Ga naar de inhoud

Galette met frambozen en appel

Een galette stond nog niet op brendakookt.nl dus het werd tijd dat we dit recept gaan toevoegen. Een galette is eigenlijk, makkelijk gezegd, een taart die je maakt van minder zoet deeg en die je kan vullen met zowel een hartige als zoete vulling. Ik maakte een galette met frambozen...
40 minuten Voorbereidingstijd
55 minuten Bereidingstijd
Delen op

Galette met frambozen en appel

Een galette stond nog niet op brendakookt.nl dus het werd tijd dat we dit recept gaan toevoegen. Een galette is eigenlijk, makkelijk gezegd, een taart die je maakt van minder zoet deeg en die je kan vullen met zowel een hartige als zoete vulling. Ik maakte een galette met frambozen en appel.

Ik koos dit keer voor een zoete vulling van fruit, maar je kunt een galette ook vullen met tomaten of andere groenten. Net wat je lekker vindt!

Galette met frambozen en appel Zoete galette met frambozen

Ik ging dus voor een galette van frambozen en appel. Want wat een zoete vulling bij een galette zo ideaal maakt, is dat je de galette vervolgens zowel als dessert en als gebak kunt serveren. Twee momenten op de dag dus waarop je van deze heerlijke taart kunt genieten!

Voor de vulling van de galette maak je een makkelijke frambozenjam. Daarbovenop leg je friszure appel. Maar experimenteer er rustig op los! Maak zelf een aardbeienjam (op dezelfde manier als de frambozenjam), leg daarbovenop bosbessen of perziken en serveer je galette met ijs en pistachenootjes – heerlijk! Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan, gewoon proberen!

Galette met frambozen en appel

Galette met frambozen en appel

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Keukenmachine
  • deegroller
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze galette met frambozen en appel

Voorbereiding: 40 minuten
Bereiding: 55 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier (zet de bakplaat niet in de oven).
2
Stap 2
Verwarm de frambozen in een steelpannetje met de 2 eetlepels suiker en kook op zacht vuur in totdat je een jam hebt. Haal dan van het vuur en laat afkoelen.
3
Stap 3
Doe de bloem, het zout, de boter (in blokjes) en het water in de keukenmachine en mix tot een deeg.
4
Stap 4
Snijd in de tussentijd de appels in zo dun mogelijke schijfjes.
5
Stap 5
Gebruik de deegroller om het deeg uit te rollen tot een grote, ronde lap van ongeveer ½ cm dik. Leg op de bakplaat.
6
Stap 6
Bestrooi het grootste deel van de deeglap met het amandelmeel of de amandelflaks en verdeel daarover de jam. Laat de randen steeds vrij.
7
Stap 7
Vouw de randen om en beleg het middelste deel met de appelschijfjes. Klop de eidooier los en bestrijk daarmee de randen van de galette. Strooi als laatste extra suiker over de hele galette.
8
Stap 8
Bak de galette 50-55 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna kort afkoelen en serveer ‘m vervolgens met roomijs.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op