Ga naar de inhoud

Caesar salade met krokante kip

Een salade met body. Caesar salade met krokante kip. Met kip, spek en gekookt ei.

20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Caesar salade met krokante kip

Wat begon als een salade met krokante kip werd een caesar salade met krokant kip. Omdat dit wat mij betreft toch echt de lekkerste combinatie is. Niet bepaald heel gezond zoals je misschien wel van een salade verwacht, wel heel erg lekker.

Caesar salade met krokante kip

Ik wilde een salade maken met krokante kip schnitzels. Ik weet niet precies waarom, maar een goede kip krokant schnitzel kan ik nou eenmaal erg waarderen. Vooral als een versie is waarbij echte kip wordt gebruikt. En het leek mij leuk om dit in een salade te gebruiken. Het doel was een salade te maken die anders is dan anderen. Maar dat is uiteindelijk niet helemaal gelukt. Het werd een Caesar Salad. Met krokante kip. Ook lekker 😉

Caesar salade met krokante kip

De basis van deze salade met body is dus de krokante kip schnitzel. Omdat ik gebakken spek hier heel erg lekker bij vindt was dat al snel de combinatie waar ik voor zou gaan. Gekookt eitje erbij en voor ik het wist leek dit op een Ceasar Salad. En toen besloot ik er echt voor te gaan door ook een Casar-dressing te maken. Met ansjovis.

Het resultaat is een super lekkere salade met body. Eentje waarvan je maar blijft opscheppen.

Caesar salade met krokante kip

Caesar salade met krokante kip

Ingrediënten

personen

Voor de caesar-dressing

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze caesar salade met krokante kip

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm olie in een pan en bak de kip krokant schnitzels aan.
2
Stap 2
Bak de spek in een droge koekenpan krokant.
3
Stap 3
Kook de eieren in een pan met water, hard of zacht wat je zelf lekker vindt.
4
Stap 4
Haal de spek uit de pan en veeg de pan schoon met keukenpapier. Rooster de pijnboompitjes goudbruin.
5
Stap 5
Maak de dressing door de ingrediënten met de staafmixer te pureren.

Het opmaken van de salade:

1
Stap 1
Verdeel de romaine sla over een grote schaal. Verdeel hierover de stukjes kip en stuken spek. Snijd de eieren in partjes en verdeel dit ook over de salade. Verdeel hierover de dressing en maak af met croutons en snippers Parmezaan.

Bewaar de overige dressing in een afgesloten pot, in de koelkast. Zo kun je het tot 5 dagen bewaren.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus
Naan met kofte en tzatziki

3 reacties

Jeannette

Heerlijke salade die je op allerlei manieren kunt aanpassen. Ook zonder kip, spek en eitjes is deze zalig. Maar met al die items ook. Als ik iets nodig heb kijk ik eerst wat Brenda aanbeveelt en blijf daar dan ook meestal steken.

Laat een bericht achter

Michel

Bedoel je met citroensaus wellicht citroensap Brenda?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat klopt Michel, bedankt voor je reactie. Ik heb het inmiddels aangepast :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op