Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Zalm met citroensaus en dille

Een stukje verse vis met aardappeltjes met simpele groente of sla. Ik kan daar van genieten. Zeker op een mooie zomerdag. Dit recept van zalm met citroensaus en dille is wat mij betreft een topper die het niet alleen dan, maar iedere dag goed doet.

Zalm met citroensaus en dille

Zalm met citroensaus en dille

Ik merk dat we bij ons thuis nu in de zomer vaker vis eten, het is lekker licht en valt niet zo zwaar op de maag. Daarbij vind ik het op een warmere dag ook lekkerder dan vlees. Vaak bak ik een stukje zalm simpel met zout, peper en een beetje citroensap. Deze keer had ik zin in een stukje zalm met een sausje. Het werd een romig citroensausje met dille.

Romige sausjes, ik ben er namelijk gek op. Bij de zalm maak ik een sausje van room, kippenbouillon en citroensap. Een vleugje knoflook, en zout en peper.

Zalm en dille zijn een goede match, en geeft niet alleen de zalm maar ook de saus extra smaak. Daarom voeg ik tot slot nog wat fijngesneden dille toe aan de saus.

Wil je meer inspiratie met zalm? Dit zijn mijn favoriete recepten met zalm:

Zalm met citroensaus en dille

Zalm met citroensaus en dille

+ 15 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 100 ml slagroom
  • 50 ml kippenbouillon
  • Sap van ½ citroen
  • 1 theelepel water
  • 1 theelepel maïzena
  • 5 gram verse dille fijngesneden
  • olijfolie of boter om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm olie in een grote koekenpan. Breng de zalm op smaak met zout en peper. Bak 4 minuten aan een kant, draai hierna om en bak de andere kant ook 4 minuten.
  • Haal de zalm uit de pan en zet even apart.
  • Bak de knoflook kort aan in de koekenpan. Voeg hierna de slagroom, kippenbouillon en citroensap toe. Breng de saus op smaak met peper. Meng de maïzena met water, roer door elkaar en voeg ook toe aan de pan. Laat dit 5 minuten doorverwarmen.
  • Roer de fijngesneden dille door de saus en verwarm even mee.
  • Doe de zalm in de pan en verwarm deze nog kort mee voor je de zalm met citroensaus en dille serveert.

Zalm met citroensaus en dille
Hoofdgerecht
Vis

Zalm met citroensaus en dille

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Channah 4 januari 2021 om 17:55

    2 sterren
    Ik denk dat ik een aantal dingen fout gedaan. De kippenboullon en citroen sap smaakte enorm sterk. Ik vond het ook niet duidelijk of ik de saus in de pan van het visvet moest doen of in een nieuwe pan of alleen de visvet eruit halen. Het was helaas geen succes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept