Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Gehaktbrood in tomatensaus

Gehaktbrood in tomatensaus. Lekker met brood om in te dippen, of serveer met pasta en gegrilde groenten voor een complete maaltijd.

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gehaktbrood in tomatensaus

Soms deel ik een gerecht en dan hoop ik zo dat extra veel mensen ermee aan de slag gaan. Omdat het Ć©cht te lekker is. Dat geldt ook voor dit recept. Gehaktbrood in tomatensaus. Super simpel om te maken, maar zo lekker!

Dit gehaktbrood is een bijgerecht, samen met groenten of volkoren brood vormt het een complete maaltijd. Later in het artikel geef ik je hier een aantal passende tips.

Gehaktbrood in tomatensaus

Ik noem het gehaktbrood, maar het heeft niets met brood te maken. Het gehakt heeft de vorm van een gebakken brood, maar in feite is het een grote gehaktbal. In dit geval niet bereid in een grote pan met jus, maar in smaakvolle tomatensaus. In de oven, net zoals bij meatloaf wordt gedaan.

Gehaktballetjes in tomatensaus kennen we denk ik allemaal? Lekker bij de borrel. Het leek mij lekker om hier een grote variant van te maken. Een meatloaf variant waarvan je mooie plakken kunt snijden.

Gehaktbrood in tomatensaus

Gehaktbrood in tomatensaus

Het gehakt breng ik op smaak met ui, knoflook, peterselie, oregano, ketjap en Heinz Tomato Puree. Hierdoor krijgt het gehakt ook al de lekkere smaak van de Heinz Tomato Puree mee. Hiervan kneed je samen met het ei en paneermeel een grote bal, die je vormt tot een langwerpig brood.

En nu komt het aller lekkerste: het gehaktbrood leg je in tomatensaus, Heinz Tomato Frito in dit geval. En hiermee smeer je het gehaktbrood ook in. De buitenkant van het gehaktbrood is door de saus een beetje sticky, en de binnenkant is zacht en mals. Zo lekker!

Gehaktbrood in tomatensaus

Tomatensaus met een rijke smaak

Heinz Tomato Frito heeft van zichzelf al een rijke smaak, hierdoor is het niet nodig de saus nog op smaak te brengen met kruiden. De saus is namelijk bereid door knoflook en ui 2,5 uur te laten sudderen in zonnebloemolie wat vervolgens gemengd wordt met zongerijpte tomaten.

Heinz Tomato Frito is een ideale basis voor vele gerechten. Bij mij staat er altijd een pakje in de voorraadkast. Eerder gebruikte ik het product in deze lasagne uit de pan, snelle wraps met kip, bloemkool en broccoli en shakshuka met spinazie en aardappel. Ook gebruik ik het vaak als basis voor een snelle pastasaus.

Complete maaltijd

Het gehaktbrood in tomatensaus is geen complete maaltijd, maar een bijgerecht. Om er een complete maaltijd van te maken combineer je het bijvoorbeeld met groenten of volkoren brood.

Het is een goede combinatie met pasta of aardappeltjes en gegrilde groenten (bijvoorbeeld deze salade en deze schotel). Persoonlijk vind ik het ook super lekker om het gehaktbrood in tomatensaus te eten met brood. Daarmee kun je lekker in de saus dippen en je bord schoonvegen šŸ™‚

Gehaktbrood in tomatensaus

Gehaktbrood in tomatensaus

Dit artikel schreef ik inĀ in samenwerking met Heinz.

Ingrediƫnten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gehaktbrood in tomatensaus

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2

Doe het gehakt in een grote kom. Doe de gesnipperde ui, knoflook, ei, Heinz Tomato Puree, fijngesneden peterselie, oregano, ketjap en paneermeel erbij. Kneed door tot het goed gemengd is.

3
Stap 3

Verdeel de Heinz Tomato Frito over de ingevette ovenschaal.

4
Stap 4

Kneed het gehakt tot een lange ovalen bal, een soort brood. Leg het gehakt in de saus en bestrijk de bovenkant van het gehakt met de Heinz Tomato Frito.

5
Stap 5

Verwarm het gehakt 20 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur van de oven hierna naar op 150 graden en bekleed het met aluminiumfolie. Verwarm het gehaktbrood nog 25 minuten.

6
Stap 6
Garneer het gehaktbrood eventueel met fijngesneden verse peterselie.
7
Stap 7

Serveer het gehaktbrood in tomatensaus met brood om in te dippen, of pasta. Voor een complete maaltijd lekker met gegrilde groenten, zoals deze salade of dit gerecht.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

10 reacties

Suzanne

Al een paar keer gemaakt en me helemaal aan het recept gehouden. Toch is hij dan niet gaar en moet hij veel langer in de oven dan hierboven staat. Wel heerlijk, daarom blijven we proberen šŸ˜œ

Laat een bericht achter

bakliefde

Bij mij was het nog wat aan de zachte kant, het viel snel uit elkaar. Kan ik dan beter langer bakken? En dan op 180 gr of 150? Tips zijn welkom:)

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi, ik denk dat het gehakt dan te vochtig is. Ik zou dan bijvoorbeeld het ei weglaten of meer paneermeel toevoegen. Iets langer bakken kan ook helpen, ik zou dan bijv 10 minuutjes langer doen. Was het gehakt wel goed gaar?

Lekkerbek

Deze is zo lekker!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Super om te horen!

Melanie
5/5 sterren

(Spoedvraagje:) Kan je het gehaktbrood ook een dag van te voren maken?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan heel goed Melanie. Ik zou hem dan wel gedeeltelijk afbakken, zodat hij net gaar is. Volgende dag weer opwarmen.

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op