Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Gevulde mini paprika’s met spek en kaas

Vandaag tijd voor een koude tapas, die het ook erg goed doet als hapje op een feestje: Gevulde mini paprika’s met spek en kaas.

Gevulde mini paprika's met spek en kaas

Gevulde mini paprika’s met spek en kaas

De mini paprika’s vul ik met een mengsel van roomkaas, gebakken spek, geraspte cheddar kaas en jalapeñopeper. Een romige vulling met hartige componenten. Zo lekker!

Deze gevulde mini paprika’s vliegen van tafel!

Je kunt dit hapje heel goed vooraf maken. Bewaar de gevulde paprika’s afgedekt (bijvoorbeeld met huishoudfolie of in een bakje) in de koelkast. De jalapeño kun je vervangen door groene paprika.

Gevulde mini paprika's met spek en kaas

Gevulde mini paprika's met spek en kaas

+ 20 minuten
10 stuks

Ingrediënten

  • 75 gram spekblokjes
  • 1 jalapeñopeper of groene paprika
  • 5 mini paprika’s
  • 150 gram roomkaas
  • 50 gram geraspte cheddarkaas

Bereiding

  • Bak de spekblokjes in een droge koekenpan zonder olie krokant. Laat de spekjes hierna uitlekken op keukenpapier. Snijd of hak de spekblokjes kleiner.
  • Snijd de peper fijn. Halveer de mini paprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Houd een klein beetje van de gebakken spekjes, geraspte kaas en peper apart voor de garnering. Roer de roomkaas los en roer de krokant gebakken spekjes, geraspte kaas en de fijngesneden peper erdoor.
  • Vul de mini paprika’s met het roomkaasmengsel. Garneer de gevulde paprikaatjes met de overige ingrediënten.
  • Bewaar de gevulde paprika’s afgedekt in de koelkast tot je ze serveert.

Gevulde mini paprika's met spek en kaas

Gevulde mini paprika's met spek en kaas

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Narska 20 februari 2020 om 23:20

    Laatste tijd heb jij veel over tapas……goed idee, maar niet nu, niet in februari. Tapas ideeën zijn iets voor mei – juni.

  2. Marja 21 februari 2020 om 11:55

    Tapas kan altijd, wij hebben volgende week met vrienden een heerlijke borrel/ tapas middag / avond gepland en er komen een aantal hapjes zeker hier vandaan ! It.s always tapas time :)
    Fijn weekend groetjes Marja

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept