Vandaag tijd voor een koude tapas, die het ook erg goed doet als hapje op een feestje: Gevulde mini paprika’s met spek en kaas.
Gevulde mini paprika’s met spek en kaas
De mini paprika’s vul ik met een mengsel van roomkaas, gebakken spek, geraspte cheddar kaas en jalapeñopeper. Een romige vulling met hartige componenten. Zo lekker!
Deze gevulde mini paprika’s vliegen van tafel!
Je kunt dit hapje heel goed vooraf maken. Bewaar de gevulde paprika’s afgedekt (bijvoorbeeld met huishoudfolie of in een bakje) in de koelkast. De jalapeño kun je vervangen door groene paprika.
Gevulde mini paprika's met spek en kaas
+ 20 minuten
10 stuks
Ingrediënten
- 75 gram spekblokjes
- 1 jalapeñopeper of groene paprika
- 5 mini paprika’s
- 150 gram roomkaas
- 50 gram geraspte cheddarkaas
Bereiding
- Bak de spekblokjes in een droge koekenpan zonder olie krokant. Laat de spekjes hierna uitlekken op keukenpapier. Snijd of hak de spekblokjes kleiner.
- Snijd de peper fijn. Halveer de mini paprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Houd een klein beetje van de gebakken spekjes, geraspte kaas en peper apart voor de garnering. Roer de roomkaas los en roer de krokant gebakken spekjes, geraspte kaas en de fijngesneden peper erdoor.
- Vul de mini paprika’s met het roomkaasmengsel. Garneer de gevulde paprikaatjes met de overige ingrediënten.
- Bewaar de gevulde paprika’s afgedekt in de koelkast tot je ze serveert.
