Ga naar de inhoud

Bananenijs met pindakaas en cookie dough

IJs gemaakt van bananen met pindakaas en koekjesdeeg. Dit bananenijs met pindakaas en cookie dough is zo mega lekker! En je maakt het zonder ijsmachine!

Delen op

Bananenijs met pindakaas en cookie dough

Het is zomer, dus tijd voor een mega lekker ijsrecept. Bananenijs met pindakaas en cookie dough. Een soort Ben & Jerry’s, maar dan zelfgemaakt. Zonder ijsmachine! Super simpel, en super lekker!

En wees gewaarschuwd: dit ijs is zo lekker dat we niet kunnen garanderen dat je alles zelf op eet.

Bananenijs met pindakaas en cookie dough

Het bananenijs met pindakaas is zó lekker dat mijn blenderkom van blijdschap uit elkaar spatte. Maar echt. Mijn blender bleek niet sterk genoeg om bevroren bananen te blenderen en klapte toen ik het toch probeerde volledig in elkaar. Dom ook, want dit recept kun je het beste in een heel sterke blender maken of – liever nog – in een keukenmachine. Laat dat alvast een tip vooraf zijn 😉

Moet je het dan maar laten om dit ijs te maken? Absoluut niet! Dit ijs is een must try – vind ik althans.

Supermakkelijk om te maken, relatief gezond en uiteraard heel erg lekker. Met maar 3 ingrediënten zet je dit heerlijke ijs in een mum van tijd op tafel!

Bananenijs met pindakaas en cookie dough

Bananenijs met pindakaas en cookie dough

Basis van het bananenijs is banaan. Stukjes bevroren banaan mixen we samen met pindakaas en kokosmelk in de blender. Dit maakt een heel lekker en smaakvol bananenijs met pindakaas.

Ik wilde graag nog een extra dimensie geven aan dit bananenijs met pindakaas, dus besloot ik om no bake cookie dough toe te voegen. Cookie dough dat je maakt zonder ei en dat ook niet in de oven gebakken hoeft te worden om te kunnen eten. Ideaal!

Maar pas op! Dit spul is zo lekker dat je er niet vanaf kunt blijven, ik stond letterlijk met de eetlepel bij de koelkast om er steeds een stukje van te proeven. Wees gewaarschuwd dus!

Bananenijs met pindakaas en cookie dough

Bananenijs met pindakaas en cookie dough

Meer inspiratie

Heb je na het lezen (en maken) van het bananenijs meer trek gekregen in lekker ijs? Dan tippen we je graag ook deze toppers die op onze website staan:

Ingrediënten

Voor de cookie dough

Voor het ijs

Extra benodigd

  • Keukenmachine
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bananenijs met pindakaas en cookie dough

Stap 1
Zorg dat je minimaal 12 uur van tevoren de (nog niet bevroren) bananen in stukken hebt gesneden en in een bakje of zakje in de vriezer hebt gelegd.
2
Stap 2
Meng de suiker met de boter in de keukenmachine totdat het goed gemengd is. Doe in de tussentijd de bloem in een kommetje in de magnetron, 60 seconden op 700 watt. Laat daarna afkoelen.
3
Stap 3
Voeg de melk toe aan de botermix en schep er vervolgens de bloem en het zout toe. Mix kort in de keukenmachine. Snijd de pure chocolade in stukjes en meng dit met een lepel door de cookie dough. De cookie dough is nu nog best zacht, als je het ín het ijs wil gebruiken moet je het nog even een uurtje in de koelkast zetten. Maar, je kunt het ook als topping op je ijs gebruiken.

Voor het ijs

1
Stap 1

Doe de bevroren bananen samen met de pindakaas en de kokosmelk in de keukenmachine en mix tot ijs. Je kunt hier de cookie dough doorheen mengen (werkt alleen als het wat opgestijfd is en je er stukjes van snijdt) of de cookie dough erop serveren.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Eiersaladecups

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op