Wat eten we vanavond?

Nachoschotel van courgette met tonijn

Nachoschotel van courgette met tonijn. Oftewel een soort gezondere versie op de nachoschotel, met nacho’s van courgette. En tonijn.

Vorige week hadden we trek in nacho’s, maar wilden we eigenlijk ook een beetje gezond(er) doen. Toen herinnerde ik me een foto op pinterest van courgettenacho’s met tonijn. Of het echt net zo lekker zou zijn als een nachoschotel met nacho’s en gehakt (zoals deze, of deze met kip)? Dat konden we altijd proberen.

Courgette nacho's met tonijn

Nachoschotel van courgette met tonijn

Het resultaat is deze schotel van courgette met tonijn. Met veel groenten dus. Het smaakt natuurlijk niet precies zoals de nachoschotel die we gewend zijn. Je mist toch de knapperige nacho’s. Maar het was wel écht lekker, en daarom zeker het delen waard.

Eventuele tip voor de volgende keer: ook een handje nacho’s toevoegen, zodat we de knapperige nacho’s niet missen.

Courgette nacho's met tonijn

Nachoschotel van courgette met tonijn

10 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes in plakjes geschaafd
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 blikje tonijn op water uitgelekt
  • 100 gram geraspte kaas
  • crème fraîche voor erbij
  • sweet chilisaus voor erbij

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, en vet een ovenschaal in.
  • Bestrooi de plakjes courgette met zout en laat dit even zweten. Dep na 10 minuten het vocht van de courgette.
  • Verdeel de helft van de plakjes courgette over de ovenschaal. Verdeel hierover de helft van de rode ui, tomaat, paprika en tonijn. Bestrooi met 1/3 van de kaas. Verdeel hierover de overige plakjes courgette, rode ui, tomaat, paprika en tonijn. Bestrooi met de rest van de kaas.
  • Verwarm de schotel 20 minuten in de oven.
  • Serveer de schotel direct, en serveer met crème fraîche en sweet chilisaus erbij.

Courgette nacho's met tonijn
Hoofdgerecht
Vis

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Comments

  1. Petra van den Adel 12 september 2020 at 15:39

    Dit lijkt me lekker, maar m’n man eet absoluut geen vis. Heb je een tip wat ik kan gebruiken ipv. tonijn? Zelf denk ik aan kipfilet, heb jij een beter idee?

    Reply
  2. Esther 20 september 2020 at 10:29

    Heel lekker recept.

    Reply
  3. Willianne 22 september 2020 at 11:16

    Gisteravond gegeten en erg lekkere smaken bij elkaar. We hadden er wel wat chipjes en extra kaas doorheen gedaan dus ik weet niet of de schotel dan nog gezond(er) is.

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: