De afsluiter van de tapas-week is een super simpel maar ook super lekker recept. Kiprolletjes met spek, met barbecuesaus en honing. Doet het goed als tapas, maar ook als borrelhapje!
Kiprolletjes met spek
Een lekker hapje hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Dat bewijzen deze kiprolletjes met spek.
Chickenwings vind ik super lekker, maar dat kluiven is eigenlijk niet helemaal mijn ding. Dus ging ik voor een tapasdiner dat we tijdens oudejaarsavond hadden voor een makkelijker alternatief. Een hapje met kip, met heel veel smaak, zonder te kluiven.
Het is een kiphaasje gerold in spek en vervolgens bestreken met een mengsel van BBQsaus en honing. Als je de kiprolletjes met spek in de oven (of koekenpan) gaart ontstaat er een super lekker hapje. Fingerfood. Tapas. Borrelhapje. Serveer wanneer en hoe jij wilt.
Tip: ook lekker om grotere porties te maken en dit te serveren als maaltijd. Lekker met zoete aardappelfriet ernaast. En gaar ze (in de zomer, maar winter kan ook) ook eens op de barbecue. Lekker!
Kiprolletjes met spek
Ingrediënten
- 8 kiphaasjes of kipfilet, in repen gesneden
- 8 plakjes ontbijtspek
- barbecuesaus (een dikke saus zoals Remia Black Jack BBQsaus)
- 2 eetlepels honing
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Breng de kiphaasjes op smaak met zout en peper.
- Rol de stukjes kip in een plakje ontbijtspek.
- Verwarm de barbecuesaus in een pannetje en roer de honing erdoor.
- Verdeel de kiprolletjes over de bakplaat en bestrijk met de barbecuesaus.
- Bak de kiprolletjes 10 minuten in de oven. Draai de rolletjes om en bestrijk nogmaals met de barbecuesaus. Bak nogmaals 10 minuten.
