Ga naar de inhoud

Kersttips Hoofd- en bijgerechten

Feestdagen Special hoofdgerechten 2013 grootDeze maand deel ik dagelijks artikelen die van pas komen met de feestdagen, we zitten niet voor niets midden in de #FeestdagenSpecial op Brenda Kookt! Maar daarnaast heb ik het afgelopen jaar ook genoeg heerlijke recepten gedeeld die zeker niet misstaan bij het kerstdiner. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Afgelopen week deelde ik de voorgerechten met je, vandaag komen de hoofd- en bijgerechten aan bod.

Kerst hoofd- en bijgerechten tips

Varkenshaas

Varkenshaas met tijm en ham 3
Varkenshaas is een van mijn favoriete soorten vlees. Vaak eet ik het ‘gewoon’ met een beetje champignonsaus, altijd goed. Maar doe deze kerst eens iets anders met varkenshaas, maak dit recept met gedroogde ham, wilde paddenstoelen en tijm. Succes gegarandeerd.

Kipfilet gevuld met geitenkaas en tijm

Gevulde kipfilet met honingjus 1

Kip misstaat zeker niet bij een kerstdiner. Kipfilet gevuld met geitenkaas en tijm is een smaakvol gerecht dat heel goed te combineren is met verschillende bijgerechten. Een feestelijk stukje kip met een speciale touch dat bijna iedereen lust.

Winterse Stoofpie

Winters stoofpotje 9

Stoofpotjes zijn altijd goed en lekker, helemaal als je een hele stoofpie voor jezelf hebt en deze voorzien is van een kerstdakje van bladerdeeg. De winterse stoofpie is rijk gevuld met riblappen, sjalotten en champignons en heeft een diepe smaak, mede door het bruine bier dat erin is verwerkt. Om je vingers bij af te likken.

Visfilet met een krokant korstje

Krokante visfilet3

Ga je liever voor een visje met het kerstdiner? Dan is panga met een krokant korstje een heel goed idee. Het krokante korstje breng je volgens het recept op smaak met tomaat, citroen en kruiden. Maar je kunt de smaak ook aanpassen door andere of extra kruiden zoals tijm, rozemarijn en extra knoflook te gebruiken.

Portabella

Gevulde portabella

Serveer ter vervanging voor een stukje vlees of vis een portabella. Ook lekker om dit als bijgerecht te serveren, eventueel in kleinere portabella’s. Ook kun je in plaats van portabella’s grote champignons gebruiken.

Courgette rolletjes

Courgetterolletjes (sl)

Lekker voor erbij: gegrilde courgetterolletjes met geitenkaas, spinazie en een restje paprika. Eventueel kun je dit ook als voorgerecht serveren of zelfs als hapje bij de borrel.

Witlof

2 x witlof 3

Mijn favoriete bijgerecht: witlof uit de oven. Je kunt voor de standaardversie met ham en kaas gaan, maar met kerst kun je het ook eens iets anders doen. Namelijk met bacon en geitenkaas.

Traybake

Herfst Traybake 02

Zin een smaakvol bijgerecht waarvoor je niet veel hoeft te doen? Zet een traybake op tafel. Ik ging voor een herfsttraybake, echter tover je deze binnen no-time om in een kersttraybake. Voeg eventueel extra groene groente zoals courgette en spruitjes toe en je hebt een heerlijke kerst traybake.

Gevulde tomaten

Gevulde tomaten 3

Blijkbaar ben ik fan van spinazie, want ook deze tomaten zijn hiermee gevuld. Toch kon ik het niet laten de gevulde tomaatjes ook in dit overzicht te noemen, lekker als bijgerecht.

Broccoli pannenkoekjes

broccolie pannenkoekjes 3 sl
Wil je eens iets anders met groente tijdens het kerstdiner? Maak er dan pannenkoekjes van, ook handig voor kinderen zodat de groente eten. Maak bijvoorbeeld broccoli pannenkoekjes, maar je kunt ook andere groenten gebruiken.

Aardappelsterren 3
Én natuurlijk maak je de aardappelsterren die ik  gister met je deelde. Die passen overal bij.

Ben je opzoek naar meer inspiratie voor het hoofdgerecht van je kerstdiner kijk dan eens hier voor de bijgerechten of hier voor de hoofdgerechten.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op