Ga naar de inhoud

Gegrilde groenten – altijd goed recept

Altijd goed recepten komen altijd van pas. Zo ook dit basisrecept voor gegrilde groenten van Joor. Het handige: je kunt dit recept bereiden in de oven, maar ook op de barbecue! Een ideale makkelijke maaltijd. Dit supersimpele recept komt van mijn vriendin uit Zuid-Afrika (mijn hulplijn als ik om inspiratie...
20 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gegrilde groenten – altijd goed recept

Altijd goed recepten komen altijd van pas. Zo ook dit basisrecept voor gegrilde groenten van Joor. Het handige: je kunt dit recept bereiden in de oven, maar ook op de barbecue! Een ideale makkelijke maaltijd.

Dit supersimpele recept komt van mijn vriendin uit Zuid-Afrika (mijn hulplijn als ik om inspiratie voor snelle gerechten verlegen zit. Met een zoon 4 van en dochter van 1, twee drukke banen en zonder directe familie in de buurt zijn dit soort recepten voor haar een echte lifesaver) en is eigenlijk bijna geen recept te noemen. Toch deel ik het graag met jullie, omdat het mij al meerdere malen ervan heeft weerhouden om de app van Thuisbezorgd op mijn telefoon te openen. En na het eten van deze simpele schotel voel ik me altijd een heel stuk beter dan na een snelle, maar niet zo gezonde maaltijd.

Gegrilde groenten – altijd goed recept

Gegrilde groenten

Het enige wat je voor dit recept nodig hebt, zijn groenten die je in je koelkast hebt liggen (bijna alle groenten zijn hiervoor geschikt), knoflook, olijfolie, balsamicoazijn en kaas.

Je kunt bijna iedere combinatie maken die je wil, maar voor het gemak geef ik je mijn favoriete combinatie.

Gegrilde groenten – altijd goed recept

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze gegrilde groenten – altijd goed recept

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de courgette, de aubergine, de paprika, de puntpaprika, rode ui en zoete aardappels in ongeveer gelijke stukken. Maak de stukken niet te klein. Kneus de knoflookteentjes door ze plat op het aanrecht te leggen en er met de vlakke kant van je mes op te duwen. Zo geven ze meer smaak af.
3
Stap 3
Leg de stukken groenten met de teentjes knoflook op een bakplaat. Mix de olijfolie er doorheen en meng dit goed door elkaar. Voeg peper en zout toe.
4
Stap 4
Rooster de groenten 40 minuten in de oven . Maak in de tussentijd de dressing door de extra vergine olijfolie te mengen met de balsamicoazijn. Breng ook deze op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Schenk na het roosteren de dressing over de gegrilde groenten en garneer de groenten met de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.

Tip: .je kunt dit gerecht ook klaarmaken op de barbecue. Rooster de groenten in een aluminium bak, en rooster de 20 minuten op het rooster van de hete barbecue. Doe de klep van de barbecue (als je die hebt) wel dicht.

Bekijk ook andere recepten
Orzo in tomatensaus met gehaktballetjes
Stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade
Sinterklaastiramisu met mandarijncurd
Traybake van zoete aardappel met knoflookolie en Parmezaan

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op