Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Gegrilde paprikasalade met krokante pitapuntjes

Een ideale zomer-salade, dat is deze gegrilde paprikasalade. De salade staat super snel op tafel en de krokant pitapuntjes maken ‘m extra lekker.

Als het warm weer is, wil je niet al te lang in de keuken staan. En dat is precies wat niet hoeft voor deze salade. Het enige wat je moet doen, is de olie heet maken voor de pitabroodjes. Geloof me, als je die eenmaal geproefd hebt, vind je dat echt niet erg. De krokante pitapuntjes zijn namelijk heel erg lekker!

gegrilde paprikasalade

Gegrilde paprikasalade met krokante pitapuntjes

Sinds ik ontdekt heb dat je pitabroodjes heel makkelijk kunt frituren in een laagje olie wil ik niets anders meer. Ik was al fan van pitabroodjes, maar zo knapperig en heet uit de olie zijn ze helemaal superlekker! En deze gefrituurde broodjes gaan heel mooi samen met deze gegrilde paprikasalade met bosui en feta. Een ideale combinatie voor een zomerse avond!

–> Klik hier voor meer maaltijdsalades

gegrilde paprikasalade

Gegrilde paprikasalade

Ingrediënten

  • 2 potten rode en / of gele gegrilde paprika’s 465 gram per stuk
  • 1 courgette
  • 2 bosuitjes
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl honing
  • 4 pitabroodjes
  • olie om in te frituren
  • 100 gram feta
  • peper en zout

Bereiding

  • Laat de paprika’s uitlekken in een vergiet. Vang het vocht uit de pot wel op, dat gebruik je straks voor de dressing!
  • Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de courgette. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • Meng 2-3 eetlepels van de paprikaolie uit de pot in een grote kom met de wittewijnazijn, honing en de olie tot een gladde dressing.
  • Doe de paprikareepjes, de courgettereepjes en de helft van de bosuiringetjes in de kom bij de dressing en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de feta en overige bosui over de salade.
  • Verhit een ongeveer 1 cm dikke laag olie in een koekenpan. Snijd de pitabroodjes in kleine driehoekjes. Bak ze zo’n 3-4 minuten per kant in de olie als de olie heet is. Schep de driehoekjes daarna uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout.
  • Serveer de salade met de pitadriehoekjes.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Viky 7 augustus 2019 om 11:08

    Hallo,

    Gebruik je voor dit gerecht gekochte paprikaolie?

    Dank voor de info!

    Mvg,
    Viky

  2. Emile 6 mei 2020 om 17:52

    Lijkt me lekker! Ik mis alleen de feta in de bereiding. En de rest van de bosui ?

  3. Til 31 maart 2021 om 17:49

    Ik heb de eerste lading pita broodjes nog geen 2 minuten gebakken en ze waren pik zwart, denk dat dit seconden moeten zijn?

    1. Brenda Hoff 4 april 2021 om 10:56

      Ik denk dat dit er aan ligt dat de olie te heet was. Je kunt eventueel ook pitabroodjes in de oven krokant bakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept