Ga naar de inhoud

Gyros salade met kip

Salades kan ik niet vaak genoeg delen deze maanden toch? Deze keer deel ik een gyros salade met kip. Een broodje gyros, maar dan in een salade. Een Griekse salade, maar dan eens zonder feta. Als ik terugdenk aan het broodje gyros dat ik op het strand van Zakynthos at,...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen, maaltijdsalae

Voor de kip:

Voor de dressing:

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Meng in een kommetje de Griekse yoghurt met olijfolie, rasp van een halve citroen, sap van 1 citroen, geperste knoflook, oregano, zout en peper.
2
Stap 2
Doe de kipfilet in een plastic zakje en doe het mengsel met de Griekse yoghurt erbij. Meng even met elkaar en laat dit 30 minuten marineren in de koelkast.
3
Stap 3
Snijd het pitabroodje in driehoekjes. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en zout. Rooster het pitabroodje 8 minuten in de oven, op 180 graden.
4
Stap 4
Bak de kip in een koekenpan of grillpan gaar.
5
Stap 5
Maak een snelle dressing van olijfolie met azijn en zout en peper.
6
Stap 6
Snijd de sla grof. Halveer de tomaatjes en snijd de komkommer en avocado in blokjes. Snijd de olijven fijn en de rode ui in halve ringen. Meng dit in een kom met de dressing.
7
Stap 7
Verdeel de salade over de borden. Snijd de kip in reepjes en verdeel dit samen met het geroosterde pitabrood over de salade. Maak de gyrossalade af met een beetje knoflooksaus.

Gyros salade met kip

Salades kan ik niet vaak genoeg delen deze maanden toch? Deze keer deel ik een gyros salade met kip. Een broodje gyros, maar dan in een salade.

Een Griekse salade, maar dan eens zonder feta. Als ik terugdenk aan het broodje gyros dat ik op het strand van Zakynthos at, loopt het water me in de mond. Geen wolkje aan de lucht. Voeten in het zand, uitkijkend over de zee en het Schilpaddeneiland. En een vers broodje kipgyros met patatjes in mijn hand. Zo lekker!

Gyros salade met kip

Deze gyros salade is hier een variatie op. Zonder de patat, met krokante pitabroodjes uit de oven. Deze vervangen de croutons. De kip is gemarineerd in yoghurt met citroen en oregano, een topcombi als je het mij vraagt. Rode ui, tomaatjes en olijven mogen niet in de salade ontbreken. En misschien wel het allerlekkerste? Knoflooksaus als dressing.

Gyros salade met kip

Gyros salade met kip

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op