Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Snelle curry met rijst en halloumi

Hebben jullie weleens gehoord van halloumi? Deze van oorsprong Cypriotische kaas is een harde kaas die ideaal is voor warme bereiding. De kaas smelt namelijk niet snel, waardoor je ‘m heel fijn kunt grillen of gebruiken in gerechten waarin je de textuur van de kaas wil behouden. Deze kaas past perfect in de makkelijke maaltijd van vandaag: snelle curry met rijst en halloumi!

Snelle curry met rijst en halloumi

Snelle curry met rijst en halloumi

Qua smaak lijkt halloumi op feta, maar dan is de kaas wat harder. Ik ben er heel erg fan van en bij mij vind je halloumi dan ook in allerlei bereidingen op tafel. Wist je bijvoorbeeld dat je halloumi heel goed als frietje kunt serveren? Of gegrild op een spiesje? Superlekker!

Vandaag combineer ik deze kaas met een zachte curry met tomaten en spinazie. Erbij at ik naan. Door de zachte smaak van deze curry zullen de meeste mensen deze curry weten te waarderen. Probeer maar!

–> klik hier voor meer vegetarische maaltijden.

Snelle curry met rijst en halloumi

Snelle curry met rijst en halloumi

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 blik tomaten
  • 250 gram cherrytomaten
  • 200 gram spinazie
  • 200 ml kookroom
  • 225 gram halloumi
  • verse koriander voor garnering
  • peper en zout

Bereiding

  • Snipper de ui. Verwarm een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot deze glazig is.
  • Voeg de tomatenpuree, de komijn en het paprikapoeder toe en bak een minuut op zacht vuur.
  • Voeg dan de tomaten uit blik toe. Vul het blik met water en voeg dat ook toe. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze ook toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de tomaten ongeveer 10 minuutjes pruttelen.
  • Voeg dan hand voor hand de spinazie toe en laat deze steeds slinken.
  • Voeg de kookroom toe als alle spinazie is geslonken. Laat zachtjes pruttelen en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Snijd de halloumi in kleine blokjes. Voeg ze toe aan de curry en warm ze kort op.
  • Serveer de curry met warme naan en verse koriander.

Snelle curry met rijst en halloumi

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

  1. Pamela 10 februari 2020 om 19:18

    Hallo Brenda,
    Heb je een vervanger voor de haloumi?
    Het lijkt me heerlijk maar geitenkaas is niet mijn ding.

    1. Brenda Kookt 12 februari 2020 om 12:14

      Voor een vega versie kun je de halloumi ook vervangen door tofu. Voor een versie met vlees zou ik kipblokjes gebruiken

  2. Anna 11 februari 2020 om 21:40

    Hoi, lijkt me heerlijk, dot recept! N vraag: boven het recept staat: snelle curry met rijst en haloumi. In de beschrijving komt de rijst echter niet terug. Hoort het er wel of niet bij? ????

    1. Brenda Kookt 12 februari 2020 om 12:13

      De curry serveer je met rijst of bijvoorbeeld naan. De rijst gaat inderdaad niet direct door de curry.

  3. Elseline 18 maart 2020 om 09:01

    Hij was heerlijk! Pas toen ik stond te koken bedacht ik me dat de titel een beetje gek was ???? Maar ook met rijst ipv naam smaakte ‘ie prima!

  4. Esther 12 november 2020 om 10:02

    Een recept met halloumi, daar was ik naar op zoek. Deze klinkt heerlijk; i love curry! Helaas is mijn man allergisch voor spinazie… waar zou ik dit door kunnen vervangen om toch aan groente te komen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept