Ga naar de inhoud

Citroenwafels met blauwe bessen

Een recept waar je mij zondagmorgen voor wakker mag maken. Wafels! En dit zijn niet zomaar wafels mar citroenwafels met blauwe bessen. De citroenwafels zijn fris, lichtzoet en gewoon mega lekker. Voor mijn verjaardag vroeg ik een wafelijzer. Gewoon voor de leuk. En omdat ik hele fijne herinneringen heb aan...
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Citroenwafels met blauwe bessen

Een recept waar je mij zondagmorgen voor wakker mag maken. Wafels! En dit zijn niet zomaar wafels mar citroenwafels met blauwe bessen. De citroenwafels zijn fris, lichtzoet en gewoon mega lekker.

Citroenwafels met blauwe bessen

Voor mijn verjaardag vroeg ik een wafelijzer. Gewoon voor de leuk. En omdat ik hele fijne herinneringen heb aan een vakantie op Sicilië (bijna 6 jaar geleden) waar ik iedere ochtend ontbeet met zelf gebakken wafels. Daardoor geeft het bakken van wafels op zondagochtend mij een instant vakantiegevoel. Blanco wafels zijn lekker, maar wat nog lekkerder is, dat is als je er een extra smaak aan toevoegt. Deze keer ging ik dus voor frisse citroenwafels met blauwe bessen.

Eerder deelde ik dit snelle basisrecept voor wafelbeslag, op dat recept zijn deze citroenwafels ook gebaseerd. Wat ook een ding is: de chaffle. Cheese waffle, kaas wafels dus. Deze zijn gemaakt van kaas en ei, zonder bloem of boter. Ik gaf daar een twist aan door hier broccoli aan toe te voegen, dat zijn deze broccoliwafels met kaas en ei.

Citroenwafels met blauwe bessen

Citroenwafels met blauwe bessen

Blauwe bessen en citroen. Dat is een combinatie die ik al in veel recepten heb gebruikt. Ik ben (vooral in de zomer) gek op de frisse smaak van citroen in bakrecepten. En dit combineert heel fijn met blauwe bessen. Zo deelde ik eerder pannenkoekmuffins met blauwe bessen, een frisse citroencake met blauwe bessen, blueberry scones met citroen, en een bosbessentaart met citroen.

Deze keer verwerkte ik de ingrediënten in citroenwafels. Door het wafelbeslag meng ik citroensap en citroenrasp, hierdoor zijn de wafels echt lekker fris. Ook roer ik er blauwe bessen door. Tijdens het bakken van de citroenwafels warmen de blauwe bessen mee, en deze ploppen open. Ik vind dat zo lekker.

De citroenwafels met blauwe bessen serveer ik met een lepel kwark, extra blauwe bessen en poedersuiker. De kwark kun je eventueel ook vervangen door lobbig geklopt slagroom.

Citroenwafels met blauwe bessen

 

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd

  • Wafelijzer
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze citroenwafels met blauwe bessen

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm het wafelijzer voor en vet deze in.
2
Stap 2
Meng in een grote kom de bloem met poedersuiker, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom het ei met de melk en sap van een halve citroen. Roer hier ook rasp van een halve citroen door. Doe de gesmolten boter en vanille bij de kom met eieren en melk en roer dit goed door.
3
Stap 3
Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten, roer dit door met een garde tot het gemengd is. Het is niet erg als er het geen egale mix is. Roer tot slot de blauwe bessen door het beslag.
4
Stap 4
Verdeel een deel van de mix in het wafelijzer en bak tot de wafels goudbruin en licht krokant zijn.
5
Stap 5
Serveer de wafels met een lepel kwark en extra blauwe bessen. Bestrooi met poedersuiker en citroenrasp.
6
Stap 6
Je kunt de wafels goed bewaren, afgedekt met huishoudfolie in de koelkast, of vries ze in.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

1 reactie

Irene

Goedemorgen, Mag ik een tip vragen? Ik krijg het niet voor elkaar. De wafels rijzen niet. Ik gebruik zakjes van Backin (bakpoeder 16 gr). Ander bakpoeder? Meer minder? Ik hoor het graag

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op