Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Plaattaart met champignons

Tijd voor een snel en lekker herfstrecept. Als iets past bij de herfst dan zijn het wel champignons, of paddestoelen. Deze plaattaart met champignons is dan ook een topper voor dit seizoen. Hij staat snel op tafel en is ook nog eens heel bijzonder van smaak!

Plaattaart met champignons

Plaattaart met champignons

Het geheim van de plaattaart met champignons? Doordat je de ui eerst lichtjes aanbakt in de pan en dan mengt met de crème fraîche, heb je een heel bijzondere spread voor op je plaattaart! Weer eens iets anders dan gewone crème fraîche of tomatensaus.

Bovenop de uienroom leg je courgette, paddenstoelen en rode ui. Je maakt het geheel af met bieslook, wat ik altijd een fijne, licht pittige toevoeging vindt. En voor je het weet heb je een heerlijke plaattaart op tafel staan.

Deze plaattaart is genoeg als lichte lunch voor 4 personen of maaltijd voor 2 personen. Serveer er een lichte salade bij of maak 2 plaattaarten voor een volwaardige maaltijd voor 4! Ideaal!

Vind je het leuk om te variëren met plaattaartrecepten? De tomatenplaattaart is ook een topper en de plaattaart met falafel is de favoriet van Brenda. En check ook eens de plaattaart met carpaccio, lekker!

Plaattaart met champignons

Plaattaart met champignons

15 minuten
+ 15 minuten
1 stuk

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg of 6 losse plakjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3-4 eetlepels crème fraîche plus wat extra voor garnering
  • 1 /2 courgette
  • 1/2 rode ui of 1 kleine rode ui
  • 100 gram gemengde paddenstoelen of champignons
  • 1 el verse bieslook kleingesneden + extra om te serveren
  • 1 eetlepel olijfolie plus extra om in te bakken
  • Peper en zout
Extra benodigdheden:
  • Keukenmachine

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een kleine koekenpan met daarin olie op middelhoog vuur. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook klein. Fruit de ui in de koekenpan totdat deze glazig en lichtgebruind is.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd de rode ui in dunne, halve plakken en snijd de paddenstoelen in grove stukken. Meng de groenten in een kom met de eetlepel olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
  • Doe de gebakken ui en knoflook samen met de crème fraîche in de keukenmachine en blend tot een smooth geheel. Meng er vervolgens de kleingesneden bieslook doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rol de rol bladerdeeg met bakpapier uit over de bakplaat. Vouw de randjes naar binnen, zodat de plaattaart een randje krijgt.
  • Verdeel als eerste de uiencrème over de plaattaart en verdeel hier overheen de groenten.
  • Bak de plaattaart in 15-20 minuten af in de oven. Verdeel de overige bieslook eroverheen en serveer direct. Geef er eventueel nog extra crème fraîche bij.

Plaattaart met champignons
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Plaattaart met champignons

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Bert 14 november 2020 om 18:24

    Verrassend, even uit de comfort-zone komen, bodem is werkelijk fantastisch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept