Friday 5: Aardbeien!
Bewaren
We zitten weer in het aardbeienseizoen. Een heerlijke tijd, want aardbeien zijn ontzettend lekker. Aardbeien kun je niet alleen op een broodje eten, je kunt er veel meer mee. Daarom staan vandaag de aarbei-recepten van mijn blog in het zonnetje. Er zit vast een lekker recept met aardbeien voor je tussen.
Aardbeien op brood
Ik begin een beetje voor de hand liggend met aardbeien op brood. Op brood zijn aardbeien lekker met een beetje suiker. Zo eet ik ze eigenlijk bijna altijd. Maar het is ook lekker om een laagje nutella op je brood te smeren voor je er aardbeien over verdeeld.
Of wat dacht je van aardbeien met brie en chocolade uit de oven? Een hemelse combinatie als je het mij vraagt.
Eet aardbei-en in je salade
Trek in een zomerse salade? Voeg dan aardbeien toe. Hierdoor krijgt je salade een lekker fris, maar ook een zoet tintje. Heerlijk op een mooie zomerse dag. In deze maaltijdsalade van spinazie met couscous zijn de aardbeien de ster van de salade.
Aardbeien als hapje, of traktatie
Heb je zin in een snackje of hapje? Maak deze zomerse aardbeisnacks! Een lekkere snack met soesjes, witte chocolade en aardbeien.
Ook leuk om uit te delen of te trakteren op school of op je werk. Of serveer de stokjes bij een picknick.
Aardbeien als toetje
Aardbeien als toetje, hier is het nu echt dé tijd voor. In veel toetjes worden aardbeien gebruikt. De drie lekkerste toetjes heb ik je voor je geselecteerd.
Maak frisse aardbeiverrines, ricotta pannenkoekjes met gakarameliseerde aardbeien, of ga voor de eton mess, dat is áltijd een topper!
Aardbeien in je ijsje
Of… maak zelf een lekker verkoelend, fris en ook wel een beetje gezond ijsje, uiteraard met aardbeien!
Met Griekse Yoghurt, honing en aardbeien maak je in een mum van tijd zelf lekkere én gezonde ijsjes.