Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Zalm met citroen-honingsaus met tagliatelle en broccoli

Het is toeval dat ik deze week twee keer een gerecht met broccoli deel. Ik kan dit recept doorschuiven naar een latere week. Maar dit was zo lekker dat ik het recept per se vandaag, op vrijdag visdag, met jullie wil delen. Wat mij betreft is zalm met citroen-honingsaus met tagliatelle en broccoli een winner!

Zalm met citroen-honingsaus met tagliatelle en broccoli

De winner zit hem vooral in de citroen-honingsaus dat samen met de zalm wordt verwarmd. Een heerlijke combi van zoet en zuur wat perfect bij de zalm past. Daarbij is het ook een lekker sausje over de tagliatelle en wordt de broccoli hiervan ook nog lekkerder.

Dit gerechtje is lekker simpel maak je super snel klaar, wat dat betreft past het zeker bij de makkelijke maaltijden die je van me gewend bent. Bij een volgende scheurkalender zal deze er dan ook zeker op staan ;)

Zalm met citroen honingsaus en tagliatelle

Zalm met citroen-honingsaus met tagliatelle en broccoli

25 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 180 gram tagliatelle
  • 2 zalmmoten
  • 3 tenen knoflook
  • 3 eetlepels honing
  • 1 citroen
  • verse peterselie ter garnering
  • pijnboompitjes ter garnering
  • olijfolie om te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de roosjes broccoli in een andere pan.
  • Dep de zalm droog en breng op smaak met zout en peper. Bak dit in een koekenpan met olijfolie aan beide kanten.
  • Pers ondertussen de knoflook en bak dit even mee met de zalm. Voeg hierna de honing samen het sap van een halve citroen toe. Snijd de overgebleven helft van de citroen in plakjes en bak dit mee met de saus.
  • Serveer de tagliatelle met roosjes broccoli en de zalm met de saus. Garneer met geroosterde pijnboompitjes en verse peterselie.

Zalm met citroen honingsaus en tagliatelle

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept