Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Galette met frambozen en appel

Een galette stond nog niet op brendakookt.nl dus het werd tijd dat we dit recept gaan toevoegen. Een galette is eigenlijk, makkelijk gezegd, een taart die je maakt van minder zoet deeg en die je kan vullen met zowel een hartige als zoete vulling. Ik maakte een galette met frambozen en appel.

Ik koos dit keer voor een zoete vulling van fruit, maar je kunt een galette ook vullen met tomaten of andere groenten. Net wat je lekker vindt!

Galette met frambozen en appel Zoete galette met frambozen

Ik ging dus voor een galette van frambozen en appel. Want wat een zoete vulling bij een galette zo ideaal maakt, is dat je de galette vervolgens zowel als dessert en als gebak kunt serveren. Twee momenten op de dag dus waarop je van deze heerlijke taart kunt genieten!

Voor de vulling van de galette maak je een makkelijke frambozenjam. Daarbovenop leg je friszure appel. Maar experimenteer er rustig op los! Maak zelf een aardbeienjam (op dezelfde manier als de frambozenjam), leg daarbovenop bosbessen of perziken en serveer je galette met ijs en pistachenootjes – heerlijk! Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan, gewoon proberen!

Galette met frambozen en appel

Galette met frambozen en appel

40 minuten
+ 55 minuten
8 personen

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • 140 gram boter op kamertemperatuur
  • 4-5 eetlepels water
  • 150 gram frambozen
  • 2 eetlepels suiker plus extra om te bestrooien
  • 60 gram amandelmeel of amandelflakes
  • 2 appels
  • 1 eidooier
  • Roomijs voor erbij
Extra benodigdheden:
  • Keukenmachine
  • deegroller

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier (zet de bakplaat niet in de oven).
  • Verwarm de frambozen in een steelpannetje met de 2 eetlepels suiker en kook op zacht vuur in totdat je een jam hebt. Haal dan van het vuur en laat afkoelen.
  • Doe de bloem, het zout, de boter (in blokjes) en het water in de keukenmachine en mix tot een deeg.
  • Snijd in de tussentijd de appels in zo dun mogelijke schijfjes.
  • Gebruik de deegroller om het deeg uit te rollen tot een grote, ronde lap van ongeveer ½ cm dik. Leg op de bakplaat.
  • Bestrooi het grootste deel van de deeglap met het amandelmeel of de amandelflaks en verdeel daarover de jam. Laat de randen steeds vrij.
  • Vouw de randen om en beleg het middelste deel met de appelschijfjes. Klop de eidooier los en bestrijk daarmee de randen van de galette. Strooi als laatste extra suiker over de hele galette.
  • Bak de galette 50-55 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna kort afkoelen en serveer ‘m vervolgens met roomijs.

Galette met frambozen en appel

Galette met frambozen en appel

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept