Groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

Lasagne, dat is zo’n gerecht dat hier in huis al-tijd goed is. Al moet ik bekennen dat ik het wel spannend vond om deze groene lasagne met pestosaus op tafel te zetten.

Ik had gezegd dat we die avond lasagne zouden eten. En ik wist al dat Joost dan een topper zoals de lasagne bolognese of lasagne al forno zou verwachten. Deze groene versie van de welbekende lasagne is net even anders. Maar ik had geluk, ook deze groene lasagneschotel viel erg in de smaak.

Groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

Groene lasagne met pestosaus

Lasagne met een twist. Altijd spannend.

Ik wilde een lekkere lasagne maken, maar wel een andere dan we eerder al hadden gegeten. Groene pesto en pasta is een topcombinatie, daarom wilde ik bij deze lasagne een pestosaus maken. Het resultaat is een compleet groene lasagne.

Naast groene pesto heb ik ook gekozen voor groene groenten. Spinazie en broccoli it is! Zo bevat de groene lasagne met pestosaus ook voldoende groente.

Groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

 

Groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

25 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 1 broccoli
 • 300 gram diepvriesspinazie ontdooid
 • 250 gram ricotta
 • 50 gram boter
 • 40 gram bloem
 • 500 ml melk
 • 100 gram groene pesto
 • 250 gram lasagnebladen
 • 125 gram mozzarella
 • 40 gram Parmezaanse kaas geraspt
 • 1 eetlepel pijnboompitten
 • zout en peper

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
 • Kook de broccoliroosjes in een pan met water 8 minuten voor. Giet de broccoli af en snijd in kleine stukjes.
 • Verwarm de spinazie in een pannetje, breng op smaak met zout en peper en roer de ricotta erdoor.
 • Bereiding pestosaus: smelt de boter in een steelpannetje. Doe de bloem erbij als de boter heet is en mooi bruin kleurt. Roer door en verwarm dit ongeveer 2 minuten mee. Doe hierna beetje bij beetje de melk bij de pan. Roer tussendoor door met een garde of houten lepel. Verwarm dit tot je een mooie, dikke bechamelsaus hebt gemaakt. Breng op smaak met zout en peper en roer als laatste de pesto erdoor.
 • Het opbouwen van de lasagne: verdeel een laagje van de pestosaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover een laagje lasagnebladen. Verdeel hierover de helft van het spinaziemengsel. Leg hier lasagnebladen op en verdeel daarover weer een laagje pestosaus. Verdeel de broccoli hierover en maak af met de rest van het spinaziemengsel. Beleg met lasagnebladen en verdeel hierover de rest van de pestosaus. Beleg met mozzarella, bestrooi met geraspte Parmezaan en maak af met de pijnboompitjes.
 • Verwarm de lasagne 30 – 40 minuten in de oven tot de pasta gaar is en de schotel een goudbruin korstje heeft. Serveer hierna direct.
Pin dit recept
Afdrukken

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
11 comments
   1. Cottage cheese of Huttenkase is een goede vervanger voor ricotta. Bijna zelfde structuur. Al krijg je waarschijnlijk wel wat meer klontjes in de saus, omdat het wat grover is. Maar qua smaak super.

 1. Erg lekker! In plaats van broccoli (ik wilde diepvries broccoli halen) kwam ik er tijdens het maken van de lasagne achter dat ik boerenkool uit de diepvries had gepakt. Eerst wilde ik het niet gebruiken, maar aangezien het al ontdooid was heb ik de boerenkool met de spinazie mee verwarmd en het was verrassend lekker. Dikke tip dus :)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk