Ga naar de inhoud

Groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

Lasagne, dat is zo’n gerecht dat hier in huis al-tijd goed is. Al moet ik bekennen dat ik het wel spannend vond om deze groene lasagne met pestosaus op tafel te zetten. Ik had gezegd dat we die avond lasagne zouden eten. En ik wist al dat Joost dan een...
25 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

Lasagne, dat is zo’n gerecht dat hier in huis al-tijd goed is. Al moet ik bekennen dat ik het wel spannend vond om deze groene lasagne met pestosaus op tafel te zetten.

Ik had gezegd dat we die avond lasagne zouden eten. En ik wist al dat Joost dan een topper zoals de lasagne bolognese of lasagne al forno zou verwachten. Deze groene versie van de welbekende lasagne is net even anders. Maar ik had geluk, ook deze groene lasagneschotel viel erg in de smaak.

Groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

Groene lasagne met pestosaus

Lasagne met een twist. Altijd spannend.

Ik wilde een lekkere lasagne maken, maar wel een andere dan we eerder al hadden gegeten. Groene pesto en pasta is een topcombinatie, daarom wilde ik bij deze lasagne een pestosaus maken. Het resultaat is een compleet groene lasagne.

Naast groene pesto heb ik ook gekozen voor groene groenten. Spinazie en broccoli it is! Zo bevat de groene lasagne met pestosaus ook voldoende groente.

Groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

 

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Kook de broccoliroosjes in een pan met water 8 minuten voor. Giet de broccoli af en snijd in kleine stukjes.
3
Stap 3
Verwarm de spinazie in een pannetje, breng op smaak met zout en peper en roer de ricotta erdoor.
4
Stap 4
Bereiding pestosaus: smelt de boter in een steelpannetje. Doe de bloem erbij als de boter heet is en mooi bruin kleurt. Roer door en verwarm dit ongeveer 2 minuten mee. Doe hierna beetje bij beetje de melk bij de pan. Roer tussendoor door met een garde of houten lepel. Verwarm dit tot je een mooie, dikke bechamelsaus hebt gemaakt. Breng op smaak met zout en peper en roer als laatste de pesto erdoor.
5
Stap 5
Het opbouwen van de lasagne: verdeel een laagje van de pestosaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover een laagje lasagnebladen. Verdeel hierover de helft van het spinaziemengsel. Leg hier lasagnebladen op en verdeel daarover weer een laagje pestosaus. Verdeel de broccoli hierover en maak af met de rest van het spinaziemengsel. Beleg met lasagnebladen en verdeel hierover de rest van de pestosaus. Beleg met mozzarella, bestrooi met geraspte Parmezaan en maak af met de pijnboompitjes.
6
Stap 6
Verwarm de lasagne 30 – 40 minuten in de oven tot de pasta gaar is en de schotel een goudbruin korstje heeft. Serveer hierna direct.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

3 reacties

Inge

Super lekker! Zou je m ook s avonds kunnen maken en s morgens opwarmen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan met dit gerecht heel goed Inge.

Lisanne

Onwijs lekkere lassagne voor als je eens een keer iets anders wilt dan de traditionele lassagne. Ik heb er wel nog een extra laag lassagne bladen tussen gedaan want ik vond 3 lagen wat weinig. En ik ga de broccoli de volgende keer nog wat fijner snijden maar de smaak is echt super! Ik ga hem zeker vaker maken, dankjewel.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op