Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Plaattaart van courgette met kaas en pesto

Deze plaattaart van courgette met Jersey kaas en pesto is een topper! Met deze ingrediënten kan het ook niet anders dan heel erg lekker zijn. Een lekkere vegetarische plaattaart die goed bij het voorjaar past.

Plaattaart van courgette met kaas en pesto

Deze lekkere voorjaarsplaattaart heeft alles wat ik lekker vind: een knapperige bodem, romige onderlaag met pesto, gegrilde groenten en gegratineerde Jersey kaas. Zie het als een pizza, maar dan anders. Met groenten. Het is super gemakkelijk om deze plaattaart te maken.

Voor de plaattaart heb ik Pure Jersey vol pikant gebruikt. Deze kaas is romig van smaak. En wist je dat de kaas ook geschikt is voor vegetariërs? De kaas is pure, ook wel All natural genoemd. Dit betekent dat er niets in of uit de melk gaat voordat deze wordt verwerkt tot Jersey kaas. Daarnaast wordt er bij de bereiding gebruik gemaakt van een vegetarisch stremsel wat Pure Jersey kaas uitermate geschikt maakt voor vegetariërs.

Pure Jersey Kaas is verkrijgbaar bij de kaasspeciaalzaak, klik hier voor de verkooppunten.

Plaattaart van courgette met kaas en pesto

Plaattaart van courgette met kaas en pesto

Een plaattaart is in feite een lap bladerdeeg beleg met verschillende toppings. Ik vind het fijn als de plaattaart een romige basis heeft, zodat hij niet droog is. In dit geval ben ik gegaan voor ricotta in combinatie met groene pesto. Samen met geschaafde courgette, een beetje citroensap, pikant geraspte Jersey kaas en pijnboompitjes. Na het bakken voeg ik nog een handje verse spinazie toe om de plaattaart af te maken.

De plaattaart heb ik geserveerd als avondmaaltijd, maar het is ook lekker als onderdeel van de lunch of als borrelhapje.

Plaattaart van courgette met kaas en pesto

Plaattaart van courgette met kaas en pesto

30 minuten
+ 25 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gram ricotta
  • 1,5 eetlepel groene pesto
  • 80 gram Pure Jersey vol pikant
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 0,5 citroen
  • 1 ei
  • handje verse spinazie ter garnering
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schaaf de courgette in plakken en bestrooi ze met zout. Hierdoor gaat de courgette zweten, er komt vocht los. Dep de plakken courgette na 10 minuten droog met keukenpapier. Draai de plakken om, bestrooi dit nogmaals met zout en dep hierna ook droog.
  • Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en vouw de zijkanten een stukje om zodat er een randje ontstaat. Besmeer de binnenkant van het bladerdeeg (niet de randjes) met ricotta. Verdeel hierover de groene pesto.
  • Beleg het bladerdeeg met plakjes geschaafde courgette. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met geraspte Pure Jersey vol pikant en pijnboompitjes. En besprenkel tot slot met het sap van de citroen.
  • Bestrijk de randen van de plaattaart met losgeroerd ei.
  • Verwarm de plaattaart hierna 25 minuten om de pvem. Tot het deeg gaar en goudbruin is en de Jersey kaas gesmolten is.
  • Verdeel als de plaattaart uit de oven komt een handje verse spinazie over de plaattaart.

Plaattaart van courgette met kaas en pesto
Hoofdgerecht
Plaattaart
Lunch

Plaattaart van courgette met kaas en pesto

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Pure Jersey kaas

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept