Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Traybake van aardappel met rookworst en groene pesto

Vandaag deel ik één van mijn favoriete recepten uit de 2020 scheurkalender. Donderdag 2 januari 2020 deelde ik dit recept in de kalender, traybake van aardappel met rookworst en groene pesto. Een toppertje, die ik ook hier graag met jullie deel.

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2021 is uitverkocht. Mijn kookboek Makkelijk & Snel, met de lekkerste makkelijker maaltijden is nog wel verkrijgbaar. Klik hier voor alle informatie.

Traybake van aardappel met rookworst en groene pesto

Deze ovenschotel was één van de laatste recepten die ik voor de 2020 scheurkalender ontwikkelde. Ik moet bekennen dat die laatste loodjes van de receptontwikkling het zwaarst zijn. De kalender is al gevuld met bijna 250 recepten en zie dan nog maar eens inspiratie te hebben voor een laatste paar originele recepten. Joor gaf me uiteindelijk het idee om iets te doen met rookworst uit de oven in combinatie met pesto. Het resultaat was een topper!

Ik weet nog goed dat ik het het zo jammer vond dat ik het recept niet direct hier op de site kon delen, maar dat het een half jaar zou duren voor de eerste mensen het recept zouden koken. Inmiddels heb ik van een aantal kokers van de scheurkalender gehoord dat dit recept ook een van hun favoriete is. En misschien wordt het nu ook wel jouw favoriet? Vanaf nu staat het recept ook hier op de site.

Traybake van aardappel met rookworst en groene pesto

Traybake van aardappel met rookworst en groene pesto

Een traybake is een super simpele ovenschotel. In feite verdeel je alle ingrediënten over de bakplaat, schuift deze in de oven en je hebt er geen omkijken meer naar.

De aardappels heb ik niet geschild, vind je dat lekkerder? Wees dan vrij om de aardappelen te schillen voor je ze in plakken snijdt. In dit geval kook ik de aardappelschijfjes wel even voor, zodat de ingrediënten dezelfde garingstijd in de oven hebben. Als je wilt kun je uiteraard ook voorgekookt aardappelschijfjes uit het koelvak van de supermarkt gebruiken.

Wat mij het meest verraste aan deze schotel is de gebakken rookworst in combinatie met de pesto. De rookworst krijgt nog meer smaak en is lekker hartig. Samen me de pesto past dit super goed bij de overige ingrediënten

P.S. in Makkelijk & Snel staat een hele lekkere variant op dit recept. Eerlijk gezegd denk ik dat ik die nog lekkerder vind dan deze. Hebben jullie dat recept al gespot in het kookboek?

Traybake van aardappel met rookworst en groene pesto

Traybake van aardappel met rookworst en groene pesto

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram aardappels in plakjes
  • 1 courgette in plakjes
  • 450 gram sperziebonen uiteinden verwijderd
  • 375 gram rookworst in plakjes
  • 3 eetlepels groene pesto plus extra voor erbij
  • 2 eetlepel olijfolie om te besprenkelen
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor en giet af.
  • Doe de plakjes courgette en aardappelschijfjes in een kom en roer de groene pesto er door. Verdeel het mengsel over de bakplaat. Verdeel de sperziebonen en plakjes rookworst ook over de bakplaat.
  • Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de traybake 20 minuten in de oven.
  • Serveer de traybake eventueel met extra pesto.

Traybake van aardappel met rookworst en groene pesto
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht, Ovenschotel

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Ellis Leenders 6 februari 2021 om 07:39

    Hoi Brenda. Klinkt heerlijk!
    Moeten de bonen niet voorgekookt worden?
    Groetjes Ellis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept