Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

Lasagne, dat is zo’n gerecht dat hier in huis al-tijd goed is. Al moet ik bekennen dat ik het wel spannend vond om deze groene lasagne met pestosaus op tafel te zetten.

Ik had gezegd dat we die avond lasagne zouden eten. En ik wist al dat Joost dan een topper zoals de lasagne bolognese of lasagne al forno zou verwachten. Deze groene versie van de welbekende lasagne is net even anders. Maar ik had geluk, ook deze groene lasagneschotel viel erg in de smaak.

Groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

Groene lasagne met pestosaus

Lasagne met een twist. Altijd spannend.

Ik wilde een lekkere lasagne maken, maar wel een andere dan we eerder al hadden gegeten. Groene pesto en pasta is een topcombinatie, daarom wilde ik bij deze lasagne een pestosaus maken. Het resultaat is een compleet groene lasagne.

Naast groene pesto heb ik ook gekozen voor groene groenten. Spinazie en broccoli it is! Zo bevat de groene lasagne met pestosaus ook voldoende groente.

Groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

 

Groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

25 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 300 gram diepvriesspinazie ontdooid
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 100 gram groene pesto
  • 250 gram lasagnebladen
  • 125 gram mozzarella
  • 40 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  • Kook de broccoliroosjes in een pan met water 8 minuten voor. Giet de broccoli af en snijd in kleine stukjes.
  • Verwarm de spinazie in een pannetje, breng op smaak met zout en peper en roer de ricotta erdoor.
  • Bereiding pestosaus: smelt de boter in een steelpannetje. Doe de bloem erbij als de boter heet is en mooi bruin kleurt. Roer door en verwarm dit ongeveer 2 minuten mee. Doe hierna beetje bij beetje de melk bij de pan. Roer tussendoor door met een garde of houten lepel. Verwarm dit tot je een mooie, dikke bechamelsaus hebt gemaakt. Breng op smaak met zout en peper en roer als laatste de pesto erdoor.
  • Het opbouwen van de lasagne: verdeel een laagje van de pestosaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover een laagje lasagnebladen. Verdeel hierover de helft van het spinaziemengsel. Leg hier lasagnebladen op en verdeel daarover weer een laagje pestosaus. Verdeel de broccoli hierover en maak af met de rest van het spinaziemengsel. Beleg met lasagnebladen en verdeel hierover de rest van de pestosaus. Beleg met mozzarella, bestrooi met geraspte Parmezaan en maak af met de pijnboompitjes.
  • Verwarm de lasagne 30 – 40 minuten in de oven tot de pasta gaar is en de schotel een goudbruin korstje heeft. Serveer hierna direct.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

15 Reacties

  1. Carlijn 6 november 2019 om 07:16

    Wauw, deze ga ik maken als ik terug kom van vakantie!!!

  2. Nienke 6 november 2019 om 11:38

    Kun je dit ook maken met cottage cheese ipv ricotta? Ricotta is zo duur…. 2.47 tegenover 55 cent (jumbo huismerk)

    1. Mea 12 januari 2020 om 23:56

      Ben ook benieuwd. Wil dit morgen maken, en heb cottage cheese meegenomen van de Aldi. Vind ricotta ook wat prijzig.

      1. Brenda Kookt 13 januari 2020 om 06:41

        Cottage cheese of Huttenkase is een goede vervanger voor ricotta. Bijna zelfde structuur. Al krijg je waarschijnlijk wel wat meer klontjes in de saus, omdat het wat grover is. Maar qua smaak super.

    2. Katja 19 september 2020 om 17:56

      Ik heb hem vandaag gemaakt en de lasagne was heerlijk! We vonden hem allemaal lekker, zelfs de kinderen van 8 en 5 jaar. Zeker voor herhaling vatbaar!

  3. Renate 6 november 2019 om 20:43

    Vanavond gemaakt. Was lekker! Heb de ricotta vervangen door mascarpone en werkte ook goed.

  4. Yvonne 7 november 2019 om 14:42

    Lijkt mij heel erg lekker. Komt gegarandeerd een keer op tafel!

  5. Mieke 7 november 2019 om 21:24

    Vanavond gegeten! Zo lekker! Voor herhaling vatbaar!!

  6. Annelien 4 december 2019 om 22:59

    Erg lekker! In plaats van broccoli (ik wilde diepvries broccoli halen) kwam ik er tijdens het maken van de lasagne achter dat ik boerenkool uit de diepvries had gepakt. Eerst wilde ik het niet gebruiken, maar aangezien het al ontdooid was heb ik de boerenkool met de spinazie mee verwarmd en het was verrassend lekker. Dikke tip dus :)

  7. Desiree 11 december 2019 om 09:45

    Gebruik je hiervoor de gewone spinazie of de a la crème versie?

  8. sabine 22 januari 2020 om 11:27

    Lijkt me lekker, welke pesto kunt je aanraden wanneer je deze een keer niet zelf wilt maken?

    1. Brenda Kookt 22 januari 2020 om 17:50

      Ik gebruik het liefst de verse pesto uit het koelschap. Die van de Lidl vind ik persoonlijk het lekkerste. Maar andere supermarkten hebben dit ook in assortiment.

  9. Mariëtta 14 november 2020 om 23:11

    Al een paar keer gemaakt, valt altijd weer heel goed in de smaak!!

  10. Ellen 19 november 2020 om 21:56

    5 stars
    Hier ook echt een succesnummer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept