Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Champagne cheesecake met aardbeien

Ten eerste hoop ik dat jullie hele fijne kerstdagen hebben gehad. Waarschijnlijk is het kleiner gevierd dan je gewend bent, maar ik hoop toch dat je hebt kunnen genieten samen met dierbaren om je heen. Vandaag gaan we door naar het volgende feest. Ik deel namelijk een feestelijk toetje: champagne cheesecake met aardbeien!

Champagne cheesecake met aardbeien

Als je het jaar feestelijk wilt afsluiten dan moet je echt voor dit toetje gaan. Een no bake cheesecake, of cheesecake in een glaasje, met champagne.

Supermakkelijk om te maken, en zo lekker. Want je proeft dus een vleugje champagne.

Champagne cheesecake met aardbeien

Niet moeilijk maar wel een toetje met groots resultaat. Op de bodem van het champagneglas ligt een zoet koekkruimmengsel van biscuitjes. Hierop spuit ik een roomkaasmengsel waarop ik in champagne gemarineerde aardbeien verdeel. Als finishing touch voeg ik champagne-slagroom toe. Een feestje in een glaasje!

Tip voor een alcoholvrije versie: Laat de champagne in dat geval achterwege, of vervang het door appelsap.

Champagne cheesecake met aardbeien

Champagne cheesecake met aardbeien

4 uur
+ 45 minuten
4 personen

Ingrediënten

Voor de koekjeskruim:

  • 7 biscuitjes verkruimeld
  • 5 eetlepels gesmolten boter
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • snufje zout

Voor de roomkaasvulling:

  • 200 gram naturel roomkaas
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 ml slagroom

Voor de aardbeien:

  • 250 gram aardbeien
  • 375 ml champagne

Voor de champagne-slagroom:

  • 200 ml slagroom
  • 25 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels champagne
Extra benodigdheden:
  • 4 champagneglazen of andere feestelijke glaasjes

Bereiding

  • Doe de aardbeien in een kom en schenk de champagne erover. Let op: houdt 3 eetlepels champagne apart voor de champagne-topping. Laat de aardbeien in de koelkast minimaal 4 uur marineren (24 uur marineren mag ook).
  • Maal de biscuitjes fijn en meng dit met de gesmolten boter, lichtbruine basterdsuiker en een snufje zout. Roer door elkaar en verdeel over de glaasjes.
  • Maak de roomkaasvulling door de roomkaas te mengen met de poedersuiker en vanille. Klop de slagroom op en roer de roomkaas hierdoor.
  • Verdeel het koekkruim over de glaasjes en lepel of spuit hierop het roomkaasmengsel. Laat dit minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Laat ondertussen de aardbeien uitlekken en snijd ze in plakjes.
  • Klop de slagroom met de poedersuiker en de champagne op.
  • Maak de champagne cheesecake af door de aardbeien over de cheesecakelaag te verdelen. Maar af met een toef van de champagne-slagroom.

Tip:

Voor een alcoholvrije versie vervang je de champagne door appelsap.

Champagne cheesecake met aardbeien
Nagerecht
Nagerecht

Champagne cheesecake met aardbeien

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Mirella 28 december 2020 om 09:37

    Hoi Brenda, deze zien er onwijs leuk en lekker uit! kan je deze al van te voren klaarzetten in de koelkast?

    1. Brenda Hoff 3 januari 2021 om 13:55

      Hoi Mirella, ja dat kan heel goed. Ik zou in dat geval wel eerst de glaasjes met kruim en roomkaas laten opstijven voor je de gemarineerde aardbeien erop legt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept