Aardbei-spinazie salade met couscous

Aardbei-spinazie salade sl
Omdat de zomer in Nederland niet van de grond lijkt te komen heb ik besloten de zomer in ieder geval alvast op je bord te verwelkomen met deze simple sundays. Een salade met spinazie en aardbeien. Dat klinkt als een mooie zomerdag, vind je ook niet? Spinazie en aardbeien leek me een lekkere zomerse combi, liefst wilde ik daar ook mijn lekkere balsamico-honing-mosterd-dressing bij gebruiken. En ik had nog een restje geitenkaas en kipfilet. Bij toeval kwam ik bij Lies bijna dezelfde salade tegen, met couscous. Dit bracht me op het idee om ook mijn salade met couscous te eten. Hierdoor transformeerde de ‘salade voor erbij’ tot een heerlijke maaltijdsalade.
Echt super lekker, deze salade wil ik elke dag wel eten. Liefst buiten in het zonnetje. Dat was helaas niet mogelijk, maar deze salade eet ik deze zomer zeker nog een keer in de zon op. Daar ga ik voor! (en dat lijkt me haalbaar)
Aardbei-spinazie salade
De zomerse ingrediënten bij elkaar. Verse spinazie, aardbeien, kipfilet, geitenkaas, pijnboompitjes, couscous, honing, mosterd én balsamico. Dat moet wel goed zijn. En dat is het ook.
Aardbei-spinazie salade

Aardbei-spinazie salade met couscous

Ingrediënten voor 1 persoon:
 • 75 gram couscous
 • 100 gram aardbeien
 • kleine kipfilet (gebakken, eventueel restje van de dag ervoor)
 • 30 gram geitenkaas
 • 1 eetlepel pijnboompitjes
 • (flinke) hand verse spinazie
 Voor de dressing:
 • 1 eetlepel balsamicosiroop
 • 1 theelepel honing
 • 3 eetlepels extra olijfolie
 • 0.5 theelepel Franse mosterd
 • zout
 • peper

Bereiding:

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rooster de pijnboompitjes. Was de aardbeien en snijd ze in grove stukken.
Snijd de kipfilet in blokjes. Was de spinazie.

Meng balsamico met honing, olijfolie, mosterd zout en peper. Verdeel de helft van de dressing door de couscous, de andere helft door de spinazie.
Meng de spinazie met couscous. Verdeel hierover de aardbeien, pijnboompitjes en kipfilet.
Brokkel de geitenkaas er overheen.

Geniet.. van de heerlijke zomerse aardbei-spinaziesalade met couscous. Liefst buiten in het zonnetje.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
 1. Ik heb in salades nog nooit hartig met zoet gecombineerd. Ik moet het toch echt een keer gaan doen, deze salade lijkt me echt heerlijk! Als het weer meewerkt dan, heb nu meer zin in stamppotten…

 2. Hé Brenda,
  Ik was op bloglovin’ blogs aan het toevoegen, zie ik in mijn timeline ineens een min of meer bekend plaatje ;)

  Lekker hoor! Ik ga ‘m zelf ook nog een keer maken met als extra gegrilde groene asperges.
  Groet, Lies

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk