Ga naar de inhoud

Gegrilde paprikasalade met krokante pitapuntjes

Een ideale zomer-salade, dat is deze gegrilde paprikasalade. De salade staat super snel op tafel en de krokant pitapuntjes maken ‘m extra lekker. Als het warm weer is, wil je niet al te lang in de keuken staan. En dat is precies wat niet hoeft voor deze salade. Het enige...
Delen op

Gegrilde paprikasalade met krokante pitapuntjes

Een ideale zomer-salade, dat is deze gegrilde paprikasalade. De salade staat super snel op tafel en de krokant pitapuntjes maken ‘m extra lekker.

Als het warm weer is, wil je niet al te lang in de keuken staan. En dat is precies wat niet hoeft voor deze salade. Het enige wat je moet doen, is de olie heet maken voor de pitabroodjes. Geloof me, als je die eenmaal geproefd hebt, vind je dat echt niet erg. De krokante pitapuntjes zijn namelijk heel erg lekker!

gegrilde paprikasalade

Gegrilde paprikasalade met krokante pitapuntjes

Sinds ik ontdekt heb dat je pitabroodjes heel makkelijk kunt frituren in een laagje olie wil ik niets anders meer. Ik was al fan van pitabroodjes, maar zo knapperig en heet uit de olie zijn ze helemaal superlekker! En deze gefrituurde broodjes gaan heel mooi samen met deze gegrilde paprikasalade met bosui en feta. Een ideale combinatie voor een zomerse avond!

–> Klik hier voor meer maaltijdsalades

gegrilde paprikasalade

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gegrilde paprikasalade met krokante pitapuntjes

Stap 1
Laat de paprika’s uitlekken in een vergiet. Vang het vocht uit de pot wel op, dat gebruik je straks voor de dressing!
2
Stap 2
Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de courgette. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
3
Stap 3
Meng 2-3 eetlepels van de paprikaolie uit de pot in een grote kom met de wittewijnazijn, honing en de olie tot een gladde dressing.
4
Stap 4

Doe de paprikareepjes, de courgettereepjes en de helft van de bosuiringetjes in de kom bij de dressing en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de feta en overige bosui over de salade.

5
Stap 5

Verhit een ongeveer 1 cm dikke laag olie in een koekenpan. Snijd de pitabroodjes in kleine driehoekjes. Bak ze zo’n 3-4 minuten per kant in de olie als de olie heet is. Schep de driehoekjes daarna uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout.

6
Stap 6
Serveer de salade met de pitadriehoekjes.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op