Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bananenijs met pindakaas en cookie dough

Het is zomer, dus tijd voor een mega lekker ijsrecept. Bananenijs met pindakaas en cookie dough. Een soort Ben & Jerry’s, maar dan zelfgemaakt. Zonder ijsmachine! Super simpel, en super lekker!

En wees gewaarschuwd: dit ijs is zo lekker dat we niet kunnen garanderen dat je alles zelf op eet.

Bananenijs met pindakaas en cookie dough

Het bananenijs met pindakaas is zó lekker dat mijn blenderkom van blijdschap uit elkaar spatte. Maar echt. Mijn blender bleek niet sterk genoeg om bevroren bananen te blenderen en klapte toen ik het toch probeerde volledig in elkaar. Dom ook, want dit recept kun je het beste in een heel sterke blender maken of – liever nog – in een keukenmachine. Laat dat alvast een tip vooraf zijn ;)

Moet je het dan maar laten om dit ijs te maken? Absoluut niet! Dit ijs is een must try – vind ik althans.

Supermakkelijk om te maken, relatief gezond en uiteraard heel erg lekker. Met maar 3 ingrediënten zet je dit heerlijke ijs in een mum van tijd op tafel!

Bananenijs met pindakaas en cookie dough

Bananenijs met pindakaas en cookie dough

Basis van het bananenijs is banaan. Stukjes bevroren banaan mixen we samen met pindakaas en kokosmelk in de blender. Dit maakt een heel lekker en smaakvol bananenijs met pindakaas.

Ik wilde graag nog een extra dimensie geven aan dit bananenijs met pindakaas, dus besloot ik om no bake cookie dough toe te voegen. Cookie dough dat je maakt zonder ei en dat ook niet in de oven gebakken hoeft te worden om te kunnen eten. Ideaal!

Maar pas op! Dit spul is zo lekker dat je er niet vanaf kunt blijven, ik stond letterlijk met de eetlepel bij de koelkast om er steeds een stukje van te proeven. Wees gewaarschuwd dus!

Bananenijs met pindakaas en cookie dough

Bananenijs met pindakaas en cookie dough

Ingrediënten

Voor de cookie dough

  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram boter op kamertemperatuur
  • 75 gram bloem
  • 1/8 theelepel zout
  • 1,5 eetlepels melk
  • 50 gram pure chocolade

Voor het ijs

  • 4 bevroren bananen
  • 2 eetlepels pindakaas zonder nootjes
  • 3 eetlepels kokosmelk
Extra benodigdheden:
  • Keukenmachine

Bereiding

  • Zorg dat je minimaal 12 uur van tevoren de (nog niet bevroren) bananen in stukken hebt gesneden en in een bakje of zakje in de vriezer hebt gelegd.
  • Meng de suiker met de boter in de keukenmachine totdat het goed gemengd is. Doe in de tussentijd de bloem in een kommetje in de magnetron, 60 seconden op 700 watt. Laat daarna afkoelen.
  • Voeg de melk toe aan de botermix en schep er vervolgens de bloem en het zout toe. Mix kort in de keukenmachine. Snijd de pure chocolade in stukjes en meng dit met een lepel door de cookie dough. De cookie dough is nu nog best zacht, als je het ín het ijs wil gebruiken moet je het nog even een uurtje in de koelkast zetten. Maar, je kunt het ook als topping op je ijs gebruiken.

Voor het ijs

  • Doe de bevroren bananen samen met de pindakaas en de kokosmelk in de keukenmachine en mix tot ijs. Je kunt hier de cookie dough doorheen mengen (werkt alleen als het wat opgestijfd is en je er stukjes van snijdt) of de cookie dough erop serveren.

Bananenijs met pindakaas en cookie dough
Nagerecht
Nagerecht

Bananenijs met pindakaas en cookie dough

Meer inspiratie

Heb je na het lezen (en maken) van het bananenijs meer trek gekregen in lekker ijs? Dan tippen we je graag ook deze toppers die op onze website staan:

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept