Ga naar de inhoud
8 beoordelingen

Pastaschotel met kip en rode pesto

Van deze pastaschotel met kip en rode pesto gaf ik laatst een sneak peek op Instagram. Via de dm’s werd me veel om het recept gevraagd. Daarom besloot ik hem meteen in te plannen voor vandaag. Een prima start van de eerste volledige werkweek van 2020. Pastaschotel met kip en...
25 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pastaschotel met kip en rode pesto

Van deze pastaschotel met kip en rode pesto gaf ik laatst een sneak peek op Instagram. Via de dm’s werd me veel om het recept gevraagd. Daarom besloot ik hem meteen in te plannen voor vandaag. Een prima start van de eerste volledige werkweek van 2020.

Pastaschotel met kip en rode pesto

Pastaschotel met kip en rode pesto

Dit recept heeft niet veel tekst nodig. Ik kan je zeggen dat het super lekker is en heel easy is om te maken.

De gekookte pasta meng je door de gebakken kip met groenten, met rode pesto en crème fraîche. Dit alles gaat in een ovenschaal met geraspte mozzarella. Kort in de oven en daarna kun je smullen.

Een toppertje dat bij ons thuis vaker gegeten gaat worden.

–> Klik hier voor meer pastarecepten, en op deze pagina vind je alle makkelijke maaltijden terug.

Pastaschotel met kip en rode pesto

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pastaschotel met kip en rode pesto

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
3
Stap 3
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de kipblokjes hierin aan. Voeg de kipkruiden toe en bak deze mee.
4
Stap 4
Voeg de ui toe als de kip rondom aangebakken is. Doe de andere groenten erbij en bak deze 10 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe.
5
Stap 5
Roer de gekookte pasta door het kip-groentemengsel en roer de crème fraîche en rode pesto door het mengsel.
6
Stap 6
Verdeel het mengsel over de ovenschaal en bestrooi met geraspte mozzarella.
7
Stap 7
Verwarm 20 minuten in de oven en serveer hierna direct.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

44 reacties

Suze
5/5 sterren

Heerlijk, lekker pittig ook. Komt zeker vaker op tafel. Gelukkig kunnen we er 2 keer van eten 😃

Laat een bericht achter

Rozanne

Kan dit ook met groene pesto?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja, dat kan zeker. Krijg je wel een andere smaak, dus een ander gerecht. Maar ook dacht lijkt me heerlijk, zeker het proberen waard.

Tineke

Heerlijk recept, wij eten het regelmatig.

Laat een bericht achter

Wilfred Rijnsburger

Nou hier is pasta ala Brenda goed ontvangen en een blijvertje in ons assortiment! We vonden het echt,echt lekker!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Wilfred!

Bloesem

Is dit ook geschikt om bijvoorbeeld s’ochtends alvast klaar te maken en s’avonds op te warmen in de oven?

Roanne

Hoi brenda, Ik wil dit recept morgen maken! Wij zijn met 2 personen. Is dit ook gemakkelijk op te warmen weer voor de volgende dag? Zon gerecht in het klein maken is natuurlijk erg lastig! De rode uien vervang ik door normale uien dit omdat ik zelf niet tegen rode uien kan :) De soepgroenten vervang ik voor courgette en miss nog wat anders of ik hou het gewoon weg! En vul het op met Paprika. Ik hoor graag wat er mogelijk is! Groetjes Roanne

Laat een bericht achter

Chantal de smet
5/5 sterren

Heel lekker en makkelijk recept.

Laat een bericht achter

Annemarie
5/5 sterren

Met het hele gezin gesmuld vanavond. Dat is ook weleens fijn. Dit is een blijvertje!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat super om te horen!

Yvonne

misschien een rare vraag, maar hoe rasp je mozzarella? Dat is toch zo'n zachte witte bol? Of snij/scheur je die in stukjes? Dankjewel!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Yvonne, in dat geval koop ik geraspte mozzarella in de supermarkt. Dat is een iets andere mozzarella kaas dan de witte bol.

Jeannine

Mag ik de crème fraieche ook vervangen voor kookroom wij lusten dat niet

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan prima Jeannine

Dieteke Visser

Heerlijk!

Laat een bericht achter

Y

Kan het ook met lactose vrije cremefreche.

Laat een bericht achter

Cornel
5/5 sterren

Heel erg lekker gerecht. Helemaal om na de sporttrainingen te eten!

Laat een bericht achter

Esther
5/5 sterren

Hier favoriet!! Ook gehakt ipv kip is erg lekker

Laat een bericht achter

Lisa
5/5 sterren

Heerlijk recept! Ipv de verschillende soorten soepgroente, ui en paprika’s gewoon een zak italiaanse wokgroente gebruikt. Ook een vega versie gemaakt met vega kip stukjes, echt een groot succes hier thuis, bedankt!

Laat een bericht achter

Lianne

Heerlijk makelijk te maken! Ga het zeker vaker maken

Laat een bericht achter

Simone

Vanavond voor het eerst gemaakt, viel heel goed in de smaak hier :-) Deze gaat vaker voorbij komen! Dank voor het lekkere recept!

Laat een bericht achter

Natalie
5/5 sterren

Super lekker en snel klaar

Laat een bericht achter

Simone
5/5 sterren

Ik heb hem gisteren gemaakt, was super snel en heerlijk!

Laat een bericht achter

Patrick

Het was een heerlijke maaltijd!! Ik had het recept vooraf toch ietwat aangepast (alleen de hoeveelheden aangezien wij goede eters zijn) maar dat doet niks af aan de voortreffelijke combinatie van ingrediënten in dit recept. Zeker een aanrader!!! We gaan de komende tijd meer recepten maken uit je bestand.....Dankje Wel!!

Laat een bericht achter

Monique

hoi, Bij soepgroenten er doorheen kan ik me heel weinig voorstellen. Is dat gewoon een zak fijne soepgroente? Groet Monique

Melissa

Wa bedoel je me creme fraiche? Is da dat we gebruiken op de pannekoek.. domme vraag mss

Patrick

Ik ben vandaag op je site terecht gekomen. Ivm corona moet je toch de tijd omkrijgen dus gaan we zelf wat kokkerellen. Ik ga dit recept vandaag maken. Wij zijn goede eters en ik vraag me af....is dit voor goede eters of gewoon 1 bordje...en klaar.... Ik laat weten hoe het uiteindelijk was....bedankt!!

Laat een bericht achter

Wendy

Hij is heerlijk!! Favoriet bij ons

Laat een bericht achter

Pauline

Gemaakt om samen met vrienden van te genieten. En genieten was het, heerlijk. En , alles van te voren klaar te maken, geen afwas nadien.

Laat een bericht achter

Marisela

Brenda, wat een heerlijk recept! Gisteren gemaakt en iedereen vond het lekker, zelfs de moeilijke eters aan tafel. Ik had “fijne” soepgroenten erdoor gedaan en de bordjes waren zowaar leeg. Voor herhaling vatbaar dus! Dank!!

Laat een bericht achter

Yvonne

Ha Brenda, Weer erg lekker. Bedankt voor het recept ?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je zo snel met het recept aan de slag bent gegaan Yvonne

Rosanne

Aanrader!

Laat een bericht achter

Janny

Hij gaat hier nu de oven in! Ben benieuwd. Het smaakte al lekker tijdens het koken.

Laat een bericht achter

Sylvia

Deze is echt lekker Brenda!! Een aanrader!!

Janny

En het was lekker! Een blijvertje!

Pia

Kan ik iets anders gebruiken ipv crème fraiche? Alvast bedankt

Laat een bericht achter

Stefanie

Ik heb de hoeveelheid crème fraiche en rode pesto gehalveerd. Ik vond het anders te vet.

Emma

Hoi, Hoeveel crème fraiche heb je precies nodig?? Dat kon ik niet terug vinden in het recept

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor je reactie, ik zie nu inderdaad dat dat er niet bij staat. Ik heb het toegevoegd.

Chantal

Lijkt me heerlijk. Dank je voor het delen, ik ga deze snel maken.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
8 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op