Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Pastaschotel met kip en rode pesto

Van deze pastaschotel met kip en rode pesto gaf ik laatst een sneak peek op Instagram. Via de dm’s werd me veel om het recept gevraagd. Daarom besloot ik hem meteen in te plannen voor vandaag. Een prima start van de eerste volledige werkweek van 2020.

Pastaschotel met kip en rode pesto

Pastaschotel met kip en rode pesto

Dit recept heeft niet veel tekst nodig. Ik kan je zeggen dat het super lekker is en heel easy is om te maken.

De gekookte pasta meng je door de gebakken kip met groenten, met rode pesto en crème fraîche. Dit alles gaat in een ovenschaal met geraspte mozzarella. Kort in de oven en daarna kun je smullen.

Een toppertje dat bij ons thuis vaker gegeten gaat worden.

–> Klik hier voor meer pastarecepten, en op deze pagina vind je alle makkelijke maaltijden terug.

Pastaschotel met kip en rode pesto

Pastaschotel met kip en rode pesto

25 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram penne
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 400 gram soepgroenten
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 1,5 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper
  • 2 theelepels kipkruiden
  • 125 gram crème fraîche
  • 200 gram rode pesto
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
  • Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de kipblokjes hierin aan. Voeg de kipkruiden toe en bak deze mee.
  • Voeg de ui toe als de kip rondom aangebakken is. Doe de andere groenten erbij en bak deze 10 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe.
  • Roer de gekookte pasta door het kip-groentemengsel en roer de crème fraîche en rode pesto door het mengsel.
  • Verdeel het mengsel over de ovenschaal en bestrooi met geraspte mozzarella.
  • Verwarm 20 minuten in de oven en serveer hierna direct.

Pastaschotel met kip en rode pesto
Hoofdgerecht

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

23 Reacties

  1. Patrick 23 maart 2020 om 10:31

    Het was een heerlijke maaltijd!! Ik had het recept vooraf toch ietwat aangepast (alleen de hoeveelheden aangezien wij goede eters zijn) maar dat doet niks af aan de voortreffelijke combinatie van ingrediënten in dit recept.
    Zeker een aanrader!!!
    We gaan de komende tijd meer recepten maken uit je bestand…..Dankje Wel!!

    1. Melissa 7 december 2020 om 19:24

      Wa bedoel je me creme fraiche? Is da dat we gebruiken op de pannekoek.. domme vraag mss

      1. Brenda Hoff 21 december 2020 om 08:13

        Creme fraiche is een soort room, verkrijgbaar in de supermarkt. Staat vlakbij de slagroom in het koelvak.

  2. Simone 5 november 2020 om 08:55

    5 sterren
    Ik heb hem gisteren gemaakt, was super snel en heerlijk!

  3. Natalie 28 november 2020 om 12:06

    5 sterren
    Super lekker en snel klaar

  4. Simone 30 november 2020 om 22:22

    Vanavond voor het eerst gemaakt, viel heel goed in de smaak hier :-)
    Deze gaat vaker voorbij komen!
    Dank voor het lekkere recept!

  5. Lianne 1 december 2020 om 21:42

    Heerlijk makelijk te maken! Ga het zeker vaker maken

  6. Lisa 10 december 2020 om 20:37

    5 sterren
    Heerlijk recept! Ipv de verschillende soorten soepgroente, ui en paprika’s gewoon een zak italiaanse wokgroente gebruikt. Ook een vega versie gemaakt met vega kip stukjes, echt een groot succes hier thuis, bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept