Ga naar de inhoud

10x de lekkerste recepten uit het archief

Vandaag zet ik de lekkerste recepten van het eerste uur van Brenda Kookt in het zonnetje. Recepten die nu 10 jaar later nog steeds super lekker zijn. 10x de lekkerste recepten uit het archief.

Vorige week verstuurde ik een nieuwsbrief met daarin de lekkerste recepten van het begin van Brenda Kookt. Recepten die wij thuis na 10 jaar nog steeds heel graag (en regelmatig) eten. Ik merkte dat ik miste dat ik niet een stukje tekst over de recepten kwijt kon. Daarom deel ik in dit artikel het lijstje nog een keer. Aangvuld met extra repten en een begeleidende tekst.

Van bijna alle (duizenden) recepten hier op de site kan ik namelijk helemaal terughalen dat ik ze maakte en fotografeerde. En waarom ik ze maakte. Bijvoorbeeld voor een etentje met vriendinnen, familiefeestje etc. Het is daardoor zo leuk om deze oude recepten van de website weer eens door te nemen.

Kleine disclaimer: De foto’s in dit artikel zijn niet de beste foodfoto’s ever 😉 Het zijn echt de foto’s zoals ik ze in het begin van Brenda Kookt maakte.

10x de lekkerste recepten uit het archief

Klik op de foto of titel van het gerecht om het recept te bekijken.

Spitskool in bladerdeeg

Dit recept van spitskool in bladerdeeg publiceerde ik 27 maart 2012, één van de eerste recepten op Brenda Kookt.⁣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
Dit recept kregen we als tip van de collega van mijn nicht, na het werk bespraken we in de trein vaak wat er ‘s avonds op tafel kwam. Een beetje een vreemde combinatie, maar zo lekker! En nog steeds is het een gerecht dat wij thuis regelmatig eten. Het is een beetje een vreemde combinatie van Italiaans gekruid gehakt met spitskool, appeltjes (met kaneel) en krokant bladerdeeg. Maar wat ons betreft is het echt een topper!

Heb jij deze schotel al eens gemaakt?⁣ (Deze foto maakte ik in 2015. De foto uit 2012 kan ik helaas niet meer vinden).

Provençaalse roerbak

De Provençaalse roerbak was heel lang thuis onze favoriet, de makkelijke maaltijd die zeer regelmatig op tafel kwam. Vooral toen we net samen woonden. Dit gerecht  is afgeleid van een recept met een pakje. Een soort Provençaalse kruidenmix. Met krieltjes, gehaktballetjes, worteltjes. courgette en paprika.

Al heel snel maakte we dit zonder pakje, met Provençaalse kruiden door het gehakt en door de roerbakschotel. Leuk om te weten: dit is een recept dat wij bijvoorbeeld op de camping nog steeds eten. Lekker makkelijk, snel en juist omdat we het niet zo vaak meer eten is het dan erg lekker.

Kip cajun wraps

Dit is wel heel toevallig, want ook dit is een gerecht dat ik bijvoorbeeld op de camping graag eet. Ik heb de kip cajun wraps ook regelmatig gemaakt als vrienden kwamen eten, of als we een verjaardag vierden voor familie. Ik zet dan alle ingrediënten aan tafel en iedereen vult dan zelf de wraps.

In dit recept kruiden we kipfilet met cajunkruiden en paneren we ze zelf. Als je echt mega snel wilt dan gebruik ik kip krokant schnitzels uit de supermarkt. Zo heb je een super snel en lekker campingrecept.

Ham-kip Loempia’s

Loempia’s zelf maken, ik vind dat heerlijk om te doen. Het is een leuk klusje, en ik maak dan meteen extra zodat ik ook wat kan invriezen. En heel fijn: je bepaald helemaal zelf waarmee je de loempia’s vult.

Sinds we zelf loempia’s maken (14 maart 2012, 10 jaar geleden!) valt het altijd tegen als ik een loempia koop of bestel. Want ik vind ze op mijn manier (volgens dit recept dus) het aller lekkerste.

Ik vul de ham-kip loempia’s met gepocheerde kip, hamreepjes, stukjes omelet, ui, prei en taugé. Ik breng het daarbij op smak met knoflook en ketjap. That’s it. Maar het is zo lekker!

Bloemkool uit de oven

Bloemkool met aardappel en een gehaktbal. Een van de lekkerste dingen om te eten. Omdat we dit altijd op dezelfde manier aten (gewoon gekookt) wilde ik daar wat anders mee. Het werd deze ovenschotel van bloemkool uit de oven.

Wat mij betreft is dit nog steeds een topper! En ik ben niet de enige, ik weet bijvoorbeeld dat deze schotel ook regelmatig op tafel staat bij zorginstellingen en woongroepen.

Hartige taart broccoli en kip 

Een van de aller eerste hartige taarten die ik deelde, en nog steeds is dit een van mijn favoriete combinaties. Met feestjes komt deze regelmatig op tafel, en een aantal vriendinnen van mij eten deze hartige taart ook nog steeds zo nu en dan.

De hartige taart vul ik met een mengsel van gebakken kipfilet met broccoli en paprika. Door het toevoegen van cajunkruiden krijgt de quiche ook een beetje pit.

Heb jij deze hartige taart al eens gemaakt?

aardappeltjes uit de oven recept

De lekkerste aardappeltjes uit de oven 

Ah dit recept ging 10 jaar geleden door het dak! De aller lekkerste aardappeltjes uit de oven. Inmiddels maak ik ze niet meer precies zoals dit recept. Maar het blijft een topper!

De aardappeltjes brengen we op smaak met knoflook, kerrie, rozemarijn en tijm. Zo lekker, past eigenlijk overal bij 😉

pannenkoeken, pannenkoeken basisrecept, pannenkoeken recept, Hollandse pannenkoeken

Pannenkoeken basisrecept 

Ik moet bekennen dat ik soms ook naar een pak pannenkoekenmix grijp als ik pannenkoeken bak. Zonde, want dit maak je super makkelijk zelf. Dit basisrecept voor pannenkoeken is een heel fijn recept om altijd achter de hand te hebben.

Pasta pesto el tonno

De pastasalade die wij het vaakst eten, zelfs na al die jaren. Pasta pesto el tonno. Pastasalade met tonijn en groene pesto. Yum! Vooral in de zomer op warme dagen favoriet.

Blueberry muffins van Starbucks

Blueberry muffins van Starbucks

Met deze toppers was ik zo in mijn nopjes toen ik ze voor het eerst maakte: de Blueberry muffins van Starbucks. Een heerlijke zachte blueberrymuffin, met een krokante topping. Net zoals bij Starbucks.
Wat mij betreft de lekkerste muffins ever!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op