Ga naar de inhoud

Griekse salade met haloumi en dille-yoghurtdressing

Een op Griekenland-gebaseerde salade. Griekse salade met haloumi en dille-yoghurtdressing. Met krokant gebakken haloumi, zo lekker!

25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Griekse salade met haloumi en dille-yoghurtdressing

Yes, we delen nog een salade hoor! Want we hopen (denk ik allemaal) op een mooie nazomer. Met zonnestralen. Deze Griekse salade met haloumi en dille-yoghurtdressing is een verrassend lekkere salade. Lekker als lunch of bijgerecht op een mooie nazomerdag.

Griekse salade met haloumi en dille-yoghurtdressing

Ook aan het eind van de zomer vind ik het fijn om een lekkere maar simpele salade op tafel te zetten. En om nog lekker even in die zomerse vakantiesferen te blijven, kies ik deze keer voor een op Griekenland geĆÆnspireerde salade.

Griekse salade met haloumi en dille-yoghurtdressing

Bij deze Griekse salade ga ik voor ijsbergsla, komkommer, rode ui, olijven en een dressing van yoghurt en dille.

Dit zijn ingrediĆ«nten die je vaker in Griekse salades voorbij ziet komen. Maar bij deze salade is er nog een extraatje die de salade verrassend en lekker maakt. Verrassend lekker dus šŸ˜‰

Ik voeg namelijk mijn nieuwste favorietje toe: krokant gebakken halloumi! Deze kaas heeft een unieke eigenschap: hij smelt niet tijdens het bakken. Een ideale kaas om te paneren en te bakken dus. En deze krokant gebakken kaas vormt een heerlijke combinatie met de rest van de salade.

Voor de tijd hoef je het ook niet te laten om deze Griekse salade te maken: van start tot finish duurt het 25 minuten (of minder) om deze salade te maken. Ideaal! Kun je snel weer van de laatste zonnestralen gaan genieten!

Ga je liever voor een Griekse salade zonder krokant gebakken haloumi? Dan tip ik je graag:

Griekse salade met haloumi en dille-yoghurtdressing

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze griekse salade met haloumi en dille-yoghurtdressing

Bereiding: 25 minuten
Stap 1

Meng de yoghurt met de olie, honing en het fijngeperste teentje knoflook tot een dressing. Hak enkele takjes verse dille grof en roer door de dressing heen. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Zet weg tot het serveren.

2
Stap 2
Was de ijsbergsla, halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in halve ringen. Snijd de ui in dunne, halve ringen.
3
Stap 3
Snijd de halloumi in stukken. Snijd ze niet te klein, ongeveer 4 bij 4 cm (maar dat luistert niet heel nauw). Kluts het ei in een kommetje en doe panko in een ander kommetje.
4
Stap 4
Verwarm een grote koekenpan met daarin olie op middelhoog vuur. Haal de halloumistukken vervolgens eerst door het ei, laat kort uitlekken en haal ze dan door de panko. Bak de halloumistukken vervolgens 2-3 minuten per kant in de pan totdat de halloumi krokant en bruin is.
5
Stap 5
Meng de ijsbergsla met de cherrytomaatjes, komkommer, ui en olijven in een kom. Mix met 1/3 van de dressing.
6
Stap 6
Serveer de Griekse salade vervolgens op borden en verdeel hierover de krokante halloumi. Garneer met wat verse dille en geef de rest van de dressing ernaast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op