Ga naar de inhoud

Pastasalade met geroosterde tomaatjes en ricotta

Lekkere pastasalade met geroosterde tomaatjes en ricotta. Een ideale makkelijke maatlijd op een zonnige dag.

10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pastasalade met geroosterde tomaatjes en ricotta

Maandag, tijd voor een makkelijke maaltijd. Een gerecht dat van pas komt na een drukke werkdag of als je gewoon niet zoveel tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan. Deze pastasalade met geroosterde tomaatjes, ricotta en basilicum is dan ideaal.

Deze makkelijke maaltijd is een recept uit de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2022 (die vanaf nu verkrijgbaar is!), de favoriet van Jorie. Dus dit kan niet anders dan een topper zijn! Ga jij er ook mee aan de slag?

Pastasalade met geroosterde tomaatjes, ricotta en basilicum

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2022 is vanaf nu officieel verkrijgbaar! Het is de scheurkalender die in 2022 zorgt voor gevarieerde en lekkere maaltijden. We delen 250 hoofdgerechten, waarvan 150 nieuwe recepten. Vlees, vis en vegetarische gerechten wisselen we af en de gerechten staan binnen 30 minuten op tafel. Klik hier voor alle informatie en om jouw exemplaar te bestellen, op = op! P.s. het is ook een ideaal cadeautje in de decembermaand.

Scheurkalender recept

Ook dit jaar heb ik Brenda geholpen met de receptontwikkelidng van de nieuwe recepten voor de scheurkalender. Het is een flinke klus om samen 150 nieuwe recepten te ontwikkelen, maar zo leuk om te doen. Ik neem voornamelijk de vegetarische recepten voor mijn rekening, mijn specialiteit. Brenda vroeg mij een van de recepten te fotograferen zodat we hem hier op de blog met jullie kunnen delen. Het is deze pastasalade met geroosterde tomaatjes, ricotta en basilicum geworden. Dit recept is mijn favoriete recept van de BrendaKookt-scheurkalender 2022, de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender.

Ik hoop dat je het met me eens bent en  na het proeven en maken van dit heerlijke, simpele recept ook fan bent. Wat ik zo lekker aan de pastasalade met geroosterde tomaatjes vind? Dat zal ik je eens vertellen..

Pastasalade met geroosterde tomaatjes, ricotta en basilicum

Pastasalade met geroosterde tomaatjes en ricotta

Dit recept van deze pastasalade met geroosterde tomaatjes ontstond eigenlijk een beetje per ongeluk: ik had al eerder ovengeroosterde cherrytomaatjes gemaakt, maar ik had ze toen alleen gemengd met olijfolie. Het leek me een goed idee om ze deze keer te mengen met olijfolie, balsamicoazijn en honing om zo het zoete van deze tomaatjes nog eens extra te benadrukken. Ik sneed er een courgette bij voor extra groenten.

Door het roosteren in de oven laten de cherrytomaatjes wat van hun vocht los en dit mengde met de olie, balsamico en honing. Door wat in de ovenschaal overblijft vervolgens te mengen door de gekookte pasta en als dressing te gebruiken, sla je dus twee vliegen in een klap: je hebt een super easy dressing gemaakt en je voegt meteen extra smaak toe aan deze dressing.

Ik mengde de tomaten en de courgette vervolgens met de pasta, basilicum en avocado en serveerde er ricotta bij. Het resultaat: een simpele en snelle pastasalade met geroosterde tomaatjes bomvol smaak. Heerlijk!

Pastasalade met geroosterde tomaatjes, ricotta en basilicum

 

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Grote ovenschaal
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pastasalade met geroosterde tomaatjes en ricotta

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Stap 2
Meng in een grote ovenschaal de olijfolie, balsamicoazijn en de honing tot een dressing. Voeg dan de courgettestukjes en de tomaatjes toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en zet de schaal in de oven. Bak minimaal 20 minuten in de oven.
3
Stap 3
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
4
Stap 4
Meng na het roosteren de groenten met de gare pasta en giet ook alle dressing uit de ovenschaal erbij. Meng er de avocadostukjes en de basilicum doorheen en breng op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Serveer de salade op borden en schep op ieder bord een el ricotta.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op