
Omdat de zomer in Nederland niet van de grond lijkt te komen heb ik besloten de zomer in ieder geval alvast op je bord te verwelkomen met deze simple sundays. Een salade met spinazie en aardbeien. Dat klinkt als een mooie zomerdag, vind je ook niet? Spinazie en aardbeien leek me een lekkere zomerse combi, liefst wilde ik daar ook mijn lekkere balsamico-honing-mosterd-dressing bij gebruiken. En ik had nog een restje geitenkaas en kipfilet. Bij toeval kwam ik bij Lies bijna dezelfde salade tegen, met couscous. Dit bracht me op het idee om ook mijn salade met couscous te eten. Hierdoor transformeerde de ‘salade voor erbij’ tot een heerlijke maaltijdsalade.
Echt super lekker, deze salade wil ik elke dag wel eten. Liefst buiten in het zonnetje. Dat was helaas niet mogelijk, maar deze salade eet ik deze zomer zeker nog een keer in de zon op. Daar ga ik voor! (en dat lijkt me haalbaar)

De zomerse ingrediënten bij elkaar. Verse spinazie, aardbeien, kipfilet, geitenkaas, pijnboompitjes, couscous, honing, mosterd én balsamico. Dat moet wel goed zijn. En dat is het ook.

Aardbei-spinazie salade met couscous
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 75 gram couscous
- 100 gram aardbeien
- kleine kipfilet (gebakken, eventueel restje van de dag ervoor)
- 30 gram geitenkaas
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- (flinke) hand verse spinazie
Voor de dressing:
- 1 eetlepel balsamicosiroop
- 1 theelepel honing
- 3 eetlepels extra olijfolie
- 0.5 theelepel Franse mosterd
- zout
- peper
Bereiding:
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de pijnboompitjes. Was de aardbeien en snijd ze in grove stukken.
Snijd de kipfilet in blokjes. Was de spinazie.
Meng balsamico met honing, olijfolie, mosterd zout en peper. Verdeel de helft van de dressing door de couscous, de andere helft door de spinazie.
Meng de spinazie met couscous. Verdeel hierover de aardbeien, pijnboompitjes en kipfilet.
Brokkel de geitenkaas er overheen.
Geniet.. van de heerlijke zomerse aardbei-spinaziesalade met couscous. Liefst buiten in het zonnetje.