Ga naar de inhoud
5 beoordelingen

Bokkepootjes MonChoutaart met Advocaat

Mega lekkere MonChoutaart, geïnspireerd op de Bokkepootjestaart met Advocaatje. Met Bokkepootjes als bodem, in de taart én als topping. Zo lekker!
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Bokkepootjes MonChoutaart met Advocaat

Het is nog aan de vroege kant, maar ik deel alvast een recept dat het heel goed doet bij de Paasdagen. Al mag je deze Bokkepootjes MonChoutaart met Advocaatje natuurlijk ook op iedere andere dag op tafel zetten. Het is een topper die altijd goed is wat mij betreft.

Bokkepootjes MonChoutaart met advocaat

Deze Bokkepootjes Monchoutaart met Advocaatje is geïnspireerd op de Bokkepootjestaart die ik eerder met jullie deelde. In 2016 om precies te zijn. Toen deelde ik de Bokkepootjestaart met Advocaatje dit mijn moeder altijd maakte. Op menig verjaardag is die geserveerd, het was één van mijn favorieten.

Bokkenpootjestaart met advocaat

Deze Bokkepootjes MonChoutaart is wat mij betreft de next level versie van de ‘oude taart’. De combinatie van knapperige koekjes met chocolade, Advocaatje en roomkaas doet het zo goed. Zo ook bij deze MonChoutaart met een twist. Het valt hier met Pasen altijd heel erg in de smaak.

Bokkepootjes MonChoutaart met advocaat

Bokkepootjes MonChoutaart met Advocaat

Het maken van de Bokkepootjes MonChoutaart met Advocaat is heel simpel. Het belangrijkste is dat je voor de bodem de Bokkepootjes heel fijn maalt, en voor de vulling en topping juist grover houdt. Dat geeft een lekkere textuur.

Toetje met bokkepootjes en advocaat

Niet alleen voor de topping en vulling van de taart heb ik Bokkepootjes gebruikt, maar ook voor de bodem. Doordat de chocolade hier ook doorheen zit wordt de bodem extra lekker.

Door het MonChoumengsel meng ik grof verkruimelde Bokkepootjes plus een paar eetlepels Advocaatje. Hierdoor proef je dit subtiel door de hele taart heen. En als topping mogen Bokkepootjes en Advocaatje natuurlijk niet ontbreken. Tip: voeg de topping vlak voor het serveren toe zodat de koekjes lekker knapperig blijven.

Deze Bokkepootjes MonChoutaart met Advocaat maakte ik als paastaart. Één van de vereisten van een paastaart is voor mij dat er geel in zit, dé kleur van Pasen. Dat maakt de Advocaatje die er doorheen en op zit helemaal goed. Maar bij iedere andere gelegenheid kan deze taart ook hoor. Lekker bij de koffie, of als toetje.

MonChoutaart variaties

Een goede MonChoutaart blijft een van mijn favorieten. Ik heb dan ook al meerdere variaties met jullie gedeeld op de website. Ben je opzoek naar meer lekkere recepten met MonChou? Dan staat hier misschien iets lekkers voor je tussen.

Bokkepootjes MonChoutaart met advocaat
Bokkepootjes MonChoutaart met advocaat

Ingrediënten

punten

Voor de bodem

Voor de rest van de taart

Extra benodigd

  • een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bokkepootjes monchoutaart met advocaat

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
2
Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Maal 250 gram Bokkepootjes fijn, bijvoorbeeld met en keukenmachine of bakje van de staafmixer. Doe de boter bij de koekkruimels en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
3
Stap 3
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Roer 2 eetlepels Advocaatje door het MonChoumengsel.
4
Stap 4
Leg 3 Bokkepootjes apart en verkruimel de rest grof. Meng de verkruimelde Bokkepootjes ook door het MonChoumengsel.
5
Stap 5
Verdeel het mengsel over de springvorm. Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
6
Stap 6
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)
7
Stap 7
Haal de 3 achtergehouden Bokkepootjes van elkaar af. En verkruimel deze grof. Verdeel dit over de bovenkant van de taart. Maak de Bokkepootjes-MonChoutaart af door te besprenkelen met nog 2 a 3 eetlepels Advocaatje
8
Stap 8
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.
9
Stap 9
Snijd de taart hierna in punten, en geniet ervan.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd

17 reacties

Wilma

Hallo dat ziet er lekker uit wil hem gaan maken met mijn dochter weet je hoeveel calorieën een punt is? Alvast bedankt als ik hem gemaakt heb laat ik zeker weten of die lekker was

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Wilma, dat weet ik helaas ook niet. Dit zou je zelf moeten berekenen.

Joke
5/5 sterren

Voor Pasen gemaakt. Héél erg lekker. Beslist een bewaar-recept. Ik heb alleen 2 blaadjes gelatine gebruikt i.p.v. klopfix, omdat ik dat niet zo stevig vind. Vlg. keer gebruik ik nog een ½ blaadje extra, denk ik. Heb het hele recept gehalveerd voor een 18 cm taartje.

Laat een bericht achter

Ria

Hallo Joke. De taart is inderdaad niet zo stevig met klopfix. Hoe heb je de gelatine verwerkt? Gelatine moet worden geweekt in koud water en daarna met iets anders worden gemengd en dan verwarmen. Met wat heb je het verwarmd? De taart is overigens erg lekker.

Hilma

Ik ben benieuwd..,staat in de koelkast,met gele paaspootjes gemaakt, zonder advocaat, die lepelen de ouders en opa er maar over heen als ze dat willen!

Laat een bericht achter

Aagtje

Tip; spuit de binnenrand in met bakspray van dr Oetker, om beschadiging van het bakblik te voorkomen. Na het opstijven komt de rand perfect van de taart.👌

Laat een bericht achter

ashok
5/5 sterren

My Family Loved it. I am definitely sharing Guys, Thanks For sharing this Great Recipe. this recipe and this website with my friend. Hope they also love it. Thank you again for sharing such a great recipe.

Laat een bericht achter

Nicole
5/5 sterren

Heerlijk gesmuld, ook mijn ouders van ver in de tachtig. De monchou luchtig kloppen met de basterdsuiker ging erg moeizaam; dikke substantie. Heb ik uiteindelijk met een spatel goed gemengd. Zeker een recept om vaker te maken.

Laat een bericht achter

Yolanda Molenaar

Hallo, Brenda heb deze taart gemaakt 1 dag voor de pasen en het lekker opgegeten samen met mijn partner en een goede vriendin. Hij was zalig en zeer leuk om te maken.

Laat een bericht achter

Paul
5/5 sterren

Staat hier nu in de koelkast... nu al honger :-)

Laat een bericht achter

Karin

Hoi Brenda, heb de taart gemaakt maar deze is niet hoog genoeg en niet stevig geworden. Heb je een idee waar dat aan kan liggen? Groetjes Karin

tijn

zeer lekker toetje, de kinderen vielen gelijk in slaap, echt een aanrader.

Laat een bericht achter

Laura

Kan de advocaat eventueel ook vervangen worden ivm kleine kinderen?

Laat een bericht achter

Janet

Gebruik dan kloppudding vanille, ook erg lekker!

Christa

Dat wil ik ook graag !

Nathalie
5/5 sterren

Superlekker volgens mij,toptaart,geweldig briljant idee

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
5 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op