
Afgelopen zondag wilde ik een lekker fris toetje maken. Direct dacht ik aan dit toetje plan dat Caroline afgelopen vrijdag plaatste. De Aardbeien Verrine zag er heerlijk uit, die moest gemaakt worden.
Omdat ik weinig slagroom ik huis had heb ik extra Griekse Yoghurt toegevoegd.
Omdat ik weinig slagroom ik huis had heb ik extra Griekse Yoghurt toegevoegd.

Ik heb dit ‘s ochtends gemaakt. Een deel voor het hardlopen zodat het kon opstijven. Het tweede deel daarna. Het kon de hele dag opstijven, ‘s avonds na een heerlijke dag varen hebben we het opgegeten. #genieten! Lekker fris op een warme zomerdag!
Het is ook lekker (en mooi) om er een paar verse aardbeien bij te serveren.

Aardbeien Verrine
Voor 4 personen
Ingrediënten voor de mousse:
- 2½ blaadje gelatine
- 200 g aardbeien
- 2 el fijne kristalsuiker
- 200 ml slagroom
Ingrediënten voor de aardbeiengelei:
- 200 g aardbeien
- sap en rasp van 1 citroen
- 2 el fijne kristalsuiker
- 1 blaadje gelatine
Bereiding:
Voor de mousse: pureer de aardbeien en week de gelatine in ruim koud water. Verwarm de gepureerde aardbeien met de suiker langzaam in een pannetje. Zet het vuur uit en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Meng dit goed door het aardbeienmengsel.
Klop de slagroom stijf tot ongeveer yoghurt dikte. Meng de slagroom door het aardbeienmengsel.Verdeel de mousse over vier glaasjes en zet afgedekt minstens een uur in de koelkast om op te stijven.Voor de aardbeiengelei:week de gelatine in ruim koud water. Pureer de aardbeien en meng dit met de citroenrasp en suiker. Verwarm het citroensap en knijp de gelatine goed uit en meng met het citroensap. Meng het aardbeienmengsel hierdoor en laat het een beetje afkoelen.Verdeel dit over de glaasjes met aardbeienmousse.Zet de glaasjes terug in de koelkast en laat ze minstens 2 uur afgedekt opstijven.
Klop de slagroom stijf tot ongeveer yoghurt dikte. Meng de slagroom door het aardbeienmengsel.Verdeel de mousse over vier glaasjes en zet afgedekt minstens een uur in de koelkast om op te stijven.Voor de aardbeiengelei:week de gelatine in ruim koud water. Pureer de aardbeien en meng dit met de citroenrasp en suiker. Verwarm het citroensap en knijp de gelatine goed uit en meng met het citroensap. Meng het aardbeienmengsel hierdoor en laat het een beetje afkoelen.Verdeel dit over de glaasjes met aardbeienmousse.Zet de glaasjes terug in de koelkast en laat ze minstens 2 uur afgedekt opstijven.
Verdeel vlak voor het serveren nog een paar in stukjes gesneden aardbeien over de aardbeien verrine en versier eventueel met een takje citroenmelisse of een takje munt.
Bron:Carolines Blog