Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Spaanse tortilla met chorizo

Vandaag gaan we voor een tapashapje dat multifunctioneel is. Deze Spaanse tortilla met chorizo is namelijk niet alleen lekker bij de tapas, ook als makkelijke maaltijd, borrelhapje en zelfs als lunch!

Spaanse tortilla met chorizo

Spaanse tortilla met chorizo

Een Spaanse tortilla is een soort omelet met aardappel. In dit geval heb ik naast aardappel ook ui, paprika en chorizo toegevoegd. De chorizo geeft de Spaanse tortilla een kruidige smaak.

Gebruik voor dit recept geen grote koekenpan met een diameter van 30 cm. Je kunt beter voor een kleinere pan van 19 a 20 cm gaan. Dan heeft de tortilla een mooie dikte, en kun je hem ook beter omdraaien.

Want dat is wel het lastigste aan het maken van de tortilla, het omdraaien van de grote omelet. Zorg ervoor dat het ei bijna helemaal gestold is, hierna kun je hem met behulp van een bord omdraaien. Het bord leg je op de koekenpan, vervolgens draai je het om zodat de tortilla op het bord ligt. En dan kun je hem zo weer in de pan schuiven.

Dit recept is voor 8 personen, als tapas hapje. Als makkelijke maaltijd zou ik dit voor 2 personen serveren met een salade erbij. De Spaanse tortilla kun je zowel koud als warm eten. In dit geval serveerde ik het bij een tapas-diner, maar hij doet het ook goed als borrelhapje. Of wat dacht je als makkelijk maaltijd met een salade ernaast? Of als lunch? Het kan allemaal!

–> Wil je meer inspiratie voor het maken van lekkere tapas-hapjes? Op deze pagina vind je de tapasrecepten bij elkaar.

Spaanse tortilla met chorizo

Spaanse tortilla met chorizo

15 minuten
+ 25 minuten
8 personen

Ingrediënten

  • 200 gram chorizo in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 aardappelen geschild en in blokjes
  • 0,5 rode paprika in blokjes
  • 2 takjes tijm gerist en fijngehakt
  • snuf paprikapoeder
  • snuf cayennepeper
  • 6 eieren
  • handje peterselie ter garnering
  • olijfolie om in te bakken
  • zout
Extra benodigdheden:
  • koekenpan met diameter van 19 cm

Bereiding

  • Verwarm de koekenpan met een beetje olie op het vuur. Fruit de chorizo samen met de ui en knoflook. Voeg als de ui glazig ziet de blokjes aardappel en paprika toe en bak dit 10 minuutjes mee tot de aardappel gaar is.
  • Doe de tijm met paprikapoeder en cayennepeper in de pan en breng op smaak met zout.
  • Roer de eieren los in een kom en giet dit over het chorizomengsel. Laat dit op zacht vuur ongeveer 10 minuutjes garen.
  • Draai de tortilla hier om met behulp van een bord. Laat de tortilla op de andere kant nog kort garen.
  • Snijd de tortilla met chorizo in blokjes en garneer met verse peterselie.

Tip:

Het is ook mogelijk om de tortilla in de oven te garen. Verwarm de tortilla eerst 5 minuten op het vuur, en daarna 10 minuutjes op 180 graden in de oven. Let hierbij wel op dat de koekenpan geen handvat van kunststof heeft.

Spaanse tortilla met chorizo
Borrelhapje
Hoofdgerecht

Spaanse tortilla met chorizo

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept