Kersttip: Desserts
Bewaren
Deze maand deel ik dagelijks artikelen die van pas komen met de feestdagen, we zitten niet voor niets midden in de #FeestdagenSpecial op Brenda Kookt! Maar daarnaast heb ik het afgelopen jaar ook genoeg heerlijke recepten gedeeld die zeker niet misstaan bij het kerstdiner. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Afgelopen week deelde ik de voorgerechten en hoofd- en bijgerechten met je, vandaag laat ik je heerlijke desserts zien. Allemaal toppers die zeker in een kerstmenu thuishoren.
Kerst desserts
Citroentrifle met frambozen
Als je je diner fris wilt afsluiten ga dan voor de citroentrifle en frambozen. Een luchtig dessert met lemon curd, en door het toevoegen van de kwark is niet eens een ontzettend ongezond toetje.
Witte chocoaldemousse
Zeg je paradijs dan zeg je witte chocolademousse. Met dit recept wanen je gasten zich even in een andere wereld. Pas op: het is wel een machtig toetje, maar de porties niet te groot.
Blondies met pistachenootjes
Een brownie is altijd goed, een brownie met witte chocolade is dus zeker goed. Extra lekker met een laagje witte chocoalde en knapperige pistachenootjes.
Panna Cotta van witte chocolade en cranberries
Panne cotta is een dessert dat je goed heel kunt voorbereiden omdat het een paar uur moet opstijven in de koelkast. ideaal als je een diner verzorgt. De panna cotta met witte chocolade en cranberries is daarom een ideaal kerstdessert.
Eton mess
Eton Mess is ook zo’n topper. Altijd goed, altijd lekker. De porties in mijn recept zijn nogal groot, na het kerstdiner heb je waarschijnlijk trek in een kleiner glaasje.
Snelle simpele perzik tiramisu
Heb je trek in tiramisu maar dan niet moeilijk en machtig? Maak dan de snelle simpele perzik tiramisu. Minstens net zo lekker als traditionele tiramisu.
Pavlova
Ik eindig dit lijstje met een knaller. De pavlova met pistachenootjes, chocolade en gemarineerde aardbeien.. het water loopt me in de mond.
Ben je opzoek naar meer inspiratie voor het dessert van je kerstdiner? Neem dan hier eens een kijkje.