Zalm met citroen-honingsaus met tagliatelle en broccoli

Het is toeval dat ik deze week twee keer een gerecht met broccoli deel. Ik kan dit recept doorschuiven naar een latere week. Maar dit was zo lekker dat ik het recept per se vandaag, op vrijdag visdag, met jullie wil delen. Wat mij betreft is zalm met citroen-honingsaus met tagliatelle en broccoli een winner!

Zalm met citroen-honingsaus met tagliatelle en broccoli

De winner zit hem vooral in de citroen-honingsaus dat samen met de zalm wordt verwarmd. Een heerlijke combi van zoet en zuur wat perfect bij de zalm past. Daarbij is het ook een lekker sausje over de tagliatelle en wordt de broccoli hiervan ook nog lekkerder.

Dit gerechtje is lekker simpel maak je super snel klaar, wat dat betreft past het zeker bij de makkelijke maaltijden die je van me gewend bent. Bij een volgende scheurkalender zal deze er dan ook zeker op staan ;)

Zalm met citroen honingsaus en tagliatelle

Zalm met citroen-honingsaus met tagliatelle en broccoli

25 minuten
2 personen

Ingrediënten

 • 500 gram broccoli
 • 180 gram tagliatelle
 • 2 zalmmoten
 • 3 tenen knoflook
 • 3 eetlepels honing
 • 1 citroen
 • verse peterselie ter garnering
 • pijnboompitjes ter garnering
 • olijfolie om te bakken
 • zout en peper

Bereiding

 • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de roosjes broccoli in een andere pan.
 • Dep de zalm droog en breng op smaak met zout en peper. Bak dit in een koekenpan met olijfolie aan beide kanten.
 • Pers ondertussen de knoflook en bak dit even mee met de zalm. Voeg hierna de honing samen het sap van een halve citroen toe. Snijd de overgebleven helft van de citroen in plakjes en bak dit mee met de saus.
 • Serveer de tagliatelle met roosjes broccoli en de zalm met de saus. Garneer met geroosterde pijnboompitjes en verse peterselie.
Pin dit recept
Afdrukken

Zalm met citroen honingsaus en tagliatelle


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk