Ga naar de inhoud

Plaattaart met champignons

Deze knapperige plaattaart met champignons is een ideale snelle hap. Met uienroom, courgette en champignons of paddestoelen en rode ui.

15 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Plaattaart met champignons

Tijd voor een snel en lekker herfstrecept. Als iets past bij de herfst dan zijn het wel champignons, of paddestoelen. Deze plaattaart met champignons is dan ook een topper voor dit seizoen. Hij staat snel op tafel en is ook nog eens heel bijzonder van smaak!

Plaattaart met champignons

Plaattaart met champignons

Het geheim van de plaattaart met champignons? Doordat je de ui eerst lichtjes aanbakt in de pan en dan mengt met de crème fraîche, heb je een heel bijzondere spread voor op je plaattaart! Weer eens iets anders dan gewone crème fraîche of tomatensaus.

Bovenop de uienroom leg je courgette, paddenstoelen en rode ui. Je maakt het geheel af met bieslook, wat ik altijd een fijne, licht pittige toevoeging vindt. En voor je het weet heb je een heerlijke plaattaart op tafel staan.

Deze plaattaart is genoeg als lichte lunch voor 4 personen of maaltijd voor 2 personen. Serveer er een lichte salade bij of maak 2 plaattaarten voor een volwaardige maaltijd voor 4! Ideaal!

Vind je het leuk om te variëren met plaattaartrecepten? De tomatenplaattaart is ook een topper en de plaattaart met falafel is de favoriet van Brenda. En check ook eens de plaattaart met carpaccio, lekker!

Plaattaart met champignons

Plaattaart met champignons

 

Ingrediënten

stuk

Extra benodigd

  • Keukenmachine
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze plaattaart met champignons

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Stap 2
Verwarm een kleine koekenpan met daarin olie op middelhoog vuur. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook klein. Fruit de ui in de koekenpan totdat deze glazig en lichtgebruind is.
3
Stap 3
Snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd de rode ui in dunne, halve plakken en snijd de paddenstoelen in grove stukken. Meng de groenten in een kom met de eetlepel olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Doe de gebakken ui en knoflook samen met de crème fraîche in de keukenmachine en blend tot een smooth geheel. Meng er vervolgens de kleingesneden bieslook doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Rol de rol bladerdeeg met bakpapier uit over de bakplaat. Vouw de randjes naar binnen, zodat de plaattaart een randje krijgt.
6
Stap 6
Verdeel als eerste de uiencrème over de plaattaart en verdeel hier overheen de groenten.
7
Stap 7
Bak de plaattaart in 15-20 minuten af in de oven. Verdeel de overige bieslook eroverheen en serveer direct. Geef er eventueel nog extra crème fraîche bij.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

1 reactie

Bert

Verrassend, even uit de comfort-zone komen, bodem is werkelijk fantastisch.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op