Ga naar de inhoud

Broccoli Pannenkoekjes

Broccoli saai? Niet als je er lekkere pannenkoekjes van maakt! Broccoli pannenkoekjes stonden al een tijdje op mijn to-cook lijstje. Omdat er sinds kort weer echte Nederlandse broccoli te verkrijgen is kwam het er nu eindelijk van om ze te maken. En wat een succes, ze zijn lekker! Misschien komt het ook doordat ik van

Broccoli Pannenkoekjes

broccolie pannenkoekjes 3 txt

Broccoli saai? Niet als je er lekkere pannenkoekjes van maakt!

Broccoli pannenkoekjes stonden al een tijdje op mijn to-cook lijstje. Omdat er sinds kort weer echte Nederlandse broccoli te verkrijgen is kwam het er nu eindelijk van om ze te maken.

En wat een succes, ze zijn lekker! Misschien komt het ook doordat ik van pannenkoeken hou, daardoor smaken ze voor mij misschien wel extra lekker. Het is danĀ ook een excuus om nog vaker pannenkoeken te eten šŸ˜‰
Bij mij komen ze zeker vaker op tafel!

broccolie pannenkoekjes 1

Hou je van broccoli? Maak dan deze broccoli pannenkoekjes. Hou je niet van broccoli? Maak dan ook deze broccoli pannenkoekjes. Want als je geen broccoli lust, houdt je wel broccoli pannenkoekjes.

Deze pannenkoekjes kun je eten als groente, maar ook als vleesvervanger. Noem ze dan broccoliburgers.

broccolie pannenkoekjes 4

Broccoli Pannenkoekjes

Ingrediƫnten voor 8 stuks

  • 1 kleine broccoli (ongeveer 250 gram)
  • 2 eieren (m)
  • 70 gram bloem
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • teentje knoflook
  • zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding:

Snijd de broccoli in roosjes. Gooi de stam niet weg, deze gaan we ook gebruiken. Snijd de stam in ringen. Was de roosjes en stam, kook dit in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Rasp de Parmezaanse kaas, pers of snijd de knoflook fijn. Maak een papje van de eieren, bloem, Parmezaanse kaas, knoflook, peper en zout. Stamp de gekookte broccoli fijn (bijvoorbeeld met een aardappelstamper). Meng dit door het papje.

Verwarm een koekenpan met olijfolie. Bak hierin pannenkoekjes van het broccolimengsel.

Serveer de pannenkoekjes met (gebakken) aardappeltjes en een salade.

Bron: smitten kitchen

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediƫnten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

14 reacties

eveline

kun je de kaas vervangen voor iets anders? ik lust geen kaas

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Eveline, dat kaas heeft in dit geval ook een bindende factor en houdt de pannenkoekjes bij elkaar. Je kunt het proberen zonder, maar ik vind ook wel dat je dan ook de smaak mist. Dus ik zou in dat geval denk ik opzoek gaan naar een ander recept.

Verelst

Super lekker gerecht. Wij hebben het als lunch gegeten met een gemengde salade en een salsa van tomaat en avocado. Lekker vullend en geen overladen gevoel!

Laat een bericht achter

yvonne

Iedere dag weer een feest met jou gerechten Brenda! Leuk om te maken en heerlijk om te eten...dit samen maakt van koken iedere dag weer een feestje!

Laat een bericht achter

Marieke

Zou je ze in kunnen vriezen?

Laat een bericht achter

Agnes

Ze zijn heerlijk. Volgens mij zijn ze ook lekker met een fijn gesneden sjalotje en wat Italiaanse kruiden, maar dat ga ik de volgende keer uitproberen. In ieder geval voor herhaling vatbaar.

Laat een bericht achter

Hanneke

ohhh wat zijn deze pannenkoekjes lekker:-) Voor herhaling vatbaar..

Laat een bericht achter

Els

Vanavond klaargemaakt: ik vond ze erg lekker, m'n vriend was jammer genoeg niet zo'n fan. Jammer!

Laat een bericht achter

Petra

Gisteren geprobeerd. Echt superlekker. Eens wat anders met broccoli. Zelfs mijn man was enthousiast. En hij is geen groentefan. Kijk elke dag naar je recepten. Krijg ze via mail. Ga zo Door.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen, dank je wel Petra :)

Karlijn

Ik ga ze zeker proberen. Ik ben gek op broccoli.

Laat een bericht achter

Sonja

Ze waren heerlijk!!!!

Laat een bericht achter

Sylvia

Ik ben niet zo'n broccoli fan, maar dit recept wil ik wel eens proberen :)

Laat een bericht achter

Maxime

Hm lijkt me lekker :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op