Kruimelcakejes met mangocurd

Mango is voor mij de ultieme zomervrucht. Niet alleen dankzij de kleur, maar ook door de zoete, romige smaak. Het is dus niet zo gek dat ik toen ik nadacht over een zomerbaksel automatisch uitkwam bij deze heerlijke kruimelcakejes met mangocurd.

Kruimelcakejes met mangocurd

Kruimelcakejes met mangocurd

Mangocurd is net zoals citroencurd supermakkelijk te maken. Maar in tegenstelling tot citroencurd is curd van mango net wat zoeter en daardoor misschien wat toegankelijker. Ideaal voor dit baksel! Ik combineerde deze heerlijke curd met een knapperige bodem en heerlijk zachte crumble bovenop. Het resultaat? Een heerlijk cakeje dat je ook makkelijk uit kunt delen (tip!).

Kruimelcakejes met mangocurd

Kruimelcakejes met mangocurd

+ 1 uur 35 minuten
12 stuks

Ingrediënten

Voor de curd

  • 1 rijpe mango
  • 120 gram suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 120 gram boter koud, in blokjes

Voor de cakebodem

  • 170 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de crumble

  • 130 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 80 gram boter koud, in blokjes
  • 1 eidooier
Extra benodigdheden:
  • Extra nodig: keukenmachine, (brownie)vorm van ongeveer 20x30 cm

Bereiding

  • Start met het maken van de curd, dit moet enige tijd van tevoren gebeuren omdat de curd moet afkoelen. Snijd de geschilde mango in blokjes en pureer ze vervolgens in een keukenmachine.
  • Verwarm een steelpannetje met dikke bodem op laag vuur en voeg de mangopuree, de suiker, het citroensap, de eieren en de eidooiers toe. Roer totdat de suiker gesmolten is en voeg dan steeds een paar blokjes boter toe. Wacht totdat ze zijn gesmolten en voeg dan weer wat blokjes boter toe. Zet dan het vuur laag en blijf roeren met een pollepel totdat je met je vinger op de achterkant van de pollepel een streep kunt trekken door de curd en die streep blijft staan.
  • Doe de mangocurd in een (gesteriliseerde) weckpot en laat helemaal afkoelen.
  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed de (brownie)vorm met bakpapier of vet ‘m in.
  • Meng dan de boter met de suiker tot deze een mooie geheel vormen. Voeg dan de bloem en het vanille-extract toe totdat je een geheel hebt. Verdeel dit over de bakvorm.
  • Bak de bodem 20 minuten in de oven en laat dan kort afkoelen.
  • Maak dan de crumble door de bloem te mengen met de suiker en de boter en meng dit met je handen of een vork totdat je een soort nat zand hebt. Voeg dan de eidooier toe en roer verder tot een soort nat zand met grote stukken.
  • Verdeel enkele eetlepels mangocurd over de afgekoelde bodem en verdeel hierover de crumble. Bak de kruimelcakejes vervolgens af in 30-35 oven in de oven op 180 graden.
  • Laat afkoelen, snijd de cake in blokjes en serveer meteen.
Kruimelcakejes met mangocurd
Pin dit recept
Afdrukken

Kruimelcakejes met mangocurd


11 comments
  1. Dit lijkt me heerlijk. Maar zoals je zelf ook zegt dat de mango al zoet is, moet er dan nog wel die 120 gram erbij?

  2. Je schrijft bij stap 5: meng dan de boter met de duiker tot een mooi geheel, voeg dan de bloem, vanille extract en boter in blokjes toe. Lees ik nou niet goed of moet ik 2 keer boter toevoegen? Sorry als dit een onnozele vraag is 🙈

  3. Leuk recept en zo heerlijk zomers!
    Ik heb een vraag over het cake deeg. Bij punt 5 in het recept. Er wordt 2x over boter gesproken, eerst de boter met bloem mengen en dan later nog boter in blokjes toevoegen.
    Is het de bedoeling dat de180 gram boter voor beide handelingen gebruikt wordt?
    Ik ben geen deegexpert dus de juiste verhoudingen ken ik niet.

  4. Hi, ziet er lekker uit dus heb alles in huis gehaald om dit lekkers te gaan maken. Nu heb ik alleen geen weckpot in huis. Kan het ook in een gewoon bakje wat je af sluit?

    1. Hoi Babs, dat kan ook hoor. In een weckpot kun je het heel erg lang bewaren, doordat het luchtdicht is. Maar in een ander bakje kan ook. Eventueel kun je de mangocurd zelfs invriezen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk