Ga naar de inhoud

Snelle citroenbroodjes – lemon buns

Snelle citroenbroodjes. Lemon rolls van croissantdeeg, een variant op de welbekende cinnamon buns. Met een vulling vna citroen en citroenglazuur.

10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Snelle citroenbroodjes – lemon buns

Yum, tijd voor hele lekkere zoete broodjes. Snelle citroenbroodjes, zoete citroenbroodjes gemaakt van croissantdeeg. Een variant op de welbekende cinnamon buns. Lemon buns dus!

Ik zit duidelijk in een citroenfase. Nu het zomer is geniet ik van de frisse citroensmaak, eigenlijk vind ik alles met citroen lekker. Een schijfje citroen in warme thee of juist koud water. Hartige gerechten zoals zalm met citroen maar ook zoete lekkernijen, zoals deze kleine citroentaartjes met lemon curd.

Ineens bedacht ik dat ik kon proberen om in plaats van cinnamon buns een zomerse variant te maken, met citroen. Het werden deze hele simpele citroenbroodjes, die je binnen no time in de oven schuift. En lekker dat ze zijn!

Snelle citroenbroodjes

Snelle citroenbroodjes

Het oorspronkelijke plan was om lemon curd te gebruiken voor de citroenbroodjes. Dat bleek niet zo’n goed idee. De lemon curd wordt nog vloeibaarder als het warm wordt, en hierdoor smelt het uit de broodjes.

Daarom heb ik de citroenbroodjes gemaakt zoals de oorspronkelijke cinnamon buns. Met suiker, en daarbij citroensap en -rasp in plaats van kaneel.

Om ervoor te zorgen dat de citroenbroodjes snel klaar zijn heb ik in dit geval croissantdeeg gebruikt. Het deeg is mooi luchtig en zacht, dit past perfect bij de zoete broodjes die ik voor ogen had. Wil je liever zelf zacht en luchtig deeg maken voor de lemon buns, gebruik dan het deeg van dit recept.

Snelle citroenbroodjes

Voor de vulling van de citroenbroodjes gebruik ik citroenrasp, witte basterdsuiker, vanillesuiker en citroenrasp. Dit samen maakt een hele lekkere vulling en zorgt voor voldoende zoetigheid en frisheid van de citroen.

Als glazuur voor bij de broodjes gebruik ik roomkaas met poedersuiker en nog een beetje citroensap. Samen met de zoete broodjes een super lekkere combinatie.

De citroenbroodjes kun je zowel warm als koud eten. Het is ook lekker om de broodjes na het afkoelen even in de koelkast te bewaren voor je ze serveert. Zodat ze echt koud zijn.

Snelle citroenbroodjes

Ingrediƫnten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze snelle citroenbroodjes – lemon buns

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Rol het croissantdeeg uit. Druk de gaatjes van de snijlijnen met je vingers dicht.
3
Stap 3

Rasp de citroen en bestrooi het deeg met het citroenrasp. Pers de citroen en roer 2 el van het ciroensap door de suiker en vanillesuiker. Verdeel de suiker over het deeg.

4
Stap 4
Rol de lap deeg op, aan de lange kant. Zodat je een lang, dun rolletje hebt.
5
Stap 5
Snijd het deeg hierna met een scherp mes in 12 - 15 plakken. Leg de rolletjes deeg in de ovenschaal.
6
Stap 6
Bak de lemon buns in 20 minuten gaar en goudbruin.
7
Stap 7
Bereid ondertussen de roomkaastopping door de roomkaas los te roeren en te mengen met de poedersuiker. Roer hier ook 1 el citroensap door.
8
Stap 8

De citroenbroodjes kun je zowel warm als koud eten. Ook lekker om ze even in de koelkast te bewaren voor je ze serveert. Serveer de lemon buns met de roomkaas.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Croissant traybake met aardbeien en room
Groenteomelet

1 reactie

Geertruida Boerma

Leuk recept! Kun je de citroenbroodjes ook een dag van tevoren maken? En dan evt opwarmen of koud serveren?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op