Het is nog aan de vroege kant, maar ik deel alvast een recept dat het heel goed doet bij de Paasdagen. Al mag je deze Bokkepootjes MonChoutaart met Advocaatje natuurlijk ook op iedere andere dag op tafel zetten. Het is een topper die altijd goed is wat mij betreft.
Deze Bokkepootjes Monchoutaart met Advocaatje is geïnspireerd op de Bokkepootjestaart die ik eerder met jullie deelde. In 2016 om precies te zijn. Toen deelde ik de Bokkepootjestaart met Advocaatje dit mijn moeder altijd maakte. Op menig verjaardag is die geserveerd, het was één van mijn favorieten.
Deze Bokkepootjes MonChoutaart is wat mij betreft de next level versie van de ‘oude taart’. De combinatie van knapperige koekjes met chocolade, Advocaatje en roomkaas doet het zo goed. Zo ook bij deze MonChoutaart met een twist.
Bokkepootjes MonChoutaart met Advocaat
Het maken van de Bokkepootjes MonChoutaart met Advocaat is heel simpel. Het belangrijkste is dat je voor de bodem de Bokkepootjes heel fijn maalt, en voor de vulling en topping juist grover houdt.
Niet alleen voor de topping en vulling van de taart heb ik Bokkepootjes gebruikt, maar ook voor de bodem. Doordat de chocolade hier ook doorheen zit wordt de bodem extra lekker.
Door het MonChoumengsel meng ik grof verkruimelde Bokkepootjes plus een paar eetlepels Advocaatje. Hierdoor proef je dit subtiel door de hele taart heen. En als topping mogen Bokkepootjes en Advocaatje natuurlijk niet ontbreken. Tip: voeg de topping vlak voor het serveren toe zodat de koekjes lekker knapperig blijven.
Deze Bokkepootjes MonChoutaart met Advocaat maakte ik als paastaart. Één van de vereisten van een paastaart is voor mij dat er geel in zit, dé kleur van Pasen. Dat maakt de Advocaatje die er doorheen en op zit helemaal goed. Maar bij iedere andere gelegenheid kan deze taart ook hoor. Lekker bij de koffie, of als toetje.
MonChoutaart variaties
Een goede MonChoutaart blijft een van mijn favorieten. Ik heb dan ook al meerdere variaties met jullie gedeeld op de website. Ben je opzoek naar meer lekkere recepten met MonChou? Dan staat hier misschien iets lekkers voor je tussen.
- Citroen-MonChoutaart
- Pindakaastaart met Monchou
- Oreo-MonChoutaart
- MonChoutaart met stroopwafel en karamel
Bokkenpootjes MonChoutaart met advocaatje
Ingrediënten
Voor de bodem
- 100 gram boter
- 250 gram Bokkepootjes
Voor de rest van de taart
- 500 ml ongeklopte slagroom
- 2 zakjes Klopfix
- 200 gram MonChou op kamertemperatuur
- 80 gram witte basterdsuiker
- 5 eetlepels Advocaatje
- 150 gram Bokkepootjes
Extra benodigdheden:
- een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm
Bereiding
- Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
- Smelt de boter in een pannetje. Maal 250 gram Bokkepootjes fijn, bijvoorbeeld met en keukenmachine of bakje van de staafmixer. Doe de boter bij de koekkruimels en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
- Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Roer 2 eetlepels Advocaatje door het MonChoumengsel.
- Leg 3 Bokkepootjes apart en verkruimel de rest grof. Meng de verkruimelde Bokkepootjes ook door het MonChoumengsel.
- Verdeel het mengsel over de springvorm. Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
- Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)
- Haal de 3 achtergehouden Bokkepootjes van elkaar af. En verkruimel deze grof. Verdeel dit over de bovenkant van de taart. Maak de Bokkepootjes-MonChoutaart af door te besprenkelen met nog 2 a 3 eetlepels Advocaatje
- Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.
- Snijd de taart hierna in punten, en geniet ervan.
