Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel

Nu de dagen lichter en een klein beetje warmer worden komt ook de salade-tijd er weer aan. Omdat het vaak nog iets te fris is voor een koude salade is deze salade de perfecte oplossing. Een salade van geroosterde groenten met gebakken amandelschaafsel.

Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel

Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel

Voor deze salade koos ik voor een mix van zoete aardappel met bietjes en ui. Deze groenten rooster je in de oven nadat je ze hebt gemengd met een marinade van olie, honing en balsamicoazijn. Als extra smaakmaker voeg ik ook nog rozemarijn toe.

Na het roosteren in de oven meng je de groenten met rucola en geitenkaas. Als extraatje maak ik er in boter gebakken amandelschaafsel bij. Dit is een nieuwe verslaving van mij. Niet alleen ontzettend lekker, maar ook een hele fijne toevoeging aan een gerecht. Door het schaafsel in boter te bakken wordt het schaafsel namelijk krokant én krijgt het een romige smaak. Heerlijk bij deze salade van geroosterde groenten.

De salade van geroosterde groenten kun je zowel lauwwarm als koud eten. Dit maakt het een lekkere  warme makkelijke maaltijd, en de restjes doen het natuurlijk heel goed de volgende dag als koude lunch.

Lauwwarme salade recepten

Ben je opzoek naar meer inspiratie op het gebied van lauw-warme salades? Dan tip ik je graag dit lijstje:

Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel

Salade van geroosterde groenten met gebakken amandelschaafsel

10 minuten
+ 40 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram zoete aardappelen
  • 500 gram voorgekookte bietjes
  • 2 rode uien
  • 4 eetlepels olijfolie plus extra
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 1 eetlepel boter
  • 50 gram rucola of mesclunsla
  • 70 gram zachte geitenkaas
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de zoete aardappelen in stukken. Doe hetzelfde met de bieten en snijd de uien in kwarten.
  • Meng de olijfolie in een grote kom met de honing, balsamicoazijn en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de zoete aardappelen, bieten en ui toe aan de kom en meng goed door elkaar. Verdeel vervolgens over de bakplaat en bak 30 – 40 minuten in de oven totdat de zoete aardappel gaar is.
  • Verwarm in de tussentijd de boter in een kleine koekenpan. Bak hierin het amandelschaafsel op laag vuur totdat het schaafsel bruin is. Let op: het kan ineens snel gaan!
  • Meng vlak voor het serveren de rucola met wat olijfolie en breng het op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola over de borden en verdeel hierover de geroosterde groenten, wat geitenkaas en het amandelschaafsel

Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel
Hoofdgerecht
Salade, Vegetarisch

Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Marie-José 11 maart 2021 om 20:48

    5 sterren
    Vandaag gemaakt, heerlijke combinatie en het ziet er ook mooi kleurrijk uit! Amandelschaafsel vervangen door geroosterde walnoten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept