recept uit de ‘begin jaren’ van Brenda Kookt. Krokante, licht pittige, kip met spek, sla en een honing-mosterdsausje. That’s it. En het blijft lekker, deze hebben wij toevallig vorige week zelf ook nog gegeten.

7. Zuurkool ovenschotel

De zuurkool ovenshotel is een klassieker. Een recept zoals mijn moeder (en schoonmoeder) hem vroeger ook al maakte. En als we nu bij ze eten staat hij nog steeds op tafel.

Zuurkool met worst, spek en ananas onder een laagje van romig aardappelpuree. Top!

6. Hartige taart broccoli en kip

Ik ben gek op hartige taarten, en jullie zo te zien ook! Deze hartige taart van broccoli en kip is toch wel de topper van de blog. Het meest bekeken, maar ook het meest door mijzelf gemaakt.

Een lekkere combinatie van gekruide kip met broccoli en paprika. En een beetje kaas mag in deze vulling ook niet ontbreken.

5. Ovenschotel aardappel anders

Niet mijn favoriet, wel die van mijn vriend. Aardappel anders. De potten koop ik niet zo graag, daarom besloot ik het recept na te maken. Met succes!

4. Ovenschotel courgette

Het wordt een beetje ongeloofwaardig maar de ovenschotel met courgette is ook al een van mijn lievelingsrecepten die we nog steeds regelmatig eten. Courgette met aardappelschijfjes, rode pesto, gehakt en tomaat.

3. Bloemkool uit de oven

Bloemkool mag zeker niet ontbreken op brendakookt.nl. Als dochter van een bloemkoolteler moet ik de Hollandse bloemkolen natuurlijk wel promoten ;)

De bloemkoolovenschotel met gehakt, rode pesto en kaas is de eerste ovenschotel die ik met bloemkool maakte. En nog steeds is het een topper. Het recept is zo’n succes dat het zelfs is opgenomen in mijn kookboek, Snelle klassiekers met een twist.

2. Pasta pesto el tonno

Pastasalade is een ideale makkelijke maaltijd. Dat vinden jullie ook!

Deze snelle pastasalade met tonijn en pesto is een topper. Super simpel om te maken, en ook erg lekker als lunch.

1. Kip Kerrie

Op nummer 1 staat een makkelijke maaltijd die je super easy zonder pakjes maakt. Kip kerrie heeft geen uitleg nodig toch? Het recept vind je hier.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *