Ga naar de inhoud

Watermeloensalade met feta en komkommer

Na de afgelopen week kunnen we wel zeggen dat de zomer AAN is. Ook vandaag belooft het een mooie dag te worden. Een dag die perfect is voor deze watermeloensalade met feta en komkommer. Fris, fruitig, snel klaar en ideaal bij een barbecue. Watermeloensalade met feta en komkommer Ik ben...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Watermeloensalade met feta en komkommer

Na de afgelopen week kunnen we wel zeggen dat de zomer AAN is. Ook vandaag belooft het een mooie dag te worden. Een dag die perfect is voor deze watermeloensalade met feta en komkommer. Fris, fruitig, snel klaar en ideaal bij een barbecue.

Watermeloensalade met feta en komkommer

Ik ben gek op koken. Behalve in de zomer. Als het echt bloedheet is, heb ik niet altijd zin om in een warme keuken te staan. Gelukkig kom je er in de zomer ook mee weg als je gewoon wat ingrediƫnten bij elkaar mengt tot een salade. En dat is exact wat ik voor deze makkelijke en inmiddels bekende salade met watermeloen en komkommer heb gedaan.

Er is namelijk een combinatie die in de zomer opperbest smaakt: die van zoete watermeloen en zoute feta. Zo lekker! En helemaal als je deze combinatie nog verder verrijkt met frisse komkommer en pittige rode ui. Makkelijk, maar superlekker!

–> Klik hier voor meer barbecuerecepten.

Watermeloensalade met feta

Watermeloensalade met feta

Ingrediƫnten

personen, bijgerecht
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze watermeloensalade met feta en komkommer

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Meng in een grote kom de olijfolie met de wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout.
2
Stap 2
Voeg de watermeloenblokjes, de komkommerblokjes en de uiringen toe. Meng met de dressing.
3
Stap 3
Verkruimel de feta over de salade Haal de muntblaadjes van de steeltjes en snijd ze iets kleiner. Mix ze door de salade. Breng de salade eventueel op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Je kunt nog wat in stukjes gesneden zwarte olijven toevoegen als je daarvan houdt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

1 reactie

Ingrid

Wat een heerlijke recepten!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op