Griekse pastasalade met gegrilde paprika
Bewaren
Zomer betekent hier in huis dat er heel veel pastasalades op het menu staan. Heerlijk vind ik dat, want het liefst eet ik het hele jaar rond ’s avonds koud. Vraag me niet waarom, maar dat vind ik al sinds ik klein ben het allerlekkerst. En in de zomer kun je je heerlijk tegoed doen aan zomerse pastasalades, zoals deze snelle en makkelijke Griekse pastasalade met gegrilde paprika.
Griekse pastasalade
In dit recept maak je gebruik van de smaken die de gegrilde paprika al heeft. Niet alleen door de gegrilde paprika in reepjes te snijden en door de pastasalade te mengen, maar ook door het vocht uit de pot te gebruiken in de dressing. Zo krijg je een dubbele smaaksensatie!
Erbij serveer je typisch Griekse ingredienten als tomaat, komkommer, rode ui en feta voor een heerlijke en lichte pastasalade die je doet denken aan lange zomers in Griekenland. Heel handig als je deze zomer (helaas!) niet op vakantie kunt naar dit mooie land. Dan halen we de zon maar een beetje in huis, niet?
Wil je meer inspiratie voor een lekkere pastasalade? Op deze pagina vind je alle pasta-recepten bij elkaar.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze griekse pastasalade met gegrilde paprika
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat afkoelen.Stap 2
Giet de gegrilde paprika af, maar vang het afgegoten vocht op. Snijd de gegrilde paprika’s in dunne reepjes.Stap 3
Meng 1-2 eetlepels van het paprikavocht met gedroogde oregano en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Halveer de cherrytomaatjes, snijd de rode ui in halve ringen en snijd de komkommer in blokjes.Stap 5
Meng vervolgens de groenten en de pasta met de dressing. Voeg eventueel nog wat extra gedroogde oregano toe.Stap 6
Garneer de pastasalade met feta.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze griekse pastasalade met gegrilde paprika
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat afkoelen.Stap 2
Giet de gegrilde paprika af, maar vang het afgegoten vocht op. Snijd de gegrilde paprika’s in dunne reepjes.Stap 3
Meng 1-2 eetlepels van het paprikavocht met gedroogde oregano en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Halveer de cherrytomaatjes, snijd de rode ui in halve ringen en snijd de komkommer in blokjes.Stap 5
Meng vervolgens de groenten en de pasta met de dressing. Voeg eventueel nog wat extra gedroogde oregano toe.Stap 6
Garneer de pastasalade met feta.Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Sophie
Deze pastasalade heerlijk voor een zomerse dag! De pasta een dag van te voren gekookt en de dressing toegevoegd en de andere ingrediënten vlak voor het opdienen door de pasta gedaan. Zo fris en knapperig, Vakantie gevoel!!
Heidi
Lijkt me heerlijk! Gebruik jij een grote of een kleine pot gegrilde paprika's?