Ga naar de inhoud

Snel koffieijs met pindakaas en chocoladesaus

De combinatie van koffie, pindakaas en chocolade samen. Dat kan toch niet anders dan heel erg lekker worden? Vandaag delen we een recept voor snel koffieijs met pindakaas en chocoladesaus Ijs hoort bij de zomer! Tenminste, dat vind ik. En als ik mijn oma vroeger mocht geloven, dan past ijs...
10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Snel koffieijs met pindakaas en chocoladesaus

De combinatie van koffie, pindakaas en chocolade samen. Dat kan toch niet anders dan heel erg lekker worden? Vandaag delen we een recept voor snel koffieijs met pindakaas en chocoladesaus

Ijs hoort bij de zomer! Tenminste, dat vind ik. En als ik mijn oma vroeger mocht geloven, dan past ijs overal bij. Want, zo zei ze: ‘Ijs glijdt overal tussendoor. Dus hoe vol je maag ook is, ijs kan er altijd bij.’ Ik ben het helemaal met haar eens. Maar juist in de zomer is ijs zo heerlijk verkoelend, dus nu eet ik het het vaakst. En helemaal nu ik heb ontdekt hoe je heel makkelijk zelf ijs kunt maken.

Koffieijs met pindakaas en chocoladesaus

Koffieijs met pindakaas en chocoladesaus

Voor homemade ijs heb je namelijk echt geen ijsmachine nodig. Zeker niet als je er een soort semifreddo-ijs van maakt zoals dit ijs. Dit snelle koffieijs met pindakaas en chocoladesaus maak je namelijk van slagroom en gecondenseerde melk en vries je vervolgens in. Dat betekent dat het ijs wel invriest, maar niet ontzettend hard wordt. Je zult het dus wel snel moeten opeten!

In het slagroomijs stop je (decaf) gemalen koffie en pindakaas, voor een heerlijk aardse smaak. En samen met de gesmolten chocolade met amandelstukjes heb je een heerlijk toetje, dat extra lekker is in de zomer maar zeker ook niet misstaat in de lente, herfst en winter!

Ga je liever voor een andere ijssoort? Neem eens een kijkje bij dit recept van kersenijs met chocolade en

Koffieijs met pindakaas en chocoladesaus

Koffieijs met pindakaas en chocoladesaus

Ingrediënten

Voor de chocoladesaus

Extra benodigd

  • keukenmachine of mixer
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze snel koffieijs met pindakaas en chocoladesaus

Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Klop de slagroom stijf met de mixer, met de hand of in de keukenmachine. Meng er vervolgens de gecondenseerde melk, de pindakaas en de gemalen koffie doorheen tot je een mooi geheel hebt.
2
Stap 2
Schenk de ijsmix in een diepvriesbak en laat het ijs minimaal 4 uur in de diepvries opstijven.
3
Stap 3
Maak vlak voor het serveren de chocoladesaus. Smelt hiervoor de chocolade au bain mairie. Voeg daarna de amandelstukjes toe en roer goed door. Gebruik meteen, anders wordt de chocolade weer hard.
4
Stap 4
Serveer het ijs in een bakje met de gesmolten chocolade eroverheen of schep het ijs in hoorntjes en dip het ijs in de chocolade. Meteen opeten!
Bekijk ook andere recepten
Eenpanspasta met tomatensaus - campingrecept
Pittige garnalensalade met avocado en limoendressing
Blauwebessen-citroencake met maanzaadbotercrème
Aspergepakketjes met brie en honing

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op