Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Asperges met zalm en citroenyoghurt

We hebben nog even tot het aspergeseizoen voorbij is. Daarom kon ik het niet laten nog een lekker aspergereceptje met jullie te delen. Deze keer gaan we voor asperges met zalm en citroenyoghurt.

Asperges en zalm ben je hier al eerder tegengekomen, in deze lekkere plaattaart. Deze keer ga ik voor een meer klassieke bereiding van asperges met zalm. Wat mij betreft altijd goed.

Asperges met zalm en citroenyoghurt

Vaak worden asperges geserveerd met Hollandaisesaus. Deze keer doe ik het anders, met een citroenyoghurt. De citroenyoghurt is lekker fris en doet het heel goed bij de asperges en gerookte zalm.

Tip: Maak een kleinere portie en serveer dit gerechtje als voorgerecht bij een etentje. Voor een complete hoofdmaaltijd serveer je er gebakken aardappeltjes bij. 

Asperges met zalm en een yoghurt-citroensausje

Asperges met zalm en citroenyoghurt

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 kilo witte asperges
  • ½ theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • 120 ml Griekse yoghurt of andere dikke yoghurt
  • 1 citroen
  • 300 gram gerookte zalm
  • 6 stengels lente-ui
  • zout en peper

Bereiding

  • Schil de asperges met een dunschiller en snijd het houtachtige uiteinde er af. Kook de asperges in een grote pan met water, suiker en zout. Kook de asperges in 10-12 minuten gaar. Laat ze hierna nog 5 minuutjes in het warme water liggen.
  • Meng de yoghurt met een theelepel citroensap en rasp van de halve citroen, zout en peper.
  • Laat de asperges uitlekken en verdeel ze over de borden. Drapeer hier de gerookte zalm over. Bestrooi dit met zout en peper en nog een beetje citroenrasp. Maak af met ringetjes lente-ui.
  • Serveer er gebakken aardappeltjes bij.

Asperges met zalm en een yoghurt-citroensausje

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Marjolijn 16 juni 2019 om 12:09

    Ik heb heerlijk genoten van dit gerecht. Heerlijke combinatie. Ik heb wel de citroen voor limoen verwisseld omdat ik dat persoonlijk lekkerder vind.
    Zeker een recept om vaker van te genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept