Jachtschotel met wortel

Tussen de zoete sinterklaasgerechten heb ik vandaag een superlekker wintermaaltje voor je klaar staan. Heb je het over een wintergerecht en comfortfood? Dan gaat het over deze jachtschotel met wortel.

De ideale maaltijd op een koude gure dag. Al kon ik het niet laten de originele Hollandse jachtschotel iets aan te passen..

Jachtschotel met wortel

Jachtschotel met wortel

De originele, Hollandse jachtschotel is een gerecht van stoofvlees met aardappel en appel. Superlekker, maar het recept bevat wel weinig groenten. Omdat ik vond dat we toch groenten moesten eten de dag dat we deze schotel aten, besloot ik wortel aan het recept toe te voegen.

De gekookte wortels wilde ik eigenlijk naast de schotel serveren. Last minute besloot ik ze toch toe te voegen aan de jachtschotel. Met succes, het bleek een lekkere toevoeging. En daarbij zorgt de wortel ook meteen voor wat kleur aan de schotel. Dat ziet er meteen al lekker uit toch?

Het stoofvlees van de jachtschotel bereidde ik in de slowcooker, maar dat kan ook in een gewone braadpan. Hieronder geef ik je beide recepten.

Jachtschotel met wortel

Jachtschotel met wortel

25 minuten
+ 4 uur
4 personen, bijgerecht

Ingrediënten

 • 800 gram magere runderriblappen in grove stukken gesneden
 • 2 theelepels dijonmosterd
 • 2 uien in halve ringen
 • 1 bouillonblokje
 • 2 laurierblaadjes
 • 4 eetlepels tomatenketchup
 • 800 gram aardappelen geschild en in grove stukken
 • 800 gram wortels
 • 2 theelepels maïzena
 • 2 appels geschild en in blokjes
 • 2 eetlepels vloeibare margarine plus extra om in te vetten
 • 4 eetlepels paneermeel

Bereiding

 • Bereiding slowcooker: Meng de mosterd en de riblappen en doe deze samen met de ui, het bouillonblokje, 350 ml kokend water, de laurierblaadjes en de ketchup in de pan. Verwarm dit 1 uur op de hete stand en vervolgens 5 uur op de slow stand, tot het vlees mooi gaar is.
 • Bereiding stoofpan: Meng de mosterd en de riblappen. Verwarm boter of olie in de pan en braad het vlees hier kort in aan. Voeg hierna de ui toe, samen met het bouillonblokje, 700 ml kokend water, de laurierblaadjes en de ketchup toe aan de pan. Laat dit 3 à 4 uur op laag vuur sudderen tot het vlees gaar en mooi zacht is.
 • Kook de aardappelen gaar. Kook in een andere pan de wortels.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
 • Meng de maïzena met een beetje koud water en roer dit door. Doe het papje bij het vleesmengsel en verwarm het even mee zodat de jus kan binden.
 • Verdeel het vleesmengsel over de bodem van de ovenschaal (vind je het te vochtig, voeg dan minder van de jus toe).
 • Verdeel de gekookte wortels over het vleesmengsel. Stamp de aardappelen en roer de helft van de appelblokjes hierdoor. verdeel dit over de wortels en bestrooi de schotel met de overige blokjes appel.
 • Verdeel de vloeibare margarine over de schotel en bestrooi deze tot slot met paneermeel.
 • Verwarm de jachtschotel nog 20 minuten in de oven. Serveer hierna direct.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment
 1. Hey Brenda,

  Bedankt voor het heerlijke recept; afgelopen oudjaarsavond heerlijk van gesmuld met de hele familie! :)

  Ik had zelf geen stoofpan in huis, dus heb gebruik gemaakt van een braadpan. Nu kwam ik er na het koken achter dat hij best wel toe is aan vervanging. Ik kwam een onderzoek naar de beste braadpan tegen, maar vroeg me af of jij wellicht een goede persoonlijke ervaring hebt met een goede pan?

  Alvast many thanks voor je reactie!

  Kelsey

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk