Ga naar de inhoud

Zalmpakketje met groene asperges

Vandaag staat er een bordje vol lentesmaken van Joor op het menu: groene asperges, venkel, zalm en citroen. En dat samen met gebakken krieltjes. Dit zalmpakketje met groene asperges is een ideale makkelijke maaltijd na een dag werken (het staat binnen 20 minuten op tafel) maar doet het ook goed...
10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd grotere krieltjes in tweeën. Ris de takjes van de rozemarijnsteeltjes en snijd ze klein. Mix de krieltjes vervolgens in een kom met de olijfolie, de rozemarijnstukjes en veel peper en zout. Leg ze daarna op de bakplaat en bak ze in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
3
Stap 3
Maak tijdens het bakken van de krieltjes de papillottes. Haal de houterige onderkant van de asperges. Dat doe je het snelst door de bovenkant van de asperge in je ene hand te houden en de onderkant in je andere. Buig de asperge nu door, hij breekt vanzelf op het stuk waar het houterige deel overgaat in het niet-houterige deel.
4
Stap 4
Haal de boven- en onderkant van de venkels en snijd ze vervolgens in de lengte in tweeën en daarna in dunne schijfjes.
5
Stap 5
Leg 4 vellen bakpapier op je werkbank. Leg in het midden van ieder vel ¼ van de asperges, ¼ van de venkelschijfjes en 1 zalmfilet. Breng op smaak met peper en zout en verdeel vervolgens de kappertjes en het kappertjesvocht over de vis.
6
Stap 6
Vouw nu de korte kanten van de vellen bakpapier naar binnen en dan de lange kanten omhoog naar elkaar toe. Rol de vellen nu dicht alsof je een papieren zak dicht zou rollen. Leg de papillottes 10 minuten voor het einde van de baktijd van de krieltjes in de oven.
7
Stap 7
Serveer als de krieltjes gaar zijn op ieder bord een papillotte en wat krieltjes en serveer er een schijfje citroen naast.

Zalmpakketje met groene asperges

Vandaag staat er een bordje vol lentesmaken van Joor op het menu: groene asperges, venkel, zalm en citroen. En dat samen met gebakken krieltjes. Dit zalmpakketje met groene asperges is een ideale makkelijke maaltijd na een dag werken (het staat binnen 20 minuten op tafel) maar doet het ook goed bij een uitgebreider etentje in het weekend.

Zalmpakketje met groene asperges

Zalmpakketje met groene asperges

De zalmpakketjes wordt ook wel zalm en papillotte genoemd. ‘En papillotte’ betekent zoiets als ‘opgevouwen’ of ‘ingepakt’ en dat is wat je doet: je pakt de groenten en de zalm in in bakpapier en bakt alles samen in de oven. Door de stoom die in het zalmpakketje ontstaat, garen alle groenten en de vis samen. Superlekker en heel erg makkelijk.

Zalmpakketje met groene asperges

Zalmpakketje met groene asperges

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade

4 reacties

Ilona Liefers

Wat zijn de papillottes????

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Dat zijn de pakketjes van bakpapier, dat wordt papillottes genoemd.

Rienke

Dit ziet er super lekker uit! Kan dit ook met andere groenten? Ze zijn bij mij niet zo'n fan van groene asperges en venkel...

Laat een bericht achter

Mirjam Maasland

Ws ook lekker met broccoli of peultjes? Ik heb hetzelfde met venkel..

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op